Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau o statie CB. Ce-mi recomandati?

daniel66

Postări Recomandate

Re: Doresc sa achizitionez o statie, ce mi recomandati?

as vrea sa-mi i-au un albrecht ae 6890 cu fata detasabila si antena sirio 5000 turbo fixa, daca se poate sa-mi spuneti ceva despre aceasta statie si antena, multumesc anticipat.

p.s. este prima mea statie.

TODAY IS A GIFT
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 459
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

se pare ca nu stie nimeni nimic despre aceasta statie.

Nu prea stie nimeni pentru ca nu s-a prea vandut. Din aceasta cauza si putinele review-uri.

Maxon este o marca de prestigiu in comunicatii iar CM70 chiar m-a surprins placut. CM10 insa nu am vandut nici unul inca si nici nu am montat si probat. (desi am pe stoc dar nu am apucat sa scot vreuna din cutie sa ma joc cu ea)

La aceeasi bani exista TTi 550 despre care gasesti o gramada de date pe net, se vinde bine si s-a dovedit deja o statie corecta in gama de statii in care se incadreaza.

Cu prima ocazie cand voi avea cateva ore libere am sa ma joc cu un CM10 si am sa va spun parerea mea.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

as vrea sa-mi i-au un albrecht ae 6890 cu fata detasabila si antena sirio 5000 turbo fixa, daca se poate sa-mi spuneti ceva despre aceasta statie si antena, multumesc anticipat.

p.s. este prima mea statie.

Varianta asta am avut-o eu pe Wrangler si am mers tot pe asta si pe Grand.:wink:

Am mai scris aici pe forum un review despre ea.

Concluzionand statia e foarte ok, stabila, usor prea sensibila insa, bine echipata si comoda in acelasi timp.

Ce imi place: Fata detasabila si mobila(exceleta solutie), dimensiunile mici, posibilitatea sa o duci pana la 8W (se poate si 10 dar e instabila acolo), CTCSS, Roger beep. Astea ce imi vin in cap pe loc.

Ce nu imi place: ca are squelch-ul si volumul pe acelasi buton, nu are PA, prea digitalizata pentru gusturile mele(dar m-am obisnuit cu asta)

La antena insa as recomanda Performer 5000 in loc de Turbo. Eu am Turbo si s-a crapat deja carcasa, strangerea fiind prin infiletarea carcasei pe nuca, fata de Performer care e cu prindere tip fluture cu strangere pe con, in rest antenele fiind identice.

e95kAvLR9Ys

Editat de atar
Link spre comentariu

Salutare, m-am apucat si eu in sfarsit sa caut o statie..dar nu stiu exact la ce sa ma uit. Statia va fi montata pe un Pajero sub Mp3 player..deci loc ceva mai mic decat casetofonul. Acuma sunt vreo 2 lucurui..care ar fi cea mai buna optiune...pret-calitate ?Inca n-am stabilit o suma..vreau ceva decent si nu investitie mare de bani. Sa pot comunica in teren si in caz de drum mai lung sa stiu de radar cu cativa km inainte si nu pe ultimele sute de metri.. Alta treaba ar fi cu antena...fixa sau magnetica?As prefera magnetica ca la noi romanului ii place sa fac din sarma diferite chestii si ma gandesc ca gasesc un binevoitor care sa-mi fufu antena...pareri pro si contra la asta..??Multumesc:2dr:h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

Omule , statie poti sa-ti iei si la mana a 7-ea , daca nu ai mari pretentii , dar antena si cablurile de conexiuni(montura antena -statie si alimentarea statiei) trebuie sa fie serioase , nu merge cu improvizatii , nu ai nici un rezultat si strici si statia.

L.E. : Am vazut o talpa magnetica home made care avea o reflectata ...in jur de 10 :ha: . Norocul respectivului a fost ca nu a emis cu statia deloc din momentul din care a instalat "antena" pe masina.

Editat de Clau4x4
Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Vizitator MihaiGavrilescu

Intrebare intrebatoare: :wink:

PRESIDENT Jackson classic sau PRESIDENT Grant classic?

Oscilez si am nevoie de la cine cunoaste de o parere...va multumesc inca de pe acum. :tk

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Eu am fost foarte multumit de aceasta statie . La inceputurile mele in ale CB-ului , am utilizat destul de mult timp , o astfel de statie si daca nu gresesc , in aceiasi combinatie , tot cu o astfel de antena.

Tot ca o parere personala , raportul calitate - pret la TTI-uri , este unul destul de real , fata de alte brand-uri care vand ieftin dar au deficiente majore pe anumite segmente , gen emisie , receptie , poarta de sunet(squelch)etc.

Cat despre antena , intr-un top al "popularitatii' , dupa cunostintele mele , asi posta-o pe locul doi sau trei.

Link spre comentariu

Din pacate nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare si nu stiu daca poate cineva sa faca asta. Propagarea undelor radio depinde de foarte multi factori . Cu titlu de exemplu , pot sa-ti spun ca eu cu 4W am vorbit de la intrarea pe A1 , in Pitesti in oras . Asta nu insemna ca ansamblul meu statie-antena , avea o astfel de eficienta ci doar am prins o mica "propagare" si sa nu uitam ca nici nu aveam prea multe obstacole . Tot in conditii de propagare , sambata trecuta am auzit de la distanta de 84 km de Buc, un radioamator din oras care emitea din zona Udriste cu o statie fixa si cu o antena montata pe bloc. De obicei , cu 4w , monturi fara pierderi majore si o reflectata buna (max 1,2 zic eu) nu ai probleme 10-15 km . Mai mult nu vad la ce iti este necesar , te aud altii dar nu-i auzi tu daca nu emit la fel de tare ca tine si oricum te " defazezi " prea mult fata de ei si poti avea surprize in trafic , lucru patit chiar de mine:ha: .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

president harry III vs ce anume? ceva de la midland? sau cobra?

am gasit un president harry III + antena 1.5 M cu talpa magnetica din pacate = 700 lei. ... totusi parca prefer o antena fixa. oricum voi lua si o antena de 0.5m cu talpa magnetica pentru masina de zi cu zi

astept un sfat :)

Link spre comentariu

Eu folosesc cu succes acasa si la munca un Midland 42 portabil deoarece pe masina de job nu mi se da voie sa pun nimic,iar pe cea personala am o talpa magnetica de 120 cu o antena Alan 9 Plus de 1,60 cu prindere fluture si sunt foarte multumit de aceasta conbinatie.:y

Kia Sportage,2005,albastru

Toyota LC 120,job car

Link spre comentariu

Dar de combinatia statie Midland 220 cu o antena fixa tot Alan mini pus pe un vito ce ziceti?

Editat de gabikia

Toyota LC 120,job car

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator meghitz

Nu mai folositi antene scurte.. nu sunt bune de nimic!!

Ca marci de antene in opinia mea, cele mai bune sunt Midland, Sirio si President, cu o lungime de minim 1.5 metri.

Cea mai buna antena cu un raport calitate/lungime bun este detasat ML-ul 145 purtand pe ea una din cele trei marci enumerate mai sus.

Ca statii, discutia este un pic mai vasta dar mai nesemnificativa fata de antene... adica planul radiant fiind cel mai important, el face 70% din treaba!!

Personal eu vand cateva marci si imi voi permite sa vorbesc despre ele pt ca le cunosc si le-am testat destul de intensiv.. so daca vrei modulatie f buna si dispui de ceva banuti, iti iei ceva gen Midland (Alan), President, etc

Daca vrei functii multiple coraborate cu un pret scazut pt achizitie atunci marci gen Maxon si TTI reprezinta alegera ideala, diferenta de bani putand fi bagata intr-o antena de f buna calitate iar rezultatul final fiind de cele mai multe ori mai mult decat satisfacator pt o anumita categorie de buget!!

Link spre comentariu

Salut,doresc sa-mi achizitionez si eu o statie cb pentru ca in vara asta o sa am ceva drumuri prin tara am urmarit ofertele de pe net si m-am oprit la una interesanta...statie danida 640+antena millenium cb ml 145 cu talpa magnetica de 140mm la 419 lei.

Cum vi se pare statia e ok??

Si inca ceva antena are o talpa de 140 mm,am inteles ca cea de 120 mm e prosta se desprinde de pe masina la peste 130 de km sau daca de loveste de obstacole iar talpa de 160 mm e mult laudata ca rezista si la 200 de km pe ora.:x

Acum stie careva cum este talpa de 140mm???

Precizez ca nu ma duc cu jeep cu 200 la ora:ha:

p.s. nu am mai avut statie pana acum

Daca mai stiti ceva oferte care se incadreaza pana la 500 ron mai bune ca asta va rog sa-mi spuneti:hl

Multumesc.

JEEP GRAND CHEROKEE

ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC

Link spre comentariu

Nu mai folositi antene scurte.. nu sunt bune de nimic!!

Depinde de antena si de ce asteptari ai de la antena.

Eu am pus pe Mercedes un Midland Mini de 68m.

Este foarte buna.

Nu am comunicatii mai lungi de 7km, dar stiam asta de la inceput. Din contra, nici la 7 nu ma asteptam. Pentru masina aia e foarte buna, iar in Germania pe autostrada la 230km/h nu a sarit, pe cand ML145 cu talpa de 150mm a sarit si a zgariat si masina.

Link spre comentariu

Intrebare intrebatoare: :wink:

PRESIDENT Jackson classic sau PRESIDENT Grant classic?

Oscilez si am nevoie de la cine cunoaste de o parere...va multumesc inca de pe acum. :tk

Iti recomand cu incredere acest model:

http://www.cbmania.ro/statii_radio_cb_27_mhz/statii_cb_president/president_walker_asc_statie_radio.html

Toyota LC 120,job car

Link spre comentariu

Depinde de antena si de ce asteptari ai de la antena.

Eu am pus pe Mercedes un Midland Mini de 68m.

Este foarte buna.

Nu am comunicatii mai lungi de 7km, dar stiam asta de la inceput. Din contra, nici la 7 nu ma asteptam. Pentru masina aia e foarte buna, iar in Germania pe autostrada la 230km/h nu a sarit, pe cand ML145 cu talpa de 150mm a sarit si a zgariat si masina.

Sa inteleg ca cea de 140mm nu e ok??

precizez ca nu ajung la 200 de km pe ora:old

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

Am mai gasit o oferta interesanta si anume statie maxon cm70 la pretul de 350 ron fara antena,statia asta fiind mult laudata pe forumuri

Deci intre astea doua se va face alegerea problema e ca nu stiu care sa o aleg...:hl

Ajutati-ma cu un sfat:y

Multumesc!

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

Cautand cu totul altceva, am ajuns la o firma care comercializeaza si statii. La unele din ele preturile mi s-au parut bune. Acum nu stiu ce performante au. Oricum, pentru o comparatie de pret cautati si pe net.

Si acum pentru cei cu mai multa experienta in domeniu. Ce parere aveti despre INTEK m-760?

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Midland 48 excell cu antena Sirius 5000 si eventual un amplif de putere... si nu va mai doare capu.... va sfatuiesc sa va adresati lui Atar !

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic am si eu o intrebare:

M-am tot gandit ce sa fac in legatura cu antena Cb cum sa o montez pentru ca mie la jeep nu imi intra pe plafon talpa de 16 din cauza ca masina are nervuri....am gasit pe un site de vanzari un suport de prindere midland pentru jgheab,se prinde pe marginea plafonului si nu necesita gaurire:2dr

Acuma intrebarea mea este daca cunoaste cineva sistemul,si care ar fi performantele antenei fata de antena montata la mijlocul plafonului pe talpa magnetica:tk Incerc sa pun linkul sa o vedeti si voi

Cu stima

Editat de Astral

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

Suportul este ok...sper ca nu pui un Sirio Performer 5000?

Daca Da,aceasta este cam grea din punctul meu de vedere si daca mai si loveste spicul-antena ceva!!!! Nu stiu ce sa zic.

In schimb daca pui un Sirio 4000 este super ok,rezista cu brio.

Toyota LC 120,job car

Link spre comentariu

Suportul este ok...sper ca nu pui un Sirio Performer 5000?

Daca Da,aceasta este cam grea din punctul meu de vedere si daca mai si loveste spicul-antena ceva!!!! Nu stiu ce sa zic.

In schimb daca pui un Sirio 4000 este super ok,rezista cu brio.

Nu va fi un ml 145 de la midland dar in legatura cu performantele stii sa imi spui in comparatie cu o antena pe montura magnetica pusa pe mijlocul plafonului,difera mult raza de actiune?

Stima

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare