BFG Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? O sa verific maine ca a ajuns la mine tarziu. Dar nu are canalul 22... cum procedez? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Multumesc de informatii!statia care o am a fost si modificata la 8 w!Acum am masina la atelier sa-i montez troliu si snorkel,iar dupa aia o duc la o verificare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Te astepy cu info dupa ce vi cu "ea" de la doctor! Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Inca nu am scos masina de la service,dar tot intreband mi s-a recomandat statia Avanti Kappa.Daca are cineva asa ceva va rog dati niste informatii.Dau un :x !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codufiscal Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Inca nu am scos masina de la service,dar tot intreband mi s-a recomandat statia Avanti Kappa.Daca are cineva asa ceva va rog dati niste informatii.Dau un :x !!! Eu am si folosesc o statie Avanti Kappa impreuna cu o antena Sirio Megawatt 4000 calibrata, zic eu, corect. Informatii de natura tehnica nu pot sa-ti dau. Sunt complet afon. Specificatiile si datele tehnice, daca te intereseaza, le gasesti pe net. Din punctul de vedere al utilizatorului atehnic, pot sa-ti spun ca e o masinarie chiar buna, cu un nivel redus al zgomotului (chiar daca nu folosesc ASQ). Ce ma impresioneaza la ea e claritatea deosebita a sunetului receptionat. Nu am facut niciodata concurs sa vad distanta maxima la care pot fi auzit, insa in mod curent receptionez si sunt receptionat bine de la distante de 10 - 15 km. Ideea e ca daca te zgarcesti si pui o sarma in loc de antena, poti sa ai si stryker ca nu vei auzi decat fasaituri si injuraturile "colegilor" aflati la 2-300 de metri. P.S. Statia o am din mai anul trecut si nu am avut probleme decat cu mufa de alimentare, pe care am si schimbat-o. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Multumesc de informatie!Pe mine asta ma si intereseaza,claritatea receptiei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Claritate Receptie=Calibrarea unei antene bune pe masina si acolo va ramane antena pina se strica sau schimba,statia se poate schimba de pe o masina pe alta Antena NU. Ideal ar fi sa faci o prindere fixa a antenei(ar fi buna o antena cu prindere gen fluture ca sa o dai jos sau inclini cand ai nevoie) si sa pozezi cablul bine in masina si fara bucle.:wink: Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? de ce fara bucle? Fara sa strangulezi cablul ca sa eviti riscul de a-l deteriora, atat. Nu au legatura buclele, din contra, mai bine bucle decat sa tai din el. LE. E mai importanta calibrarea pentru emisie decat pentru receptie. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bif75 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Salut, Vreau sa ma dotez si eu cu statie, pentru moment in categoria low cost. Am citit ce s-a scris pe aici si as alege combinatia de antena buna si calibrata corect (cred ca va fi Sirio 4000) cu o statie decenta. Ce ati alege intre Cobra 19DX si TTI TCB 550? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Ce ati alege intre Cobra 19DX si TTI TCB 550? Intek M-100 plus, am trei bucati pe care le folosesc de 2 ani, bune si ieftine. si mai ales mici. decuplezi un jumper si ai acces la toata banda. Editat Aprilie 15, 2011 de atar 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Azi am montat o statie Avanti Kappa,20 Watti cu antena sirio 4000 si din primele probe pare ok!Va tin la curent! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sunt surprins cum multi sustin ca vor statii performante dar cand vine momentul achizitiei uita de produsele consacrate gen President, Alan-Midland, Albrecht, Jopix, Intek, etc. si cumpara produse no-name. Crede-ma. Avanti e no-name. cu review-uri numai din partea celor care le comercializeaza, iar dupa specificatiile afisate de comercianti nici nu pare una performanta. Cel mult medie. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Nu mi-a dat nimeni o informatie clara despre o statie....x,care sa fie performanta!intradevar am cumparat-o la recomandarea unui vanzator de statii,dar daca imi recomanzi ceva mai bun asta o voi monta pe un camjon daca nu sunt multumit de ea si imi voi lua alta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 (editat) Re: Statie performanta : recomandari ? daca vrei cu adevarat o statie performanta treci prin ograda celor de la Yaesu...President....Cobra....:grin: Editat Aprilie 15, 2011 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Asta cu "statie performanta" este o mare capcana. "Performanta" difera in functie de asteptari, asa ca poat fi foarte lunga discutia. In general, statiile performante sunt considerate cele care pot lucra si in benzile laterale LSB/USB nu numai cele care lucreaza numai AM si FM. Statii performante, si aici ma refer strict la CB, nu neaparat cu LSB/USB, vei gasi incepand de la Midland cu modelele 8001, 48S, continuand cu Albrecht cu statiile din gama HD, President cu JFK II si Jackson II, Jopix Itaca si Super2000, Northpoint are vre-o 2 modele, si lista ar putea continua. Astea sunt statii pe care eu le-as numi performante, dar, pentru multi dintre cei ce le folosesc de cateva ori pe an, performanta poate fi si un Midland 248XL sau TTi 881, sau Intek 495, dar la fel de bine isi pot face treaba si cu un Midland 278 sau un Alan 42. Astea sunt exemple aleatoare care mi-au venit acum repede in minte. Pe scurt, mai intai trebuie stabilite asteptarile in masura carora putem defini performanta. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Deci la ora actuala sunt multumit de no name-ul avanti kappa care se aude f.bine si sunt f.bine auzit!Sunt dispus sa mai incerc si alte statii ca mai am camioane fara,pe care trebuie sa le echipez si pot sa le testez inainte pe masina mea!Oricum multumesc de recomandari,am sa tin cont! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex4x4 Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Personal am un Midland 248XL si o consider (precum spune si domnul Atar in postul de mai sus) o statie performanta . Prin performanta inteleg : sa fiu auzit bine , sa aud foaarte bine , sa aibe multe butoane si functii care nu imi trebuie:grin: . La toate capitolele statia se descurca foarte bine , dar mai ales la auzit foarte bine , fiind ajutata de ESP2 (o chestie care clarifica vocea pe care tu o auz) si NBS (Noise Blanker System) care reduce zgomotul de fundal . Mentionez ca se foloseste cu o antena Sirio 4000 magnetica . Din primul tau post reiese ca nu esti multumit de un 48Excel . Asta e varianta imbunatatita , dar totusi cred ca aceea avea ceva probleme . O seara buna ! Mitsubishi Pajero SWB 1993 2.8 Do not go where the path may lead , go instead where there is no path and leave a trail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Deci la ora actuala sunt multumit de no name-ul avanti kappa care se aude f.bine si sunt f.bine auzit!Sunt dispus sa mai incerc si alte statii ca mai am camioane fara,pe care trebuie sa le echipez si pot sa le testez inainte pe masina mea!Oricum multumesc de recomandari,am sa tin cont! Ei, exact ce spuneam, performanta depinde de asteptari. Nu stiu nimic de Avanti decat ce am citit pe net, dar pe hartie trebuie sa fie sub Alanul 48 Excel pe care l-ai avut. Inca un lucru pe care multi nu il iau in seama este montajul. O statie de top poate fi dezamagitoare datorita unei simple mase slabe si sa creeze false pararei despre scula. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Alanul 48 Excel are 4w,iar Avanti are20 w,masurati in fata mea,este made in Italia nu fabricata intre 2 porturi si s-a uitat un meserias la ea si a zis ca e f.ok!Din pacate de multe ori platim firma! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Ok. E ca si cand ai spune ca un Logan de 105CP e mai bun decat o Octavia, sa zicem, de 90CP doar ca la Octavia platesti doar firma. Comparam mere cu pere ca au coaja mai groasa. Nu spun ca Avanti e o statie proasta, dar e departe de una performanta, si, macar pe hartie, nu se apropie de un 48 Excel macar din punct de vedere al filtrelor. Sa o stapanesti sanatos si sa-ti faci treaba cu ea. Atat conteaza. Voi pune punct aici oricarei polemici cu tine pe aceasta tema. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Eu zic ca este doar o simpla discutie,nu am de gand sa te contrazic,ca sunt comlect pe linga,eu am zis doar ca la mine asta chiar functioneaza mai bine,dar pe viitor chiar am sa tin cont de sfaturile tale!Apropo ce parere ai despre un Magnum sau Rangers,ca mi le-a recomandat cineva ca ar fi f.bune si nu vreau sa mai iau o statie la recomandarile vanzatorilor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Sunt considerate ca facand parte din categoria celor "performante". Intre Magnum si Ranger eu as alege Rangerul din punct de vedere al fiabilitatii in primul rand. Din experienta iti spun ca am avut la service pe masa cateva Magnum-uri, dar Ranger nici una. Daca te hotarasti pentru asa ceva sa ai grija ca sunt modele, care nu au FM. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alinf Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 (editat) Re: Statie performanta : recomandari ? Sunt considerate ca facand parte din categoria celor "performante". Intre Magnum si Ranger eu as alege Rangerul din punct de vedere al fiabilitatii in primul rand. Din experienta iti spun ca am avut la service pe masa cateva Magnum-uri, dar Ranger nici una. Daca te hotarasti pentru asa ceva sa ai grija ca sunt modele, care nu au FM. Salut,am vazut ca te pricepi in acest domeniu......as fi interesat de o parere din partea ta si anume...ce statie si antena as putea achizitiona astfel incat sa ma incadrez in 1000Ron? Mentionez ca am s-o montez pe un turism si am s-o folosesc destul de des.Nu ma pricep ft bine la acest capitol si deaia cer ceva pareri. Multam. Editat Aprilie 17, 2011 de Alinf Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian20 Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? Intrebarea este pt.Atar,ca si eu am nevoie de sfaturi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alinf Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Statie performanta : recomandari ? In primul rand este pt el deoarece am vazut ca este mai documentat, dar si alte pareri sunt bine venite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate