gabikia Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Este o antena foarte buna si multi utilizatori de cb o folosesc,dar sa fie originala sa NU fie fake,iar ca si raza sau distante trebuie tinut cont de mai multi factori...dar citeste si tu aici ca sa iti faci o opinie: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=602932 sau aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showforum=670 Bafta:grin: Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Nu stiu ce a vrut Gabi sa spuna cu fake. Originalul a fost produs de Sirio, iar acum, tot ML145 se produce sub mai multe branduri, Midland, Albrecht si chiar TTi. Nu sunt perfect identice dar au performante comparabile. Cred ca s-a referit la variantele chinezesti "no name" sau care au doar eticheta ML145 dar nimic in comun cu produsul de baza, cu exceptia asmanarii. Revenind la intrebare, vor exista diferente intre prinderea cu talpa magnetica pe plafon, fata de prinderea de jgheab, insa acum conteaza si ce asteptari ai tu de la antena. Pentru Grand suportul ala nu e o varianta. Nu ai varianta de prindere ok si nu va rezista in padure nici macar cu antena de 70cm la crengi. Am montat pe dube cateva da nu as avea prea mare incredere in ele. Ramai la talpa magnetica si pune-o mai spre fata, unde nu te vor incurca "striurile" de pe plafon, iar in padure o pui pe capota fata si gata. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusmee Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Nu stiu ce a vrut Gabi sa spuna cu fake. Originalul a fost produs de Sirio, iar acum, tot ML145 se produce sub mai multe branduri, Midland, Albrecht si chiar TTi. Nu sunt perfect identice dar au performante comparabile. Cred ca s-a referit la variantele chinezesti "no name" sau care au doar eticheta ML145 dar nimic in comun cu produsul de baza, cu exceptia asmanarii. Revenind la intrebare, vor exista diferente intre prinderea cu talpa magnetica pe plafon, fata de prinderea de jgheab, insa acum conteaza si ce asteptari ai tu de la antena. Pentru Grand suportul ala nu e o varianta. Nu ai varianta de prindere ok si nu va rezista in padure nici macar cu antena de 70cm la crengi. Am montat pe dube cateva da nu as avea prea mare incredere in ele. Ramai la talpa magnetica si pune-o mai spre fata, unde nu te vor incurca "striurile" de pe plafon, iar in padure o pui pe capota fata si gata. Prea mult prin padure nu o sa ma duc eu in doua saptamani plec in turul Romaniei si o sa fac peste 2500 de km si de asta imi trebuie:grin:,revenind intreb acuma e mai sigura talpa de 12 fata de prinderea aceea in jgheab? Multumesc:tk JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusmee Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Mai am inca o intrebare:hlExista diferente mari intre ml145 de la midland si ml 145 de la sirio? intreb pentru ca am gasit pe un site ml145 de la sirio cu talpa magnetica de 160 la 200 lei fata de ml 145 de la midland cu talpa de 120 la 180 lei:old,imi surade talpa de 160 care cred ca e mult mai stabila:tk Stima JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? personal prefer o Cobra 19 cuplata cu un Sirio4000....cred ca este o combinatie reusita....cel putin antena are performante asemanatoare cu Sirio 5000....dar la un pret mult mai mic.....iar prinderea ei ....mai bine facuta la la 5ooo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusmee Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? personal prefer o Cobra 19 cuplata cu un Sirio4000....cred ca este o combinatie reusita....cel putin antena are performante asemanatoare cu Sirio 5000....dar la un pret mult mai mic.....iar prinderea ei ....mai bine facuta la la 5ooo Eu as merge pe intek m150 (am gasit numai lucruri bune despre statiile intek) si talpa magnetica de 125 mm de la sirio(am inteles ca e mult mai ok ca cea de la midland) oricum nu o sa depasesc 150 de km pe ora:wink:...in schimb antena ml 145 de la midland am inteles ca e mai ok decat de la sirio fiind mai lunga cu 15 cm.:2dr In concluzie cam asa ar fi intek m150(280 lei)+talpa magnetica sirio(120 lei) + antena ml 145 midland(120 lei) =520 lei fara taxe postale sau intek m150 (280 lei) + antena ml145 sirio cu talpa magnetica inclusa de 125mm (200 lei)= 480 lei fara taxe postale Care ar fi mai ok?:tk Mersi JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? unde ai roata de rezerva pusa? te intreb fiindca ai putea opta pentru o antena fixa pe care sa o montezi pe suportul rotii de rezerva! este doar o parere.:h5 http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Pai ce pot sa vreau... sa ma aud cu cel de langa mine la o distanta rezonabila... cam un 10 km. Am vazut si 100 Plus, insa singura diferenta era ca ea avea si banda AM, si costa cu inca vreo 40 de roni in plus. Dar am inteles ca n-am ce face cu AM-ul in Romania. Statia o sa stea numai pe masina de teren, nu o voi muta de pe masina, pe masina. Mai am o intrebare/nedumerire... Am avut pana acuma doua statii diferite(imprumutate), un Intek si un Allan 48 Excel parca...cel portabil. La amandoua am avut aceeasi problema... In momentul cand aprindeam xenoanele bruiau receptia/emisia. De exemplu fara xenoane auzeam in padure cam pana la 1-2 km, cum le aprindeam, scadea la 200-400 de metri. Ar trebui sa-mi pun antena undeva mai in spate, sa nu interfereze cu balastul xenoanelor? Eu am avut antena magnetica pusa pe capota in fata sau pe plafon... se auzea la fel in ambele cazuri. Alimentarea statiei o faceam de la bricheta masinii. Ar trebui sa o alimentez direct de la baterie? Cablul de la masa (-) am inteles ca trebuie sa fie cat mai scurt... 10 cm e bun? Il tai si il prind de picioarele statiei? Balasturile trebuiesc "deparazitate". Adica se leaga in paralel (cit mai aproape de "balast"), la fiecare "balast", cite un filtru de deparazitare. Basta, ai rezolvat-o.:x Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusmee Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? unde ai roata de rezerva pusa? te intreb fiindca ai putea opta pentru o antena fixa pe care sa o montezi pe suportul rotii de rezerva! este doar o parere.:h5 Din pacate roata de rezerva la grand e in portbagaj:dr3 JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? O statie de dimensiuni mici, simpla, ieftina si foarte practica mi-am luat de curand: TTI TCB 550. I-am facut o adaptare astfel incat sa o pot monta atat pe mufa de bricheta din portbagaj la Golf cat si direct la Samurai. Am folosit-o deocamdata pe Golf impreuna cu o antena Midland ML145 si talpa magnetica. Rezultatle sunt urmatorele: - Claritate sunet foarte buna in conditiile in care am tinut-o pe consola de sub cotiera, difuzorul fiind amplasat sub statie; Imi pregatisem pentru orice eventualitate un cablu cu mufe jack pentru a o conecta la intrarea auxiliara de la sistemul audio dar chiar nu a fost nevoie; - Distanta de emisie testata la un moment dat cu un TIR-ist 5km in zona seii Prislop, in conditiile in care statia nu a fost acordata cu antena de nici-un fel (nu stiu de ce unii folosesc termenul calibrare); - Viteza maxima testata cu masina la care talpa magnetica nu s-a desprins 170km/h; (probabil rezista si mai mult, chiar daca ML 145 este o antena lunga, dar asa si trebuie sa fie :grin:) - pentru o statie asa ieftina are auto squelch (fie vorba intre noi o tampenie :wink:) si memoreaza ultimul canal setat chiar si dupa scoaterea de sub tensiune; - este bine finisata iar microfonul pare destul de rezistent la scapari din mana; - nu am avut probleme de bruiaj cauzat de xenoane, aici fie Golfu meu e mai bine deparazitat, fie statia are ea ceva... sau poate conteaza ca am alimentat-o din portbagaj; Sper sa va fie util scurtul meu review. Numai bine Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? In momentul actual, TTi550 este una dintre cele mai bune variante sub 100 Euro cu tot cu antena ML145. Un atu al acestei statii il reprezinta dimensiunile, fiind principalul motiv care o face mai atractiva fata de Maxin CM10. 1. Chiar daca TTi nu are cel mai mic nivel de zgomot are un sunet bun. Nu te impiedica nimic sa o montezi cu difuzorul in sus. Aveai doar butoanele si afisajul invers.:wink: 2. Cu antena aia (daca nu este vre-o clona) vei obtine si rezultat mai bune decat 5km. Teoria spune ca in camp deschis in conditii optime vei depasi usor 10km. Daca e sa ne legam de termeni nici acordare nu e mai corect decat calibrare.:wink: Antena nu se "acorda" cu statia, ci cu "suportul", adica masina in cazul nostru. Antena odata acordata, calibrata, reglata, intr-o anumita pozitie pe masina, nu conteaza ce statie legi de ea. Ai sa gasesti mai multe detalii aici in sectiunea "comunicatii radio", nu o iau de la capat. Antenele se regleaza, cu ajutorul unui reflectometru, pentru ajustarea undei reflectate, astfel incat valoarea undei reflectate sa fie cat mai aproape de 1. O valoare pana la 1,5 este acceptabila. 3. In general, talpile magnetice de calitate sunt proiectate sa reziste, in functie de diametru si lungimea antenei, pana la viteze de 180 km. Trebuie luat in calcul insa si viteza si directia vantului. 4. Asq-ul e bun intr-o zona zgomotoasa, in special pe drumurile de centura. 5. Eu recomand totusi atentie usor sporita la microfoanele statiilor TTi (nu numai 550). Ele sunt rezistente, insa cablul usor prea rigid duce la mici probleme in timp, remediabile usor dealtfel. 6. Nu toate instalatiile xenon bruiaza ci numai cele care nu sunt bine ecranate. Oricum feliciari si multumim pentru Review. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rila Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Am mai gasit o oferta interesanta si anume statie maxon cm70 la pretul de 350 ron fara antena,statia asta fiind mult laudata pe forumuri Deci intre astea doua se va face alegerea problema e ca nu stiu care sa o aleg...:hl Ajutati-ma cu un sfat:y Multumesc! Buna seara, Am un Maxon Cm 70 de cca 7 luni. Merci Atar! Mica, puternica, fiabila, relativ usor de manuit de la microfon, aspect cool- soft touch. Distanta maxima la care am fost receptionat in Bucuresti, din V Cascadelor in Titan! Nu ploua... Antena 5000 Performer Siri0 si la fel cu ML 145. Ambele pe talpa de 100 pusa pe capota (varianta de padure...apropo la ce distanta crezi ca trebuie sa comunici...probabil maxim 1-2 km) sau pe plafon (performante mai bune -varianta de autostrada). Bafta! Pajero NL 3.0 LWB 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? ...Antena nu se "acorda" cu statia, ci cu "suportul", adica masina in cazul nostru. Antena odata acordata, calibrata, reglata, intr-o anumita pozitie pe masina, nu conteaza ce statie legi de ea. Ai sa gasesti mai multe detalii aici in sectiunea "comunicatii radio", nu o iau de la capat... Nu vreau sa starnesc o polemica, sunt convins ca ai experienta mai mare decat mine si nu te contrazic iar ceea ce voi spune mai departe s-ar putea sa nu aiba legatura cu aceasta calibrare. In armata la transmisiuni radio faceam acordul de fiecare data cand schimbam frecventa de emisie, fie ca statia era in gama de unde scurte sau ultrascurte, montata fix pe ARO sau portabila. Toate statiile aveau pe ele un "puţometru" si un instrument indicator pentru efectuarea acordului. Autostatiile aveau ditamai aparatu separat de statie pentru efectuarea acestui acord. Emiteau atat de puternic ca unii colegi isi cauterizau negii cu antena :ha: Mai mult, daca apropiai un bec de de bornele statiei incepea sa se aprinda de pe la vreo 10cm distanta. Acuma, ce sa zic, nu ne-au explicat nici-o data in armata care e rolul acordului, ca doar nu studiam fizica acolo, ar trebui sa-mi fie rusine insa ca am facut facultatea de electronica si telecomunicatii chiar la sectia Radiocomunicatii dar nu am ramas cu prea multe nici de acolo. 6 ani am bagat in noi numai fizica si matematica, formule si ABSOLUT NIMIC practic. Numai bine :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Ei, nu e vorba de polemica. Ca sa nu poluam prea mult topicul am sa revin pe scurt si aici. Pe scurt, antena e un dipol. Lungimea dipolului se calculeaza in functie de lungimea de unda in care emiti. Pentru fiecare frecventa se calculeaza lungimea de unda λ. Aici discutia poate deveni foarte tehnica. Pe scurt, pentru CB lungimea e unda este 11.1m. In functie de tipul de antena, pt CB acestea ar trebui sa aiba una din urmatoarele dimensiuni: 2.7m, 5.5m, 8.32m, 6.93m. Ei bine, o antena de 1,5m , ca sa o aduci la "lungimea" optima, se compenseaza artificial cu ajutorul unei bobine. Cand schimbi lungimea de unda, acordezi si antena, cu ajutorul unor dispozitive in general, numite Atena Tuner, daca folosesti aceeasi antena (ceea ce presupun ca se intampla in armata). In CB frecventa e una singura, 27MHz (statiile CB lucreaza in general intre 26.965-27.405MHz). Antenele sunt deja acordate pt CB. Ce facem noi, este mai degraba un reglaj in functie de planul de masa(suportul de sub antena), pentru scaderea undelor reflectate catre o valloare cat mai mica. Termenii de "calibrare", "acordare", "reglaj" s-au impamantenit si sunt luati "de buni". In fapt, vorbim de acelasi lucru. Discutia e putin mai lunga si cu mai multe nuante, cateva formule, dar am incercat sa lamuresc cat mai pe intelesul tuturor. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bel Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Buna ziua,as dori sa achizitionez o satie din pozele de mai jos. Vreau sa o pun in masina mea,nu prea am multi bani si fiind si la inceput as dori sa o cumpar zilele urmatoare. Care din ele sa o cumpar?(Nu ma prea pricep),datimi un sfat va rog. Multumesc anticipat!:tk Editat Iulie 27, 2010 de Astral Traieste-ti viata ca si cum ar fi ultima clipa!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? pana vine @atar cu sfatul sau demn de luat in seama imi dau si eu cu parerea. sincer despre prima nu am auzit nimic.in schimb despre TTi TCB-550 am auzit numai de bine.inclusiv pe mine @atar m-a sfatuit sa imi iau aceasta statie.am auzit ca,combinata cu o antena sirio 5000 este chiar foarte buna.:h5 si bafta Editat Iulie 27, 2010 de Astral http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bel Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Dar cum merge TTi TCB-550 la pachet cu antena Micro 30 magnetica daca nu ma insel.E buna?:tk Traieste-ti viata ca si cum ar fi ultima clipa!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Eu as recomanda TTi-ul. Dar antena aia e degeaba. Cauta o antena mai lunga. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? cum danita 3000 m-a lasat( e ca semnalizatorul, merge nu merge, nu se stie din ce motive) , ce imi recomandati intre un alan48 si un alan 78? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Alan48, de preferat Excel, sau mai nou Midland 248XL. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Eu as recomanda TTi-ul. Dar antena aia e degeaba. Cauta o antena mai lunga. Legat de TTi550, iesirea auxiliara pe jack se conecteaza direct la boxa/difuzor extern sau trebuie amplificata in prealabil? Intreb asta pentru ca eu am introdus-o in intrarea auxiliara de la CDPLayer si se aude foarte gajait. Asta m-a dus cu gandul ca iesirea aia din TTi e deja amplificata. Merci :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BABONE Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Legat de TTi550, iesirea auxiliara pe jack se conecteaza direct la boxa/difuzor extern sau trebuie amplificata in prealabil? Intreb asta pentru ca eu am introdus-o in intrarea auxiliara de la CDPLayer si se aude foarte gajait. Asta m-a dus cu gandul ca iesirea aia din TTi e deja amplificata. Merci :h5 semnalul pe iesirea auxiliara ptr difuzor este deja amplificata. atentie insa ce difuzor atasezi, ce impendanta, deoarece este posil sa-i arzi finalul audio. de regula se folosesc difuzoare de 8 ohmi. In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Se folosesc numai difuzoare de 8 Ohmi. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? multumesc mult pentru informatii, de 8 ohmi sa fie atunci :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Si eu sunt in cautarea unei statii pentru noul atelaj! Poate va ajuta in vreun fel rezultatele cautarilor mele. Pe turism am un Lafayette Zeus, de care-s destul de multumit... doar ca, integrand-o in bord, i-am obturat complet difuzorul si am fost nevoit sa-i pun un difuzor extern. La Feroza n-as mai vrea cabluri si cutiute in plus, asa ca gandesc sa-mi cumpar o statie cu difuzor frontal, la pret cat de cat decent am gasit Intek M150. Imi place ca Inteku are si PA (public announcement), care poate fi util in offroad. Prima mea statie, un Alan 48, avea asa ceva... pentru teste i-am montat un horn de la o alarma auto (bineinteles fara partea electronica) mergea bine, asa l-am lasat pe masina o vreme si s-a dovedit a fi foarte util in sperierea biciclistilor care circulau aiurea pe sosele. Cat despre antena, pentru inceput am sa folosesc un ML145 cu talpa magnetica, pe care-l dau jos de pe turism, inlocuind-ul cu o antena mica, de 60 cm din fibra (Sirio T3), urmand ca pe viitor sa-mi cumpar pe Feroza un Sirio 5000 Perfomer cu montura fixa. Daca ajungi prin Baia Mare, hai ca iti arat eu o statie foarte buna cu difuzor frontal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate