Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau o statie CB. Ce-mi recomandati?

daniel66

Postări Recomandate

Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati?

Ia-o linistit.

E buna. Pe turism pune o talpa magnetica de cel putin 15cm diametru.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 459
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gata am achizitionat pachetul si in scurtul timp cat m-am jucat la ea anteana si-a facut treaba.Deci care aveti un buget mai limitat este de preferat sa luati o antena mai buna/scumpa si o statie mai ieftina.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Este absolut ok. Cauta varianta 100 Plus B.

Daca tot pui o antena fixa, pune macar un Megawatt 3000. E mai buna ca un ML si cu foarte putin mai scumpa. Se preteaza bine pt prindere fixa. Asta daca ti se pare prea scump un 5000 sau un Megawatt 4000.

Link spre comentariu

intrebare "combinatie"

Salutare

vreau sa fac acest pas in radio cb

prietenii m-au sfatuit sa incep cu un maxon cm10 si antena midland ml 145 sau sirio .... e buna combinatia la 300 ron ?

dintre colegii de forum stiti pe cineva care ma poate ajuta cu calibrarea in Bucuresti ?

Link spre comentariu

Re: intrebare "combinatie"

Bre ti-am zic combinatia castigareata: Omega Jopix + orice fel de "sarma" ...bafta!

tu cam ma bagi la cheltuieli... :grin:.. dar din ce citesc pe aici imi dau seama ca e varianta castigatoare..

Link spre comentariu

Re: intrebare "combinatie"

E clar mai bun Jopix-ul dar nu iesi la 300 ron cu tot cu antena.:)

Daca esti constrans de buget e ok Maxonul.

Link spre comentariu

Bogdane, eu folosesc o combinatie Midland 248XL si antena Sirio 4000 cu talpa magnetica de 150 mm si la suma investita sunt foarte multumit. Onroad e chiar prea buna, adica ii auzi pe prea multi si la drumuri lungi devine obositor. Offroad insa e impecabila. Am folosit-o atat la iesiri prietenesti cat si in competitie. In competitie la Mures am comunicat cu organizatorii si concurentii care erau in aceeasi banda si unii erau la 10-15 km.

Multzam Mircea, :h5

Multzam Atar!!:h5

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Cu placere.

Nu uita, te rog, sa deschizi un topic la Land Rover cum ai montat-o si poate vor continua proprietarii de Land Rover cu montajele si ideeile lor.

Link spre comentariu

stie careva de unde iau si eu o antena sirio 4000 cu prindere fixa, am inteles ca s-ar potrivi cel mai bine la statia mea ( president johnson 2)

de aemenea, are rost sa-mi montez amplificator? oare mareste mult aria?

multzam :h5

Link spre comentariu

@atar

Am o mare rugaminte:

De ceva vreme tot "sap" prin sectiunea asta si, ori nu m-am descurcat sa gasesc, ori nu exista vreun thread care sa-mi lamureasca niste intrebari.

Desi lucrez de ani buni cu echipamente de comunicatii profesionale, pana acum nu am simtit nevoia/necesitatea sa accesez comunicatiile CB sau de radioamatori. Probabil ca, in situatia mea, mai sunt si alti membrii ai acestui forum. In consecinta, rugamintea mea este urmatoarea: s-ar putea deschide un topic "sticky" in care cei experimentati in acest tip de comunicatii sa posteze niste informatii de baza pentru incepatorii in CB? Ma refer aici la informatii de genul:

• care sunt canalele uzuale in Romania ( ma refer la situatia in care ar fi canale destinate off-road, de exemplu. stiu ca se foloseste canalul 22 de catre camionagii si canalele 9/19 pentru urgente dar mai multe n-am reusit sa aflu sau n-am stiut unde sa caut)
  • un minim de reguli de utilizare al frecventelor/canalelor( in afara celor de bun simt)
  • un mic tutorial de initiere si purtare a unei convorbiri in eter

Probabil ca s-ar mai gasi si alte informatii necesare incepatorilor dar, momentan, astea imi vin mie in minte.

:tk anticipat si scuze de :off

Cat despre achizitonarea statiei, alegerea modelului, a antenei, instalarea lor pe masina, in ce ma priveste pot spune urmatoarele: m-am oprit asupra unei statii Midland-Alan 100 cu antena ML-145 in montura fixa pe aripa din dreapta fata(am ales aceasta solutie deoarece exista deja montata o antena in acea pozitie, care antena nu mai era utilizata cu multa vreme inainte de a ajunge masina in posesia mea. Modelul de antena si montura aleasa permite foarte usor demontarea si adapostirea ei in masina pe timpul noptii, in parcari. Acordul final al antenei cu statia mi-l va asigura firma de la care cumpar echipamentul.

Editat de teddybear
completare

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

stie careva de unde iau si eu o antena sirio 4000 cu prindere fixa, am inteles ca s-ar potrivi cel mai bine la statia mea ( president johnson 2)

de aemenea, are rost sa-mi montez amplificator? oare mareste mult aria?

multzam :h5

Da ma, stiu eu cu tot cu suportul de prindere pe caroserie...daca esti interesat da pm.

Sirio 4000 e cam cea mai performanta antena din clasa economica de pe piata. Daca nu vrei sa prinzi OZN-uri nu ai nevoie de amplificator.

Atentie insa la un aspect: bobina de la Sirio 4000 nu e asa rezistenta in padure ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

stie careva de unde iau si eu o antena sirio 4000 cu prindere fixa, am inteles ca s-ar potrivi cel mai bine la statia mea ( president johnson 2) ?

salut,

poti incerca la intrarea in domnesti (xxxxxxxxxxxxxxxxxx), au cam de toate acolo si pot sa faca si calibrarea. eu am luat de acolo si president-ul , si sirio 4000 si nu am avut probleme.

si inca un sfat (in caz ca nu stiai deja), ca eu m-am pacalit cu asta: alimenteaza statia direct de la baterie, nu din circuitul de bricheta, pentru ca orice device pe care il vei pune la bricheta o sa iti bage la zgomot in statie de nu o sa mai intelegi nimic...

sper sa te ajute.

Editat de atar
exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti.
Link spre comentariu

Folosesc un Jopix-Omega in combinatie cu o antena Sirio 145.

Merge bine!:x

Duminica 3 iulie2011 am facut un "DX" pe canalul 22 (in CB) cand eram in apropiere de Valea Cucului pe Transfagarasaean cu un tip din Tarneveni.:old

Ma auzea si il auzeam perfect...

Statia si antena erau montate pe turism (F.Fiesta):grin: si alimentata la bricheta masinii...Nu am amplificator dar statia e deschisa in 7W.

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

@atar

Am o mare rugaminte:

De ceva vreme tot "sap" prin sectiunea asta si, ori nu m-am descurcat sa gasesc, ori nu exista vreun thread care sa-mi lamureasca niste intrebari.

Desi lucrez de ani buni cu echipamente de comunicatii profesionale, pana acum nu am simtit nevoia/necesitatea sa accesez comunicatiile CB sau de radioamatori. Probabil ca, in situatia mea, mai sunt si alti membrii ai acestui forum. In consecinta, rugamintea mea este urmatoarea: s-ar putea deschide un topic "sticky" in care cei experimentati in acest tip de comunicatii sa posteze niste informatii de baza pentru incepatorii in CB? Ma refer aici la informatii de genul:

• care sunt canalele uzuale in Romania ( ma refer la situatia in care ar fi canale destinate off-road, de exemplu. stiu ca se foloseste canalul 22 de catre camionagii si canalele 9/19 pentru urgente dar mai multe n-am reusit sa aflu sau n-am stiut unde sa caut)
  • un minim de reguli de utilizare al frecventelor/canalelor( in afara celor de bun simt)
  • un mic tutorial de initiere si purtare a unei convorbiri in eter

Probabil ca s-ar mai gasi si alte informatii necesare incepatorilor dar, momentan, astea imi vin mie in minte.

:tk anticipat si scuze de :off

Cat despre achizitonarea statiei, alegerea modelului, a antenei, instalarea lor pe masina, in ce ma priveste pot spune urmatoarele: m-am oprit asupra unei statii Midland-Alan 100 cu antena ML-145 in montura fixa pe aripa din dreapta fata(am ales aceasta solutie deoarece exista deja montata o antena in acea pozitie, care antena nu mai era utilizata cu multa vreme inainte de a ajunge masina in posesia mea. Modelul de antena si montura aleasa permite foarte usor demontarea si adapostirea ei in masina pe timpul noptii, in parcari. Acordul final al antenei cu statia mi-l va asigura firma de la care cumpar echipamentul.

Am sa raspund punctual:

1. Dupa cum ai spus, cel mai "aglomerat" canal este 22 cel folosit de soferii de camioane. In off-road se foloseste canalul 16

2. CB fiind o banda libera nu nu are regul;i stabilite in comunicare. De multe ori sunt depasite si cele de bun simt dupa cum poate ai vazut deja.

3. Nu am considerat util un topic despre comunicatiile radio intrucat internetul abunda de informatie in domeniu pentru cei intradevar interesati. Tinand cont ca este un forum dedicat off-road, aceasta sectiune se va limita strict la informatii de baza, minim necesare pentru echipamentele radio de pe masinile noastre.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ceva ieftin si bun...Alan 100 cu un ML 145 aia de 165 cm de la midland nu de la sirio in total cred ca te duce la maxim 5 milioane cu tot cu calibrare.

si da cel mai bine o legi la baterie pe direct la borne dar pune-i sigurante pe fire.

motivul ar fi ca ai si un mic efect de "filtraj" pentru ca bateria se va comporta ca un condensator in tot circuitul

Link spre comentariu

Buna ziua,

Dilema mea este ce sa aleg intre Alan 100 Plus B si Intek M 760 in ideea ca oricare vor fi cuplate cu ML 145.

Intek-ul pare mai "dotata" dar e intr-adevar asa ?

Pe care sa o iau ? Se va monta pe un jeep cherokee.

Multam

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

ML 145 de la Midland recomand 100% de statiile mentionate nu am cunostinte.Am inceput cu ceva mai simplu si ieftin un Maxon CM 10 dar am ramas destul de surprins.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

cand mi-am cumparat eu, am vrut o statie cu dotari minime dar fiabila si o antena foarte buna. asa ca intre Alan 100 Plus B si Maxon CM 10 am ales Maxon, deoarece: 1) stie sa memoreze ultimul canal folosit inainte de inchidere/deconectare (Alan-ul ala nu stie, trebuie sa butonezi de fiecare data sa intri pe canalul dorit), 2) era mai ieftina (diferenta de ~100 lei am bagat-o in antena), 3) este mult mai draguta decat Alan :D

singurul ei minus cat de cat este ca nu are Dual Channel, dar se poate trai fara el.

iar antena am ales-o ML 145 de la Midland cu talpa magnetica, chiar daca mai aveau un ML 145 de la chinezi la juma de pret dar talpa magnetica era slaba rau.

Maxon CM 10 in combinatie cu o antena foarte buna este o solutie excelenta pt buget redus. eu raman cu statia asta, nu o mai schimb.

LE: azi mi-am montat noua antena, Midland 9 Plus, foarte multumit de ea, in combinatia cu Maxon CM 10.

Editat de Optimus
Link spre comentariu

S9 si ML 145, in teorie, pe hartie, dar si in practica au rezultate identice. De obicei 9 se foloseste la prinderile fixe.

O diferenta importanta pentru unii intre Maxon si Midland 100 Plus B este sensibilitatea. Insa pentru cei mai multi utilizatori ocazionali nu este semnificativa.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Doresc si eu un sfat despre statiile STORM in primul rand. Ma intereseaza in special fiabilitatea lor.

Saptamana asta am avut ocazia sa probez un Storm Defender 2 ( squeltch automat ASQ si canalele 9 si 19). Ma multumeste dpdv al distantei de emisie-receptie( calculat de mine pana la 10km; cu o antena Avanti de aprox. 1m- nu stiu modelul), dar in orice caz o combinatie ieftina, se aude bine, ASQ-ul isi face treaba bine, nu se aude fosnitura aceea ca atunci cand folosesti squeltch manual si il reglezi tu, ceea ce imi place. Repet, nu stiu cat de fiabile sunt iar eu renunt la orice in favoarea fiabilitatii.

Doresc ca statia sa aiba squeltch automat si canalele de urgenta.

Va rog, un sfat, ce statie si antena as putea cumpara pana in 100E cu raport calitate-pret foarte bun, care sa aiba caracteristicile de mai sus :grin:

Multumesc!

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare