Vizitator MihaiGavrilescu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Am inteles referirea la interdictiile externe si le cunosc. sa ramanem momentan "mioritici". O scala de reglaj a puterii care sa dea pe SWR-metru' 4 W nominal demonstrabili in fata "organelor" ar trebui sa rezolve pb. insotita de un certificat de radio-amator care se prefigureaza in curand cel mai probabil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? un certificat de radio-amator care se prefigureaza in curand cel mai probabil. In cazul asta ia Yaesu. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator MihaiGavrilescu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Yaesu sa fie, multumesc major de ajutor stimate domn :tk Ma poti indruma undeva anume? Adica un magazin sau e safe s-o cumpar online cu shipping din afara? Doar ca vreau sa scrie Made in Japan si dac-o cumpar de pe net...n-am cum verifica pre-buy asta :al Cum e safe sa procedez? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator geobyte Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Yaesu sa fie, multumesc major de ajutor stimate domn :tk Ma poti indruma undeva anume? Adica un magazin sau e safe s-o cumpar online cu shipping din afara? Doar ca vreau sa scrie Made in Japan si dac-o cumpar de pe net...n-am cum verifica pre-buy asta :al Cum e safe sa procedez?http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath=31_43&products_id=194 sau http://www.radioamator.ro/mp/vand.php Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator meghitz Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? un link destul de util pentru cei ce vor sa isi cumpere statii CB: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=622 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? un link destul de util pentru cei ce vor sa isi cumpere statii CB: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=622 Folosind cu incredere functia "cautare" ai fi gasit aici pe forum http://forum.club4x4.ro/showpost.php?p=522723&postcount=157 Succes "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator meghitz Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? nu stiam ca scrie deja tot ce trebuie aici pe forum... scuze.. si multumesc pt corectie!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Oricum ... f. bun link-ul ! :g Daca mergi in afara localitatilor merita sa-ti pui pe masina o statie CB.Daca mergi mai mult in oras nu prea se merita. La drum este excelenta!!!:old Azi am fost pana la Sibiu si nu am avut nici o problema. De la 1 martie masinile militienilor vor avea un nou tip de radar care din cate am inteles descarca semnalul mai repede decat citesc actualele detectoare! :(( O sa fie rupere la puncte si carnete pana cand se vor aduce in tara detectoare mai performante. Va tin la curent! Pentu exterioare ( in afara orasului) statia e sfanta+antena! :j Editat Februarie 20, 2010 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator meghitz Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? sa inteleg ca nici tu nu stiai de link.. nu ai folosit functia "cautare":grin: revenind, da, in oras mai mult te chinui cu statia, mai ales daca stai la bloc si nu ai curte sau garaj, trebuie sa o scoti in fiecare seara si sa o iei in casa... sau o lasi in masina riscandu-te putin.. deci chiar nu se merita in oras daca trebuie sa o pui si sa o scoti zilnic asa daca o folosesti doar in afara orasului o pui in medie o data pe saptamana sa zicem, cand se iese din Bucuresti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
behashbeu Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Buna tuturor am citit si rascitit cele scrise despre statii. am si eu nevoie de 2 bucati si poate ma ajutati cu sfaturi. prin urmare: - CB: pentru ca am inteles ca e banda libera si nu trebuie formalitati, etc si e legal - alta decat CB: daca nu comporta formalitati complicate si costuri mari, nici o problema, si daca satisface si cerintele de mai jos - portabila: adica sa o pot utiliza in masina conectata la antena fixa dar daca doresc sa o pot scoate si sa ma plimb cu ea in buzunar prin padure/etc si sa comunic bine cu celalalt (de aia vreau 2 buc) utilizare: nu prea ma intereseaza in trafic, nici in strainatate, doar in munte la offroad si la mers pe jos, prin urmare ar trebui sa aiba emisie receptie ok in teren (nu pe campie) accesorii: daca tot merg cu ea prin padure samd imi este comod sa o conectez cu o casca la ureche in asa fel incat sa am mainile libere, prin urmare trebuie sa aiba posibilitatea de a atasa aceste accesorii putere: am inteles ca 4W e legal in Ro, prin urmare care statii portabile sunt mai bune la puterea asta in teren; daca se poate mai mult de 4 W fara repercursiuni grave, atunci iau mai mare bani: n-am idee de buget dar nu vreau sa stric averi montaj si consultanta: cineva priceput din Cluj care stie ce vorbeste si stie meserie, inclusiv la antene, accesorii, etc. multzam fain Mercedes Gelandewagen. The best. Photo: http://picasaweb.google.com/bogdan.branzas Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Eu ti-as recomanda un Alan 42: e portabila, e CB (ai 40 de canale, iti poti gasi repede un canal pe care sa nu mai fie nimeni si sa poti vorbi in liniste cu cealalta statie, o poti folosi si pentru a comunica cu orice alt off-roader - in teren - sau un tirist - in trafic), nu este o avere (bine, nici ieftina - ieftina nu este), are performante decente, exista casca cu larigofon, ca acesoriu etc. Eu am un Alan 42 de cateva luni si sunt multumit. Stiu si alti posesori (de ceva vreme) de Alan 42 care sunt si ei multumiti. Parerea mea ... :2dr “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
behashbeu Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 (editat) Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? @ampopa multumesc. ai testat-o pe munti/paduri/coclauri? cum se comporta? ma refer la distanta la care bate, calitatea receptiei samd. se poate folosi cu antena fixa pt masina in asa fel incat sa poata fi statia montata demontata ? am gasit-o la cel mai jos pret la 550 lei, se gaseste cumva si mai jos? merci inca o data Editat Februarie 24, 2010 de behashbeu Mercedes Gelandewagen. The best. Photo: http://picasaweb.google.com/bogdan.branzas Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Salut, de Intek H-520 ce stiti ? din cate am citit pe net este mai buna ca Alan 42...cu ceva mai multe functii..(ASC) ( http://www.rogerbleep.com/intek-h520-vs-midland-42.html ) Are cineva ? cum se comporta ? Merita ? Multumesc Armand Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? @ampopa multumesc. ai testat-o pe munti/paduri/coclauri? cum se comporta? ma refer la distanta la care bate, calitatea receptiei samd. se poate folosi cu antena fixa pt masina in asa fel incat sa poata fi statia montata demontata ? am gasit-o la cel mai jos pret la 550 lei, se gaseste cumva si mai jos? merci inca o data In teren nu am testat-o prea mult (nu am avut ocazia decat de vreo doua ori pana acum), insa se comporta satisfacator. Receptie OK (vorbeam in Bucuresti, de la Arcul de Triumf, cu persoane care erau in Colentina sau la Piata Unirii - ceea ce eu zic ca nu-i rau). Trebuie tinut cont de faptul ca antena nu era calibrata la momentul respectiv. Caltatea auditiei e OK, singurul dezavantaj este ca volumul difuzorului nu este foarte puternic (mie-mi ajunge, totusi). Insa daca-ti iei casca cu laringofon, se rezolva. Se poate folosi cu antena fixa (ieri mi-a sosit antena fixa, pe care o s-o montez pe Jeep, iar cea magnetica o voi folosi pe masina de zi cu zi). Are un adaptor, unde se fileteaza mufa antenei. E foarte usor si simplu de conectat/deconectat. Nu cred sa o gasesti sub 550 de lei. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
behashbeu Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? @ampopa merci. am auzit ca odata deconectata de la alimentarea masinii consuma bateriile foarte tare, cica umbli cu sacul de baterii dupa tine. Mercedes Gelandewagen. The best. Photo: http://picasaweb.google.com/bogdan.branzas Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? @ampopa merci. am auzit ca odata deconectata de la alimentarea masinii consuma bateriile foarte tare, cica umbli cu sacul de baterii dupa tine. Ca sa fiu sincer, nu am folosit-o niciodata pe baterii sau acumulator (eu mi-am luat portabila din doua motive: sa o pot muta dintr-o masina in alta si pentru ca in Jeep era mai complicat sa gasesc locul potrivit pentru o satie fixa/mobila). Daca stam sa ne gandim ca puterea de emisie este de 4W, inseamna ca "suge" ceva curent. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Sunt prezentate cateva statii CB (in romana). Ajuta ca idee de marime, butoane, functii, display, etc http://www.youtube.com/profile?user=drynkagain#g/u Sper sa foloseasca celor care cauta pentru prima data asa ceva (ca mine:)) Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Am (si ) Intek H-520 Plus , cam suge bateriile , si cind sint mai consumate nu mai ai receptia clara .Si nu intra acumulatorii de capacitate mai mare ( in cazul meu cei de 2700mA ) , ci numai cei la diametru asemanator cu bateriile R6 . Probabil nu e cazul sa pui baterii inferioare calitativ .Atunci chiar tre' sa mergi cu sacosa de baterii dupa tine . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Am cumparat astazi dupa ce am probat aseara un ALAN Midland 42 portabila si cu antena ne calibrata pe masina in portbagaj si am fost multumit astazi voi face calibrarea antenei pe masina....si am sa va zic ce si cum! pret : CB(650ron) + antena tot Midland(130) Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabikia Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Am calibrat si antena pe masina este cu suport magnetic varianta cu 1,30 m ca si lungime sunt super multumit pina acum acum astept sa o incerc in tara la un drum mai lung! Kia Sportage,2005,albastru Toyota LC 120,job car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? sper sa fie un manual bun: http://www.cbmania.ro/manuale/Manual_Alan-42.pdf Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? despre maxon cm10 stiti ceva ? cred ca este cea mai ieftina statie, si ma tenteaza. prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? Nu ce e si cel mai ieftin ... e si bun!:wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator meghitz Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? In ce sens nu e bun Maxonul CM10? Care ar fi minusurile sale? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati? se pare ca nu stie nimeni nimic despre aceasta statie. prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate