atar Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Storm-ul e ok ca scula. Destul de fiabil. Fara probleme majore la pentru pretul lor. ASQ-ul nu e o mare fericire sa stii, dar vei afla pe parcurs asta. :) Nu inteleg de ce tii atat de mult la canalele de urgenta. In jurul pretului ala, uita-te si spre Alan 100 Plus B . "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Nu tin asa de mult, dar ma gandesc ca poate imi vor folosi( sper sa nu :grin: ) Ma inteleg mai bine cu ASQ decat cu squeltch manual, nu ma mai bazaie la creier, pot fi atent la drum. Pot cumpara Storm de la fratele meu si daca am vreo problema cu ea se rezolva sigur si repede, cam asta ar fi avantajul cel mai mare. In rest sper sa fie ok. Multumesc pentru raspuns. ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iceman92 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Salutare! M-a rugat un prieten sa ii gasesc o statie pt masina! Ar fi interesat de una sa bata la cel putin 15-20 de km si sa fie undeva sub 5 mil! Precizez ca va fi folosita numai pe drumuri(nu paduri,munti). Ce modele imi recomandati? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Salutare! M-a rugat un prieten sa ii gasesc o statie pt masina! Ar fi interesat de una sa bata la cel putin 15-20 de km si sa fie undeva sub 5 mil! Precizez ca va fi folosita numai pe drumuri(nu paduri,munti). Ce modele imi recomandati? 15-20km sunt cazuri destul de rare si asta in conditii atmosferice favorabile, iar sa fie si sub 5oo lei cand doar o antena buna e macar 150 lei, sa ne spui si noua ce-a gasit.......... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 (editat) 1.Pe ce masina se monteaza? 2.Cum se doreste alimentarea,pe bricheta sau pe baterie? De regula constructori recomanda pe baterie! 3.Se mai muta si pe alt auto? 4.Statie cu prindere in bord sau prin masina unde este loc? 5.Antena cu prindere fixa sau talpa magnetica? Raspunzi la aceste intrebari dupa care dai search cu tata goagal pe zona unde locuiesti si cumperi din cel mai apropiat loc tie! Bafta :banana Sau baga un ochi aici:http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=602369 poate gasesti ceva ce te aranjeaza cine stie! Editat Septembrie 26, 2011 de Astral Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Ca sa nu cauti degaba, iti spun ca asa ceva nu vei gasi. Distanta de "lucru" este influentata de antena si putere. Tinand cont de cei 4W standard in CB, nici cu antena de 2m nu vei putea comunica "garantat" la mai mult de 15 km. Doar ocazional si in anumite conditii. In jur de 15km, si chiar putin mai mult, poti comunica cam cu orice statie daca ai o antena de 2m bine reglata si cu un plan de masa bun. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iceman92 Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? stiu ca nu este cel mai bun raport,dar el asa a spus ca ar vrea... si a mai spus ca vrea sa foloseasa o antena de 3,5-4 m asa sunt sanse sa prinda la 15 km? Multumes pt link-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Nu exista antene mobile mai mari de 2m. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Sorry poate exista ... din categoria Home Made :ha: Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Adica cu 500 ron nu iei statie si antena sau nu am inteles eu bine?Pai sa vedem o statie ieftine cu o antena buna ar veni un maxon cm 10 la vreo 250 ron maxim depinde de unde o iei si de restul o antena gen Midland ML 145 sau Sirio Megawatt 4000 eventual mai pune 50 ron peste aia 500 si iti cam faci treaba. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? La 500 Ron iti iei statie si antena, dar nu antena de 2m si nu o statie mai mult decat o statie ieftina. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? tocmai ce am intrat si eu in randul vostru cu un galloper si as vrea sa ii montez o antena sirio 5000pl.ce statie imirecomandati?nu imi trebuie nici cea mai scumpa,dar nici o ieftinatura,ca am una pe masina mica,un midland,nu pot sa zic ca is nemultumit,insa mai mult de 5 km nu cred ca bate.deci o recomandare de statie daca ai atar pt mine,ca vad ca le ai cu astea :tk Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Daca esti multumit de Midland iti propun sa incerci un Bytrex varianta cu putere marita(parca 15w) sau baga un ochi aici: http://www.radioamator.ro/mp/ctg.php?c=19 poate gasesti ceva ce te coafeaza! :wink: Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? tocmai ce am intrat si eu in randul vostru cu un galloper si as vrea sa ii montez o antena sirio 5000pl.ce statie imirecomandati?nu imi trebuie nici cea mai scumpa,dar nici o ieftinatura,ca am una pe masina mica,un midland,nu pot sa zic ca is nemultumit,insa mai mult de 5 km nu cred ca bate.deci o recomandare de statie daca ai atar pt mine,ca vad ca le ai cu astea :tk Distanta de lucru depinde in primul rand de antena si de putere. Luand in considerare ca statiile CB in medie au 4W, ramane importanta antena. 5000-ul se preteaza pentru montaj fix pe masinile 4x4. Daca vrei cu talpa magnetica, incearca sa te orientezi catre o antena cam de 1,5 m. Ca statii, e lunga discutia. Midland face statii foarte bune, depinde ce vrei de la ele. La fel Albrecht are statii bune. Un entry-level foarte bun este Maxon CM10. Succes "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierra213 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Salut! Daca vrei sa iti pui statie pe masina eu recomand sa nu iti pui SIrio 5000 deoarece spicul este foarte rigid. Antena are 2 bobine si se mai strica cate una. Eu recomand Sirio 4000, e mai flexibila si mult mult mai buna. Sirio 5000 este o antena mult mai surda. Ca statie recomand o statie de putere daca vrei sa bati mai mult de 15 km, dar nu sunt prea legale aceste statii ..daca emiti la putere maxima. Stati cb incercate de mine care au dat rezultate: - Magnum S6 ( 60 Watt) - Magnum s45HP ( 80 watt care o am acum pe masina cu un sirio 4000). - Storm Guerilla ( 100 Watt care o am montata acasa deocamdata pe un Sirio 5000). cu stima, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? E departe de a fi "mult" mai surda 5000-ul fata de un Megawatt 4000. E drept insa ca un 4000 poate obtine performante mai bune ca un 5000 la puteri mici si planuri de masa slabe, cum de altfel se intampla pe masinile de teren. E adevarat ca se regleaza mai greu si are nevoie de plan de masa mai bun 5000, dar eu raman adeptul spicului rigid in off-road. In ceea ce privesc bobinele, acum 2 ani am vazut ultimul 5000 cu probleme la bobina fiind vorba de un defect de fabricatie, si aia a fost singura din cele cateva sute vandute de-a lungul timpului. Altele sunt problemele care mai apar la antena asta, nu bobinele. Nu cred ca se poate generaliza vre-o problema legata de bobine. In ceea ce priveste puterea, exista amplificatoare care rezolva in primul rand problema dimensiunilor statiilor de putere si in al doilea rand poti obtine pana la 150W in FM, plus ca pot avea preamplificare. Statiile de putere nu se prea preteaza ultilizarii in off-road. Nu sunt la fel de rezistente la vibratii, praf, umezeala, diferente mari de temperatura. Sunt scule mai sensibile din punctul asta de vedere si au marele dezavantaj al dimensiunilor. Editat Ianuarie 7, 2012 de atar "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BABONE Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? La 2 ani dupa anumite postari ale mele aici, inca ma mai suna lumea sa le dau statii. ca si concluzie a posturilor mele NU MA OCUP CU STATII NU COMERCIALIZEZ STATII SI ANTENE doar mi-am exprimat cunostintele despre acest mijloc de comunicare va rog nu ma mai sunati ptr astfel de probleme va multumesc anticipat si cer scuze moderatorilor ptr off topic. In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zen Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Doresc si eu un sfat despre statiile STORM in primul rand. Ma intereseaza in special fiabilitatea lor. Saptamana asta am avut ocazia sa probez un Storm Defender 2 ( squeltch automat ASQ si canalele 9 si 19). Ma multumeste dpdv al distantei de emisie-receptie( calculat de mine pana la 10km; cu o antena Avanti de aprox. 1m- nu stiu modelul), dar in orice caz o combinatie ieftina, se aude bine, ASQ-ul isi face treaba bine, nu se aude fosnitura aceea ca atunci cand folosesti squeltch manual si il reglezi tu, ceea ce imi place. Repet, nu stiu cat de fiabile sunt iar eu renunt la orice in favoarea fiabilitatii. Doresc ca statia sa aiba squeltch automat si canalele de urgenta. Va rog, un sfat, ce statie si antena as putea cumpara pana in 100E cu raport calitate-pret foarte bun, care sa aiba caracteristicile de mai sus :grin: Multumesc! A aparut si Storm Turboextrem 4-15 W, este cam 150E dar se pare ca sunt fiabile si este...:banana portabila . Cu stima Calin Atar: Va rog sa nu mai puneti scurtaturi catre alte forumuri sau pagini. Editat Ianuarie 11, 2012 de atar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? De unde pare fiabila daca deabia a aparut? :grin: "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zen Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Era interesant de citit impresia unui utilizator care a testat respectiva statie si nu numai a celor care vand statia , acesta fiind si motivul pentru care am si pus acel link, dar... cine doreste va cauta si va gasi. Cu stima Calin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Incep cu multumirile de riguare lui Atar pentru sfaturile primite pe pm. Gataaa, am si statie, am luat pana la urma un Midland Alan 100 plus cu antena ml 145 sirio, calibrat facut proba, merge beton. Am intrat si io in randu' lumi http://www.4x4forum.ro/images/smilies/4.gif. Alta dilema am acum, nu stiu unde sa o montez!! nu am prea multe variante, poate-mi dati niste idei si ca sa scutesc efortul unora pot sa spun ca nu se poate intre scaune si in bord.http://www.4x4forum.ro/images/smilies/39.gif Am vazut o data intr-un bmw prinsa statia cu un suport de mobil in parbriz dar nu am avut timp sa studiez mai in amanunt. Multumesc Atar Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Cu placere, dar nu am nici un merit. Exista niste console de plafon pentru statii. Nu stiu insa daca pot fi montate pe HiLux. Cauta o consola din aceea si intreaba daca poate fi montata pe masina ta. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Cu placere, dar nu am nici un merit. Exista niste console de plafon pentru statii. Nu stiu insa daca pot fi montate pe HiLux. Cauta o consola din aceea si intreaba daca poate fi montata pe masina ta. Multumirile sunt pentru sfaturile date, am consultat si alti "meseriasi" in ale radioamatorismului si cam toti au fost de aceeasi parere cu tine. De console stiu numai ca ce se potriveste la mine costa 250 de euro ceea ce m-i se prea mult. Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexa Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? Doresc sa cumpar o statie CB, ma intereseaza sa bata peste 10km (pt radare) si minim 5km (pt offroad) sa iaba asq pt ca nu doresc sa ma chinui cu ea la reglaje, nu doresc sa cumpar separt antena momentan aia o pot lua dupa, preferabil as vrea sa fie ok cu antena din set. Am urmatoarele optiuni, insa nu va limitati in sfaturi doar la acestea , faceti un clasament daca se poate sa pot intelege si eu care ar fi mai bune sau nu si de ce, numai asa pot face o alegere buna si potrivita criteriilor personale. Statie radio Bytrex Pro-M4 7W si Antena PNI ML160 Statie radio CB TTi TCB-550 + Antena TL-H 100 Storm Discovery2+Farun cb Set Statie Radio TTI-TCB 550 plus Antena Milenium 145 Magnetica Set Statie Radio CB K-PO K1000 Clasic + Antena Millenium ML 145 Statie CB TTI TCB 660 Statii Radio Tir Camion - Statie radio TEAM CB MX-8 Mark1 Va rog explicati-mi prin ce se deosebesc, defecte si calitati ca sa inteleg si eu. Multumesc anticipat Editat Martie 29, 2012 de Alexa Land Rover Freelander 1 TD4 5 usi (din 2001) Land Rover Freelander 1 TD4 3 usi- 2002 (al sotului) Land Rover Freelander 1 V6 3 usi- 2001 (in progres) Toate Automate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Re: Doresc sa achizitionez o statie CB. Ce-mi recomandati? ia in calcul Alan 42 Multi. are numeroase avantaje: - poate fi filosita si ca statie mobila (in masina) dar si portabila ( la curea) - e usor de miscat de pe o masina pe alta - f robusta - meniu simplu si usor de folosit - se alimenteaza fie la bricheta fie se poate folosi cu pack-ul de acumulatori sau baterii AA. - emisie 4w , deci cot la cot cu statiile fixe pe masina eu am 3 buc si sunt f multumit de ele. Chiar caut sa mai cumpar inca una. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate