Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cherokee XJ vibratie la viteza mare

Cherokee XJ

Postări Recomandate

Va salut. Am cumparat recent un Cherokee XJ 2.5 TD, masina pe care am visat-o multa vreme. La verificare mi s-a spus ca nu are probleme la transmisie, bucsi, etc. Rotile sunt echilibrate, nu trage stanga/dreapta. Ruleaza foarte bine, doar ca la 100 km/h incep sa simt o vibratie in toata masina, nu pot sa o localizez. Nu vibreaza volanul, nu trage, doar vibreaza si accelereaza mai greu. Mentionez ca are flanse de 5 cm montate si e inaltata de fostul proprietar. Cauciucurile sunt M/S, fara crampoane. Mai are cineva problema asta, aveti idee de unde poate fi? Nu am indraznit sa merg mai repede de 100 / 110 si asta doar pt perioada scurta. Multumesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cherokee XJ vibratie la viteza mare

Cardan, cruci cardanice, unghi nepotrivit al cardanului daca inaltarea este foarte mare si nu este facuta corespunzator.

5 cm pentru flanse nu este chiar putin, fa o proba si fara ele, flansele au inel de centrare?

• Like 1
Link spre comentariu

Cardanul, crucile cardanice fara probleme, zice mecanicul. O sa merg sa verific unghiul cardanului. Am vb cu fostul proprietar zice ca el a mers si mai repede fara probleme, asta dupa ce a facut modificarile. Poate fi geometria la roti, sau sa fie pur si simplu o vibratie de la esapament, pentru ca vad ca tampoanele alea de cauciuc sunt pe duca? Cum spuneam, pe cat de deranjanta e vibratia, nu-mi afecteaza directia, controlul masinii.

• Like 1
Link spre comentariu

Trebuie sa mergi prin eliminare. Cu siguranta toba de esapament nu face sa vibreze toata masina

• Like 1
Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Va salut. Am cumparat recent un Cherokee XJ 2.5 TD, masina pe care am visat-o multa vreme. La verificare mi s-a spus ca nu are probleme la transmisie, bucsi, etc. Rotile sunt echilibrate, nu trage stanga/dreapta. Ruleaza foarte bine, doar ca la 100 km/h incep sa simt o vibratie in toata masina, nu pot sa o localizez. Nu vibreaza volanul, nu trage, doar vibreaza si accelereaza mai greu. Mentionez ca are flanse de 5 cm montate si e inaltata de fostul proprietar. Cauciucurile sunt M/S, fara crampoane. Mai are cineva problema asta, aveti idee de unde poate fi? Nu am indraznit sa merg mai repede de 100 / 110 si asta doar pt perioada scurta. Multumesc

E foarte usor sa verifici ipoteza data de @Flow si anume cea cu unghiul prea mare al cardanului.

Masina e de 5 locuri corect? Ia baga 3 prieteni in spate, asta o sa comprime arcurile micsorandu-se astfel unghiul cardanului.

Du-te asa cu ea, incercand sa repeti fenomenul. Urmareste daca vibratia este la fel de intensa. Daca percepi ca a scazut in intensitate atunci clar unghiul cardanului e prea mare din cauza inaltarii.

A mai functionat si la altii aceasta "metoda".

ps.

Este si parerea mea ca e foarte posibil ca unghiul prea mare al cardanului sa cauzeze acest fenomen.

Editat de MihaiK
  • Like 1
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Salut. Am rezolvat cat de cat. Am schimbat cardan, pentru ca pe cel vechi am gasit urme de polizat, am scos flansele distantiere, este mai ok acum. Se mai simte ceva usor pe la 100 la ora, dar oricum nu merg mai repede de atat. O sa mai fac si geometria la roti, ca sa ma linistesc si cu asta. Altceva nu stiu ce sa mai fac.
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare