prislopan Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Salutare. Aici voi tine un jurnal de bord al proaspatului intrat in familie, Masinoiu' - Land Rover Discovery II Facelift. Asa l-a botezat fi-miu, asa se va numi; asta si pentru ca nu i-am gasit alt nume. Povestea Masinoiului incepe cu un anunt pe mobile.de ... tatal meu care se afla intamplator in orasul unde era de vanzare l-a vazut si l-a rezervat. M-am urcat in primul avion si l-am luat. In drum spre casa, Masinoiu' nu a vrut sa intre in familie, banal, asa ca toate masinile pe care le-am cumparat pana acum. Nu, el a vrut sa intre triumfator pe un cal alb, care s-a dovedit in final a fi o amarata de platforma, purtat pe ea tocmai din tara vecina si prietena, Ungaria. Asta o sa-l coste pe netrebnic pierderea unor accesorii, pe care altfel sunt sigur ca le-ar fi intrebuintat bucuros. Dupa o escapada la service, unde i-a fost reparata cutia de transfer si i s-a facut o revizie cat de cat, a ajuns intr-un final acasa. Trebuie mentionat aici ajutorul nepretuit oferit de colegul de forum flay, care aflandu-se pe la locurile natale ale Masinoiului, a adus in bagajul sau diverse piese trebuincioase pentru repunerea pe roti a netrebnicului. In primul weekend mai liber, care a coincis si cu o zdravana ninsoare, am facut o mica escapada prin imprejurimi, asta dupa ce am ajutat vecinii de cartier sa iasa la sosea, pentru ca zapada era intr-adevar prea mare. Maine, Masinoiu' este programat la service la colegul Unimog, unde i se va repara pardalnica de caseta de directie, care nu stie ca noi suntem ecologisti si isi varsa lichidele pe unde apuca. Tot acolo Masinoiu' va primi si amortizoare noi; deocamdata doar pe fata pentru ca cele de pe spate si cel de directie inca nu au plecat inca de la locurile de bastina, intarziate fiind de ninsoarea ce s-a abatut prin acele locuri. Saptamana viitoare, Masinoiu' va primi si incaltari noi, pentru ca cu cele actuale ne cam facem de ras. Insa nenea de la magazinul de anvelope nu a urmarit prognoza meteo si nu a vazut ca noi suntem cam desculti si tot intarzie livrarea. A, si sa nu uit, astazi am schimbat lautarii dintr-un obosit de casetofon cu mai tinerii lor colegi dintr-un mp3 player. Ocazie cu care am dezafectat si o veche instalatie de vorbit la telefon, care avea o groaza de mate prin bord si care obosea privirea cu ponositele-i zdrente. Dar, destul cu vorba, sa va prezint cateva imagini ale Masinoiului: Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " :W si sa ai noroc de ea de acum incolo ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " bine ai venit foarte frumos povestesti , te-as numi cu putina speranta "al doilea koala" dar sa vedem daca nu a fost doar o inspiratie de moment... :grin: sper sa o aduci pe linia de plutire si sa nu mai ai probleme... dar aceasta utopie ne tine pe toti in viata... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ocserver Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Felicitari pentru achizitie si sa va dea Doamne - Doamne numai zile frumoase impreuna! :) Ca idee , cat a fost taxa de inmatriculare? Ma bate gandul sa fac aceeasi trebusoara mai la primavara si parerile sunt impartite: sa o iau de aici, gata inmatriculata sau sa o aduc de dincolo si sa o inmatriculez eu. tot un Discovery II mi-ar placea. Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD "Portzelanul" (care s-a dus de cativa ani buni...) :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Sa o stapanesti sanatos si sa te plimbe pe unde vrei, fara probleme ! ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Felicitari si sa o stapanesti sanatos. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Noiembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Va multumim pentru urari. Astazi m-am despartit cu regret de Masinoi, care a trebuit sa ramana peste noapte la service, in grija lui Dan, dar cu speranta ca in sfarsit am ajuns la doctorul de fiare care stie sa puna mana la rana. Din pacate pentru cei care au reparat cutia de transfer, doctorul a spus ca au facut treaba de mantuiala, asta deoarece, in urma interventiei, ne-am pricopsit cu una bucata zgomot de fond de tip furtuna in desert, din cauza de pinioane prea stranse sau prea largi. Asta este deocamdata, la primavara vom incerca, eu si colegul de forum Flay, sa gasim un ansamblu cutie de viteze-cutie de transfer la locurile de bastina ale Masinoiului, eu urmand sa mostenesc cutia de transfer, iar el cutia de viteze. Va las deocamdata, pentru ca m-am intors la origini, adica la milogit la nevasta sa ma duca si pe mine ici si colo si mai ales sa ma ia si sa ma duca la service. Pe curand. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel66 Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " sa o stapanesti cu multa placere,si sa te poarte unde doresti fara incidente! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " :W Este o palcere sa citim posturile... :ha: :g Va doresc sa va coste cit mai putin MASINOIU' si nashul(adica cel mic) sa o conduca cit mai mult :h5 Toate cele bune! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " ... ne-am pricopsit cu una bucata zgomot de fond de tip furtuna in desert, ... adica ai ducati si te plangi de ct de la discovery??? :) s-o stapanesti sanatos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Noiembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " adica ai ducati si te plangi de ct de la discovery??? :) Ai si tu dreptate intr-un fel, dar cutia de viteze de la Ducati face urat numai cand schimb vitezele, asta de la Masinoi face ca "furtuna" cand imi iau si io un pic de elan. :j. Oricum, ca si la Ducati, e chestie de obisnuinta, dai muzica mai tare si gata, se drege de la sine. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
whoratiu Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " S-o folosesti sanatos si cat mai repede!! De rezolvat, sigur se rezolva ca doar is fiare...Sus moralu' ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " bine ai venit, foarte tare remarca colegului de mai sus " al 2 lea Koala " s-ar putea sa aiba dreptate :ha: :W Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Noiembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Ma gadila placut, asemuirea cu dom' Koala, insa la mine jaratecul ce il va manca Masinoiu' nu e la fel de incins ca jaratecul pe care l-a mancat Autobuzu', in sensul ca la mine trebuie sa mai aman oleaca investitiile, ca azi maine soseste si al doilea mostenitor. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Arata foarte bine masinoiu' si va doresc o stapanire si exploatare cat mai sanatoasa... (asta cu exploatarea e dubitabila, in ceea ce priveste sensul... cine pe cine...) Totusi am si o intrebare.... Halatu, cat e halatu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Noiembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Halatu' a fost la pret promotional, adica 8.800 euro pe firma, la care se adauga si celelalte cheltuieli, dintre care platforma a fost cea mai cea (1 euro/km*610km + taxa de fraier ramas prin straini-100 euro). La astea se mai adauga 2.134 euro taxa pe poluarea ma-sii, plus cele necesare acaretului sa tie dealu' - fara numar. La 'reaku iar mi-am adus aminte...da' las ca-mi trece pana ma insor, a doua oara. slp Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Salut si ma bucur ca ai reusit sa scoti masina de pe rampa aia unde statea suparata cind am vazut-o ultima oara.Referitor la amortizoarele de spate, cind le vei schimba fii sigur ca inainte de asta ai alte suruburi noi si piulite cu siguranta de plastic;la mine s-au rupt amindoua(cele de jos) fiind ruginite si blocate pe piulita si a trebuit sa pun altele(duminica trecuta,cind tocmai se innopta) . Spor la treaba si sa-mi zici cum a iesit caseta de directie ca mai am un musteriu pentru mester(un Defender). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Halatu' a fost la pret promotional, adica 8.800 euro pe firma, la care se adauga si celelalte cheltuieli, dintre care platforma a fost cea mai cea (1 euro/km*610km + taxa de fraier ramas prin straini-100 euro). La astea se mai adauga 2.134 euro taxa pe poluarea ma-sii, plus cele necesare acaretului sa tie dealu' - fara numar. La 'reaku iar mi-am adus aminte...da' las ca-mi trece pana ma insor, a doua oara. slp masina este euro 3? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Decembrie 6, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Cu regret va anunt ca este posibil ca Masinoiu sa intre la dezmembrat... Nesansa face ca programarea la rar sa fie pe 15.12, adica ziua din care taxa va deveni 6.492 euro. Daca nu reusesc, si sansele sunt mici, sa fac raru' saptamana asta, mai merg de 2 ori cu numere rosii si gata, va astept la "pomana porcului". Intre timp Masinoiu' a primit papuci noi, BFG AT, dar nu mi-a mai ars de poze... A fost reparata caseta de directie si in sfarsit nu mai las pete peste tot. Au venit si amortizoarele restante, dar inca nu ma indur sa le pun pe masina, ca sunt mai vandabile in tipla. Asta este, maine ma duc sa-i injur pe nenorociti, la ora 12 in Livada Postei. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Stai calm...daca noul guvern nu va scoate taxa,cel putin va anula marirea asta,mai ales ca e facuta de "Calin" cu dedicatie, iar UE deja a spus ca nu e in regula marirea.Oricum, exista varianta bulgareasca ca ultima solutie , vre-un sas care sta prin Germania si-ti poate inmatricula acolo masina, sau prelungirea numerelor de zoll cu de 2 ori cite 3 luni. Eu cind am luat-o pe a mea taxa era 5800 euro si tot nu am dezarmat. Pina la urma am dat 1300. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Stai calm...daca noul guvern nu va scoate taxa,cel putin va anula marirea asta,mai ales ca e facuta de "Calin" cu dedicatie, iar UE deja a spus ca nu e in regula marirea.Oricum, exista varianta bulgareasca ca ultima solutie , vre-un sas care sta prin Germania si-ti poate inmatricula acolo masina, sau prelungirea numerelor de zoll cu de 2 ori cite 3 luni. Eu cind am luat-o pe a mea taxa era 5800 euro si tot nu am dezarmat. Pina la urma am dat 1300. :g :g , e pacat de masina dupa ce ai pus atata suflet si ai bagat atatia bani ea. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Ok, oameni buni, am mai trecut un hop adica mizeria de rar. Un incompentent slp, nu-i dau inca numele, mi-a dat revenire din cauza ca aveam cardanul fata demontat (din motive de diferential central blocat). Degeaba i-am explicat ca ce imi reproseaza el, e ca si cum ai respinge o masina ca nu-i merge casetofonul, el a tinut-o pe a lui. M-am dus acasa si am montat cardanul in 10 minute si m-am intors azi dimineata dar a trebuit sa stau la rand 6 ore, ca de, nu aveam programare slp . Toata treaba a durat 30 de secunde, pentru o poza cardanului montat. Tot in timpul asta colegii lui l-au facut in fel si chip pe dobitoc ca a deschis un eveniment pentru un nimic ca asta. Asta e, pentru un incompetent care s-a chinuit 2 minute sa deschida capota motorului am mai petrecut o frumoasa zi la portile rarului si am si platit infama suma de 7,98 RON pentru marea neregula. Boul evident ca spalase putina intre timp, dupa ce l-am rugat de dimineata sa nu ma faca sa astept. Ii doresc multa sanatate :P d-lui Adrian Craciun, inginer rar, un pacalici care face si desface ca un mare mester ce e, de rad si colegii lui de ispravele lui ingineresti. Acum astept cu nerabdare noi vesti din partea astora noi, de ne-or conduce, poate fac ceva cu rahatul de taxa. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Nu ucideti "MASINOIU"...in cel mai rau caz il facem bulgaroi. :h5 Lasati-l sa cutreiere Romania :ha: Cu inginerii RAR suntem cu totii patiti si stim ce nu le poate capul... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Si mie mi-e groaza la gandul dezmembrarii, incerc sa fiu mai optimist, mai vorbesc cu unu' cu altu', toti spera. Mi-am luat ca si termen de stat pe dreapta 1 an si dup-aia trebuie sa fac ceva... Cu Bulgaria nu imi place deloc faptul ca "proprietarul" poate oricand sa radieze masina din circulatie, asta desi toate drepturile iti sunt transferate prin procura. Cel mai greu imi va fi la vara, cand iar o sa cocosez masina nevestii cu toate boarfele necesare unui week-end la cort si ma voi intoarce iar fara scut :P , si iar imi trage un perdaf de-mi merg fulgii... :ban Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Re: Operatiunea " Masinoiu' " Frate stai fara grija daca o inscrii in Bulgaria singura conditie sa faci si contract si procura dar trebuie sa faci verificarea anual ,nu se poate radia fara carte si numere.BAFTA CU MASINOIU :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate