atar Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? De la Artero ai luat-o? :grin: "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Sau poate statiiradio...ro ?? :grin: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Adica tot Artero. Hai sa vedem cum se comporta dupa calibrare. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Nu , nu , php.ro parca. Oricum omu de la Buftea si-a pus mainile in cap(la figurat , ca nu puteam sa-l vad)cand a auzit ce am luat. Oricum statia e super micuta si faina , da omu a zis ca nu merge fara upgrade mai mult de 5km. La ce-mi trebuie mie e o.k.(ca si distanta si pt. inceput) , sa vedem dupa ce finalizez instalarea. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Nu-ti face sange rau. E suficient pt. inceput. Hai sa vedem cum se comporta dupa ce e calibrata. E vorba de SS CRT 77-114? (e un Superstar pe care numai Artero il are) m gasit cateva date despre ea doar pe un site din Olanda. Daca e cum scrie acolo face acelasi lucu cu u Alan 100 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Nu-ti face sange rau. E suficient pt. inceput. Hai sa vedem cum se comporta dupa ce e calibrata. E vorba de SS CRT 77-114? (e un Superstar pe care numai Artero il are) m gasit cateva date despre ea doar pe un site din Olanda. Daca e cum scrie acolo face acelasi lucu cu u Alan 100 :h5 aia e , merci de incurajari , poimaine ma duc cu ea la aranjat , vorbim . :h5 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? http://www.universal-radio.com/CATALOG/hamhf/0900.html nu e cea mai buna .... dar ..merge si asta ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Am ajuns si eu la momentul cand caut sa imi iau statie :-) Nu reusesc sa ma hotarasc intre Alan 42 Multi si Alan 48 Multi. Prima chestie care m-a stresat la 48 e ca initial am crezut ca o lasi mereu in masina, dar uitandu-ma la mai multe poze am vazut ca se poate sa o tii in casa si sa o montezi numai cand ai nevoie (corect?) Ce ma mai atrage la 42 este ca daca ai nevoie sa te dai jos din masina, sa pleci prin padure, etc cu 48 ul nu poti si gata. Pe de alta parte am citit ca exista ceva inconveniente legate de folosirea ei in masina - se zice ca ar fi mai greu sa vobesti la ea cand esti in masina - din cauza dimensiunilor, ca oricum ii pui antena afara... Ce sa fac, ce sa fac? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Intre Alan 48 Multi si Alan 48 Excel, iti recomand fara rezerve varianta Excel. Dupa cum am spus si in alte posturi, eu recomand statile mobile(cu prindre pe masina) cu antene fixe in locul celor portabile (Alan 42). Vei avea performante superioare, plus auditie mai buna(la Alan 42 difuzorul e doar de 0,5W in loc de 2W la 48). Mai mult, dispare cablararia din masina (antena, alimentare la bricheta, eventual hands-free sau dif. etern), ca sa nu mai vorbim de pret (Alan 42 + acumulator + antena + dif. sau fands free este mult mai scump decatAlan 48 Excel+antena) Pana la urma tu alegi, dar daca iei Alan 42 apeleaza la o antena aftermarket si la un hands-free pt utilizare in afara masinii. Succes. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Vad ca nu pot edita mesajul anterior. Revenind, Pentru Alan 42 vei avea nevoie de antena externa cand o vei folosi in masina. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? E ceva ce nu imi iese la socoteala la treaba cu cablurile: 1) Antena exterioara trebuie si la 42 si la 48 - corect? pe asta o fixez cu surub pe bara din fata. 2) fire eu numar asa: 1 de alimentare cu curent al statiei (de la bricheta / de la baterie), 1 de la antena exterioara la statie. Nu e nevoie de acelasi numar de fire?? 3) statia mobila (48) poate fi montata in asa fel incat sa o tii in casa si sa o pui pe masina decat uneori? 4) din pacate, neavand experienta nu imi dau seama ce inseamna 0.5W vs 2 W, din punct de vedere al sunetului, se poate exprima perceptual (0.5 e ca si cum ti ar sopti cineva, 2 W e ca si cum decoleaza un avion langa tine) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? 1. Corect 2. Ca numar e la fel, dar in cazul Lui 48 aceste cabluri vor fi "pozate"(ascunse) si nu la vedere prin masina ca la 42. Daca la 42 vei folosi un hands free va mai aparea un cablu, daca nu, cele de antena si alimentare vor fi suficient de lungi pentru a putea manevra statia in vederea comunicarii. 3. In principiu da. 4. Diferentele nu sunt chiar asa mari dar le sesizezi in special cand e mult zgomot. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? http://www.romaniaelectronice.ro/subcat ... ger-0.html daca te tine ..... ptr bordul tau se potriveste f bine si este f buna un STABO 8082 , EXISTA SI VARIANTA CU FATZA IMITATIE DE LEMN , MAI MULT ESTE POSIBIL SA-TI INTRE IN LOCUL ALA FALS DE SUB CASETOFON cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Hehe, nu ma tine :-) Nici pe departe :-) Inteleg insa din mesaj ca Dvs sunteti de parere ca statia portabila nu e o idee buna si ca sa merg pe mobila? Eu ma gandesc la ideea ca te dai jos din masina (te rastorni, cazi in rapa, DOAMNE FERESTE) sa mai poti vorbi , ca daca e sa ma primeasca la vreun concurs sa fac poze sa aud ce se vorbeste, daca merg la trekking sa am cu mine si cand sunt in grup oricum nu se fac 10km intre masini, nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Berti Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Si eu sunt in cautarea unei statii pentru noul atelaj! Poate va ajuta in vreun fel rezultatele cautarilor mele. Pe turism am un Lafayette Zeus, de care-s destul de multumit... doar ca, integrand-o in bord, i-am obturat complet difuzorul si am fost nevoit sa-i pun un difuzor extern. La Feroza n-as mai vrea cabluri si cutiute in plus, asa ca gandesc sa-mi cumpar o statie cu difuzor frontal, la pret cat de cat decent am gasit Intek M150. Imi place ca Inteku are si PA (public announcement), care poate fi util in offroad. Prima mea statie, un Alan 48, avea asa ceva... pentru teste i-am montat un horn de la o alarma auto (bineinteles fara partea electronica) mergea bine, asa l-am lasat pe masina o vreme si s-a dovedit a fi foarte util in sperierea biciclistilor care circulau aiurea pe sosele. Cat despre antena, pentru inceput am sa folosesc un ML145 cu talpa magnetica, pe care-l dau jos de pe turism, inlocuind-ul cu o antena mica, de 60 cm din fibra (Sirio T3), urmand ca pe viitor sa-mi cumpar pe Feroza un Sirio 5000 Perfomer cu montura fixa. Daihatsu Feroza Blueprint Project Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? wacere ... statiile sunt impartite in 3 mari categorii ... 1 fixe ,de casa grele voluminoase si cele mai performante . de regula se alimenteaza singure adica la 220v. 2 cele mobile .care se pun pe auto ,tir,barci etc ... volum mic, rezistente la socuri majoritatea alimentate la 12 sau 24v ... la astea poti pune antene performante adica cele de 2 m lungime ... 3 statii portabile ... li se termina repede acumulatorii si poti vb la distante destul de scurte in functie de nevoi alegi din aceste categorii ... mai citeste pe aici ca sa tot scris .... sau da-mi un tel daca te impotmolesti ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Salut! Vreau sa montez o statie radio pe Vitara JLX. Sunt incepator in comunicatii, spatiul din masina nu-mi permite o statie mare si nci nu pot investi prea mult, avand in vedere ca ma deplasez mai mult la pescuit. Am gasit un Maxon CM10, la 250 ron. O pot monta in locul scumierei. Oare merita sa o cumpar? Stiu ca aveti experienta si cer o parere de la meseriasi....! Multumesc anticipat! Catalin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator MihaiGavrilescu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Buna ziua tuturor. Sunt in cautarea in statii radio + antena in banda 27-Mhz (11 m) CB pt. a fi folosita ca statie mobila, intr-un autoturism de teren. Oferta este atat de variata incat cu greu reusesti sa filtrezi cateva nume care sa poata fi aduse spre comparare. Eu m-am oprit la: COBRA 200 GTL DX Ranger RCI 2970 N2 Magnum S3175 sau S6175 sau Stryker SR-490 HP Alaturi de acesti 5 producatori cu modele enuntate mai sus, ar mai fi bijuteriile de la Yaesu, FT857d . Mai exista si alt model de la acest producator in afara de acest model? Bun...cam acestea ar fi zise. Ulterior am sa va intreb si de o antena dar momentan va rog sa-mi dati si mie cateva lamuriri legate de modele de mai sus si care ar fi recomandarea voastra. Mii de multumiri, Mihai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Motivul alegerii il reprezinta puterea? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator MihaiGavrilescu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Nu neparat. Vreau un produs de top din categoria CB-urilor, fara conditionare de pret, care daca ar avea un 80-100 pe putere n-ar fi rau, obligatoriu REGLABILA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? ...80-100 pe putere n-ar fi rau ... Asta este ilegal. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator MihaiGavrilescu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Bun...haideti sa iesim putin din sfera "asta e ilegal" daca sunteti amabili. Deontologia situatiei se opreste la "Exista in magazin, se vand adica". Asa ca va rog sa-mi nominalizati ceea ce considerati voi ca fiind in regula....dincolo de antagonisme bun/rau. Va multumesc inca o data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Yaesu nu e o statie CB ci o statie destinata radioamatorilor dar care acopera si banda CB. Nu o recomand unui utilizator CB ocazional, decat in cazul in care are ceva experienta in CB si care deja cocheteaza cu radioamatorismul. Altfel e pacat de ea, nemaipunand la socoteala ca e o statie foarte complexa care necesita ceva experiena in utilizare. (asociatul meu fiind radioamator, avem la atelier vre-o 4 stati printre care si un Yaesu, pe langa multe alte echipamente radio dedicate, iar eu inca nu ma pot descurca foarte bine cu ele dupa 2 ani deja) Modelul Stryker SR-490 HP se gaseste in doua variante, de 80 W si mai nou si de 100W (reglabil). Statiile pe care le vand eu au 100W. E personal nu folosesc o statie de 100W, desi nu am avut niciodata problema valorii de vanzare a statiei pe care o folosesc :wink:, si mai mult chiar am folosit vre-o 3 luni un Magnum acum un an jumate. In cazul in care nu bugetul reprezinta factorul de decizie in alegerea statiei, eu recomnad folosirea unei statii CB de foarte buna calitate si un amplificator cu preamplificare (cu castig si la receptie), un KL 300-P de exemplu, in locul unei staii CB de putere. Aici parerile sunt impartite. Revenind. Cea mai mare si cea mai tare statie CB, pentru un incepator si un utilizator ocazional va face absolut acelasi lucru ca si o statie de buna calitate (Presiden, Alan 48Excel, Albrecht, etc) tinand cont ca interlocutorii, in marea lor majoritate, au cel mult asemnea statii. Mai mult, puterea mare ajuta doar la emisie, putand fi auzit la distante mai mari, dar fara ai auzi pe ceilalti aflati la aceeasi distanta si care au statii de 4W si antene neperformante. Toate informatiile astea, alaturi de altele le vei gasi in topicurile acestei seciuni, si sper sa-ti fie de folos in alegerea statiei. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Bun...haideti sa iesim putin din sfera "asta e ilegal" daca sunteti amabili. Deontologia situatiei se opreste la "Exista in magazin, se vand adica". Asa ca va rog sa-mi nominalizati ceea ce considerati voi ca fiind in regula....dincolo de antagonisme bun/rau. Va multumesc inca o data. Vanzare si detinerea unei statii cu o putere mai mare de 4W nu sunt interzise, dar folosirea da. Mai mult, in Romania deocamdata nu te verifica nimeni, odata iesit in strainatate insa, altfel sta situatia, mai ales in Austria unde sunt statii chiar si de 4W interzise. Iar acolo te si verifica si te si "sanctioneaza" daca nu o distrugi pe loc(ori o calci cu roata. ori o gauresc ei cu bormasina). "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator MihaiGavrilescu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Yaesu nu e o statie CB ci o statie destinata radioamatorilor dar care acopera si banda CB. Nu o recomand unui utilizator CB ocazional, decat in cazul in care are ceva experienta in CB si care deja cocheteaza cu radioamatorismul. Altfel e pacat de ea, nemaipunand la socoteala ca e o statie foarte complexa care necesita ceva experiena in utilizare. (asociatul meu fiind radioamator, avem la atelier vre-o 4 stati printre care si un Yaesu, pe langa multe alte echipamente radio dedicate, iar eu inca nu ma pot descurca foarte bine cu ele dupa 2 ani deja) Modelul Stryker SR-490 HP se gaseste in doua variante, de 80 W si mai nou si de 100W (reglabil). Statiile pe care le vand eu au 100W. E personal nu folosesc o statie de 100W, desi nu am avut niciodata problema valorii de vanzare a statiei pe care o folosesc :wink:, si mai mult chiar am folosit vre-o 3 luni un Magnum acum un an jumate. In cazul in care nu bugetul reprezinta factorul de decizie in alegerea statiei, eu recomnad folosirea unei statii CB de foarte buna calitate si un amplificator cu preamplificare (cu castig si la receptie), un KL 300-P de exemplu, in locul unei staii CB de putere. Aici parerile sunt impartite. Revenind. Cea mai mare si cea mai tare statie CB, pentru un incepator si un utilizator ocazional va face absolut acelasi lucru ca si o statie de buna calitate (Presiden, Alan 48Excel, Albrecht, etc) tinand cont ca interlocutorii, in marea lor majoritate, au cel mult asemnea statii. Mai mult, puterea mare ajuta doar la emisie, putand fi auzit la distante mai mari, dar fara ai auzi pe ceilalti aflati la aceeasi distanta si care au statii de 4W si antene neperformante. Toate informatiile astea, alaturi de altele le vei gasi in topicurile acestei seciuni, si sper sa-ti fie de folos in alegerea statiei. In sfarsit...! :tk Iti multumesc mult pt. raspunsul pertinent stimate domn. Legat de amplificatoarele cu preamplificare...devreme de 22-ul este un canal extrem de parazitat, nu se va amplifica peste limita suportabilului intreul "sonor" din canal, adica si purecii pt. ca o antena normala are intre _4 si +6 dB gain pe cand 200 P/300 P are +25....? Modelul de Ranger amintit de mine nu este o solutie "safe"? Nu stiu unde e facut, mama lor, toti le fac in China, poate prind ceva made in USA chiar de la mama lor pt. ca am un drum in stare in primavara si ma gandesc ca acolo am sansa sa iau ceva "home"-made. Dar l-ai recomanda acel N2? Sau un Magnum...? Si daca da, ce anume model? Iarta-mi cavalcada de intrebari si raspunde atunci cand timpul iti permite, nu plec nicaieri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate