Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare servodirecție pe Jimny

VladyCu
 Share

Recommended Posts

Salutare. Caut un Jimny la un preț decent și am găsit unul aproape de mine

https://www.olx.ro/oferta/suzuki-jimny-benzina-1-3-2000-IDbO4my.html

Capture.thumb.JPG.8006ee0a7bee64786717d80dcefedd00.JPG

Am fost astăzi și am văzut mașina, e în stare bună, fără rugină pe șasiu, pe caroserie are pe ici pe colo dar nimic foarte nasol.

Motorul merge bine, transmisia cuplează, se conduce frumușel.

Dar e CHEALĂ. Complet! Nu închidere centralizată, nu geamuri electrice, nu oglinzi electrice, nu indicator 4WD în bord (!!) și cel mai nasol dintre toate... nu servodirecție :(

Și e chin, mi se pare extrem de greu de condus.

Ce m-ar interesa e dacă s-ar putea monta servodirecție și cam la ce preț m-ar ajunge treaba asta, dacă știe cineva.

Vă foarte mulțumesc! :)

Edited by Astral

Re: Montare servodirecție pe Jimny

Mai mult ca sigur ca se poate monta, dar te complici : intai trebuie sa gasesti tot ansamblul, apoi trebuie sa gasesti mecanicul care sa se priceapa si care sa aiba timp si care sa nu-ti ceara o avere si, nu ultimul rand, rezultatul sa fie ca de fabrica pentru ca altfel o sa tot dai "buna ziua" pe la mecanic.....

Iti recomand masina de mai jos pentru ca il stiu pe proprietar si e om serios :

https://forum.club4x4.ro/showthread.php?97468-Vand-greierele-meu-4x4&p=1119760#post1119760

Da, e faină mașina aia, dar... e la Ploiești, iar eu sunt la Gura Humorului. Aș fi vrut ceva mai în apropiere.

Iar bugetul meu ar fi un 3500-3700 maxim :(

Și nici n-aș vrea să mai amân, că de 4 ani tot zic că la anul îmi iau, și mereu fac altceva cu banii.

Da, e faină mașina aia, dar... e la Ploiești, iar eu sunt la Gura Humorului. Aș fi vrut ceva mai în apropiere.

Iar bugetul meu ar fi un 3500-3700 maxim :(

Și nici n-aș vrea să mai amân, că de 4 ani tot zic că la anul îmi iau, și mereu fac altceva cu banii.

Vezi ?

Aici multi fac aceeasi greseala ! Nu iau in considerare si bugetul musai necesar DE DUPA cumpararea masinii !

Pai, daca ala e tot bugetul tau, cum crezi ca-i vei pune servo-directie ?! Si repede !?

PS - Pentru ca omul parea serios, desi la inceput n-aveam de unde sa stiu 100%, eu m-am riscat si am dus personal Toyota mea in Rodna, Bistrita ! Si fara avans luat ! Si totul a fost ok !

Cred ca iesi mai ieftin daca vii pana la Ploiesti sa vezi masina decat sa te apuci sa ii pui alteia servo-directie, zic si eu....

Aaaa, si nu uita : ce e pus din fabrica, nu se compara cu nimic din ce se face acasa! :wink:

Succes !

Buna seara,

Masina din anunt, chiar daca este fara rugina, desi are destula daca stii unde sa o cauti, este mult supraevaluata.

Pretul corect este pe la 2000 euro.

Am cumparat un exemplar similar cu motorul stricat cu 1500 euro.

Ca sa o aduci la nivelul normal de echipare ai nevoie de:

-carcasa punte fata

-planetare stanga si dreapta

-diferential fata

-mrl-uri manule, dar nu este neaparat obligatoriu

-cutie de transfer

-cardan fata

-caseta servo

-pompa servo cu suport

-intinzator curea servo

-rezervor si conducte servo

Munca de transformare este de 8-10 ore, daca stii ce ai de facut.

Pretul pieselor trece lejer de 1000 euro.

Asta daca stii exact ce piese sa comanzi si nu le iei gresit.

Este preferabil sa te imprumuti de diferenta de bani si sa iei un Jimny bun.

Nu faci nici o afacere daca iei una ieftina in care mai bagi peste 1000 euro dupa achizitionare.

Cunosc masina din anunt, am stat pe sub ea la un schimb de ambreiaj (cred).

Edited by minitehnicusro
  • Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Salutare. Caut un Jimny la un preț decent și am găsit unul aproape de mine

https://www.olx.ro/oferta/suzuki-jimny-benzina-1-3-2000-IDbO4my.html

[ATTACH=CONFIG]291782[/ATTACH]

Am fost astăzi și am văzut mașina, e în stare bună, fără rugină pe șasiu, pe caroserie are pe ici pe colo dar nimic foarte nasol.

Motorul merge bine, transmisia cuplează, se conduce frumușel.

Dar e CHEALĂ. Complet! Nu închidere centralizată, nu geamuri electrice, nu oglinzi electrice, nu indicator 4WD în bord (!!) și cel mai nasol dintre toate... nu servodirecție :(

Și e chin, mi se pare extrem de greu de condus.

Ce m-ar interesa e dacă s-ar putea monta servodirecție și cam la ce preț m-ar ajunge treaba asta, dacă știe cineva.

Vă foarte mulțumesc! :)

Eu zic sa renunti la asta, mai bine mai strangi ceva banuti si iei una care e deja echipata

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better

Omul e din Câmpulung Moldovenesc și a zis că săptămâna trecută a adus-o din Germania și îl cred :D

Așa mi-a plăcut cum merge, față de o alta pe care am testat-o ieri... asta era lux. Cea de ieri se conducea super greu, cumva, pedalele erau nașpa, ambreiajul greu tare, motorul peste 4000 de ture parcă nu mai trăgea deloc...

Ok, am înțeles, pe mine mă interesa doar direcția să fie servo, că la restul chiar nu-s așa pretențios. Însă 1.000 de euro e foarte mult, doar dacă mi-o dă cu 2000 :P

Și mașina aceea de la Ploiești e calumea? Face banii? Adică de ce asta ar fi 2000 și aia 4500? Doar întreb, pentru că nu cunosc :)

Ar fi o variantă și creșterea bugetului, dacă nu se poate altfel. Dar nu cred că așa de mult. Poate 4000.

Edit: Nu am fost singur să o văd, ci cu un prieten care e mecanic și vopsitor, el s-a pronunțat și a zis că arată bine mașina. Eu dacă nu mă pricep, nu merg singur, de asta e și problema cu distanța, că trebuie să-l iau și pe omul ăla cu mine, să mă asigur că nu iau țeapă :))

Edit 2: Bugetul e luat în considerare cu tot cu investițiile post-cumpărare.

Edit 3: Sunt fotograf și vreau o mașină 4x4 pentru urcat pe dealuri, eventual și daily use prin oraș pe timp de iarnă. Deci doar ceva forestiere maxim, nu am nevoie să fac cine știe ce off-road. Îmi dau seama că la bugetul meu n-am să iau cea mai rachetă, vreau doar să fie o mașină decentă și corectă.

Și mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!

Edited by VladyCu

Modelul respectiv fara dotari are codul JA33.

Neavand 4x4, masinile respective nu au fost hingherite, astfel ca au o stare tehnica destul de buna pentru anul fabricatiei.

Pentru ca nu are decat tractiune spate, puntea fata este o teava.

Cutia de transfer exista, dar nu are maneta, iesirea catre puntea fata si modulul de reductor.

Nu are servodirectie, are o caseta similara cu cea de Samurai.

Nu are aer conditionat, nu are oglinzi electrice, nu are geamuri electrice.

Sa montezi doar servodirectia costa in jur de 300-400 euro piesele.

Dar ca sa ai 4x4, pentru ca ai spus ca ai nevoie, iti trebuie o punte fata completa, insotita de cardan fata si cutia de transfer corespunzatoare.

Gaura din podea pentru maneta reductorului exista, dar este acoperita de o tabla prinsa in 4 suruburi.

Asa ca o sa mai ai nevoie si de burduful reductorului si rama de montaj.

Cand achizitionezi puntea fata trebuie sa te asiguri ca diferentialul are acelasi raport cu cel din puntea ta spate.

Daca nu a umblat nimeni la diferentialul spate, raportul ar trebui sa fie 3,909.

Diferentiale fata exista in doua modele constructive: inainte si dupa 2003, mai exact carrier cu 8 sau 10 suruburi.

Asta duce la lungimi diferite ale cardanului fata.

Adica trebuie imperecheat cardanul fata cu modelul diferentialului.

Jimny este o masina speciala, de nisa, care isi pastreaza valoarea de revanzare chiar si dupa multi ani.

Un Jimny bun dpv mecanic, cu urme de rugina, dar cu prinderile de caroserie in spate buna si cu sasiu necrapat nu se vinde cu mai putin de 3000euro.

Daca are aer conditionat, asta mai costa inca 500-1000euro.

In concluzie, un Jimny BUN, se vinde cu 4000-5000 euro.

Daca este dupa 2009, anul in care au inceput sa faca tratament anticoroziv pe bune, pretul este mult mai mare.

Un lucru bine de stiut despre Jimny:

Masinile fabricate pentru Germania/Austria (E22), nu sunt protejate anticoroziv, pentru ca asa cereau dealerii germani!

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Mini, sorry, cred că m-am exprimat greșit sau ai înțeles greșit.

Mașina are 4x4 și funcționează bine, ziceam doar că nu are beculețul acela în bord care arată că e cuplat :)) Și are MRL-uri manuale. Că întâi am „testat” 4x4 fără să fie cuplat, practic :))

Deci în concluzie doar pentru servodirecție mă interesa... ideea mea era că dacă aș ajunge în 3500 de euro cu mașina + montare servo ar fi bine.

Trebuie să-i mai schimb toate uleiurile și distribuția și aia e :)

Edit: Și volanul să-l îmbrac cu piele, că arată groaznic, probabil la cât s-a tras de el :))

Edited by VladyCu

Mini, sorry, cred că m-am exprimat greșit sau ai înțeles greșit.

Mașina are 4x4 și funcționează bine, ziceam doar că nu are beculețul acela în bord care arată că e cuplat :)) Și are MRL-uri manuale. Că întâi am „testat” 4x4 fără să fie cuplat, practic :))

Deci în concluzie doar pentru servodirecție mă interesa... ideea mea era că dacă aș ajunge în 3500 de euro cu mașina + montare servo ar fi bine.

Trebuie să-i mai schimb toate uleiurile și distribuția și aia e :)

Edit: Și volanul să-l îmbrac cu piele, că arată groaznic, probabil la cât s-a tras de el :))

Daca Mini ti-a spus ca A VAZUT LIVE masina si ca NU ti-o recomanda....?!

Crede-ma si pe mine ca el chiar se pricepe !

Pana la capat, fiecare face ce vrea cu banii lui, multi-putini, dar durerile de cap ulterioare sunt pe proprie raspundere ! :ha:

Daca Mini ti-a spus ca A VAZUT LIVE masina si ca NU ti-o recomanda....?!

Crede-ma si pe mine ca el chiar se pricepe !

Pana la capat, fiecare face ce vrea cu banii lui, multi-putini, dar durerile de cap ulterioare sunt pe proprie raspundere ! :ha:

Salut. Am clarificat deja că nu avea cum să vadă live mașina. Probabil a confundat-o.

Masina despre care am spus ca am vazut-o, este cea din Prahova.

Cea de pe OLX de la Suceava, daca spui ca are 4x4, inseamna ca a trecut prin procesul de conversie si atunci pretul nu este chiar aberant.

Dar ea din fabrica a venit JA33 si pot sa pariez asta.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Mersi frumos pentru interes, Mini!

Acum, ce aș vrea să întreb... dacă reușesc să o iau la un 3000, poate 3100... și să-i pun eu servo... ar fi ok?

Sau care ar fi un preț corect înspre bun? :))

Montarea servodirectiei este un proces de demontare si montare, toate se potrivesc la fix, daca nu iti lipsesc suruburi.

Dureaza 3-4 ore si nu implica cunostinte de specialitate.

Ca sa ai acces la montaj, o sa trebuiasca sa desfaci difuzorul de aer al ventilatorului si ventilatorul cu tot cu vascocuplaj.

Dar daca ai maini de chinez se poate si fara.

O sa trebuiasca sa cumperi curea pentru Jimny cu servo si fara A/C, care are codul 17521-86500 (4PK815).

Referitor la valoare.

Fiecare are propria scala de valori.

Eu de exemplu nu as cumpara-o pentru ca ii lipsesc o multime de dotari.

Dar daca NU are rugina asa cum ai spus, 3000 este acceptabil.

In primul rand NU trebuie sa aiba sasiul crapat !

In al doilea rand sa NU aiba crapaturi in jurul suporturilor de pe caroserie!

Restul, in portbagaj, la faruri sau la oale desi este deranjat nu este critic.

Ca sa repari corect caroseria pe burta, trebuie sa o dai jos de pe sasiu, iar asta te duce la cheltuieli de 1000 euro.

Pune masina pe elevator si uita-te foarte bine pe dedesupt.

Bine inseamna 10-15 minute, cu o sursa de lumina si inspectat peste tot.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use