Floriin Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 (editat) Salutari tuturor, In primavara am inlocuit teava originala cu catalizator cu una simpla din otel, cod DA4348. Din pacate a aparut un huruit foarte puternic in plaja de rotatii 1500-1700, ce dispare dupa ce trece de 1700, dar este foarte deranjant ca il aud si la accelerare si la decelerare. O perioada am inlocuit toba intermediara cu teava simpla, parea ca huruitul s-a mutat la turatii un pic mai inalte, dar oricum era completat de zgomotul tevii simple care era prezent la toate turatiile. Mesterul de esapamente spune ca rezonanta a aparut din cauza ca am scos catalizatorul si ca teava noua fara catalizator este dintr-un otel mai zgomotos. La prima ma gandesc ca varianta EU2 nu are catalizator, deci nu este neaparat 100% corect, dar la a doua cred ca are dreptate. Mi-a aratat ca daca ciocaneste in teava noua, face mai mult zgomot decat daca loveste in cea din fabrica. Totul este strans foarte bine, tampoane de cauciuc originale noi, tobele vechi dar in conditie buna, nu par sa aiba sitele desprinse. Daca v-ati lovit de o problema asemanatoare, imi puteti da vreo idee ce sa incerc? Editat Decembrie 28, 2018 de Floriin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Re: Discovery 2 rezonanta esapament la 1700rpm Am patit`o la un NP300, era un scut termic sudat peste toba in puncte. S`au desprins ceva puncte de sudura pe la mijlocul lui. Rezolvat cu levierul, am indoit in vreo 4 rinduri tabla pe margine pina s`a potolit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 (editat) Re: Discovery 2 rezonanta esapament la 1700rpm Salut. Parerea mea e ca acesta chestie e pur fizica, indeasa fortat un burete sau ceva intre teava si sasiu si daca nu mai face asta e, ca e strans la maxim nu inseamna ca nu mai poate rezona cumva, sunt sute de modele cu catalizator anulat care nu au aceasta problema, insista pe piesele nr 7 sa fie in regula http://new.lrcat.com/#!/1232/38254/38255/2943/38270, eventual mai bine puneti noi ca dupa 17 ani e cam cazul ca sigur nu isi mai fac treaba, alea absorb vibratiile, costa max 20 lei alea originale sau gunoaie aftermarket vreo 6, ex. https://www.autopieseonline24.ro/oen/esr3172 macar sunt noi nu cauciuc ''copt:" si crapat .... degeaba tot insist sa fie citit si manualul din cand in cand mai ales ca e gratis, fac copy/paste doar cu un paragraf relevant: "...... The mounting rubber allows for ease of alignment and vibration absorption". Editat Decembrie 28, 2018 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Floriin Postat Decembrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Re: Discovery 2 rezonanta esapament la 1700rpm Fery, multumesc de raspuns, eu sunt si trainer asa ca citesc intotdeauna manualul inainte de a intreba pe forum, poate ar trebui sa o trec in semnatura :) Piesele nr 7 de care pomeneai sunt tampoanele de cauciuc, iar eu am zis de la inceput ca sunt noi si originale. Deci altcineva nu a citit :) Mai mult, sunt tensionate egal de mester. Ma gandeam la ce spunea Ion_Bumbu, sa ciocanesc un pic teava, ii fac mici deformatii si poate nu mai apare rezonanta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Re: Discovery 2 rezonanta esapament la 1700rpm Posibil sa aiba ceva insemnatate si diferenta de grosime,("carnea"), intre teava veche si cea noua... zic si eu...:old It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Re: Discovery 2 rezonanta esapament la 1700rpm Da-i doua ciocane si asteapta sa te obisnuiesti cu zgomotul.:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Floriin Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Re: Discovery 2 rezonanta esapament la 1700rpm De ciocane nu scapa, ori isi revine ori cel putin ma calmez putin :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Floriin Postat Februarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2019 Am gasit si cauza. Racordul flexibil s-a dovedit a fi prea putin flexibil, chinezisme... Inlocuit racordul flexibil cu cel de la cea veche si nu mai vibreaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate