Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Directie GV 2005

Postări Recomandate

Salutare! Am urmatoarea problema: directia functioneaza putin ingreunat, are un moment in care volanul nu revine singur la iesirea din viraj si se mai aude si un scartait la virarea pe loc, semn ca pe undeva exista un gripaj. Am studiat schema tehnica si nu am gasit rulmentul de sarcina al amortizorului. Am comandat flansele amortizorului cu codul 41810-65D11 dar nici acestea nu contin rulmentul, asa cum ma asteptam, ci doar o bucsa de cauciuc.

In concluzie, rulmentul pe care il credeam vinovat, nu exista.

Intrebarea mea este, unde anume se efectueaza miscarea de rotire a ansamblului fuzeta-amortizor, ca sa stiu ce piesa sa mai cumpar?

Se roteste cumva axul amortizorului fata de corpul sau? Desigur, in afara de pivot.

Multumesc!

Editat de cipxlz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Directie GV 2005

La mine mergea ingreunat, cumva in valuri. Se infrana cam la 1/4 sau 1/2 din rotatia volanului.

S-a rezolvat prin ungerea celor 2 cruci cardanice de deasupra casetei de directie (am turnat ulei pe ele :grin: ).

Nu aveam scartait... poate nu au legatura una cu alta.

PS: Acuma am un scartait cand apas pe st fata (undeva la suspensie). Probabil iarasi fara legatura una cu alta.

Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998

0745-009633

cristianhaulica@yahoo.com

Link spre comentariu

La mine mergea ingreunat, cumva in valuri. Se infrana cam la 1/4 sau 1/2 din rotatia volanului.

S-a rezolvat prin ungerea celor 2 cruci cardanice de deasupra casetei de directie (am turnat ulei pe ele :grin: ).

Nu aveam scartait... poate nu au legatura una cu alta.

PS: Acuma am un scartait cand apas pe st fata (undeva la suspensie). Probabil iarasi fara legatura una cu alta.

:tk Mi-ati adus aminte de topicul colegului matteo_tgv , la treaba cu articulatia cardanica.. https://forum.club4x4.ro/showthread.php?89362-Remediere-tiganeasca-dar-eficienta-in-caz-de-directie-ingradita-gatuita

Link spre comentariu

Aceeasi problema o am si eu cu scartaitul asta enervant la virarea pe loc spre dreapta si de asemeni se aude si la apasarea energica pe aripa stanga. Am schimbat cuplajul cardanic dar simptomul persista si am impresia ca problema vine cumva de la amortizor sau bascula (nu prea cred). In rest am schimbat cam tot ce aveam de schimbat pe fata (inclusiv caseta directie) si nu s-a schimbat nimic. Nici mecanicul nu si-a dat seama de la ce vine. Si de cand am schimbat cuplajul parca merge si in suturi directia (am banuit ca acel cuplaj nu este identic cu cel vechi).

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...
Am descoperit de la ce era scartaitul, un pivot cu burduful rupt ce avea si ceva joc. Partea urata e ca a trebuit sa cumpar toata bascula. Mi-a mai ramas o singura problema si nu stiu care-i buba. Am schimbat arborele directie cu altul sh insa nu seamana intre ele cu toate ca sunt de GV ambele. Acum imi pare ca directia merge in suturi ca si cum intr-un anumit punct s-ar forta rasucirea . Mecanicul a spus ca arborii sunt compatibili dar ma gandesc ca totusi nu 100%. Cel original era cel din dreapta pozei. Oare se strica ceva daca merg asa sau sa cumpar altul identic.

0c2539fb480f09644fd2ae590037ac0a.thumb.jpg.170fab67c1b632f52520aa389c7fe87d.jpg

Link spre comentariu

Le-am uns insa problema persista. Mecanicul mi-a zis ca asta sh e mai scurta cu cativa mm si mi se pare ca nici crucile nu sunt la aceeasi distanta deci cred ca e o mica nepotrivire. Doar atat mi-e frica sa nu forteze caseta si sa am alte belele (m-a pus pe ganduri ca dupa ce am mers vreo 2 sapt. se largise prinderea arborelui cu caseta si a trebuit sa mai strang surubul acela) .
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Am descoperit de la ce era scartaitul, un pivot cu burduful rupt ce avea si ceva joc. Partea urata e ca a trebuit sa cumpar toata bascula. Mi-a mai ramas o singura problema si nu stiu care-i buba. Am schimbat arborele directie cu altul sh insa nu seamana intre ele cu toate ca sunt de GV ambele. Acum imi pare ca directia merge in suturi ca si cum intr-un anumit punct s-ar forta rasucirea . Mecanicul a spus ca arborii sunt compatibili dar ma gandesc ca totusi nu 100%. Cel original era cel din dreapta pozei. Oare se strica ceva daca merg asa sau sa cumpar altul identic.

La rotirea cu mana se simtea rontait in articulatie? Cea din stanga are vreun cod pe ea? Poate aflam pentru ce model este exact..

Link spre comentariu

Nu avea nici un fel de joc insa @dannyt mi-a sugerat ca suturile ar putea fi din noua caseta aftermarket schimbata odata cu articulatia. Vad ca in nomenclator, articulatiile au coduri OEM diferite lhd/rhd asa ca ceva trebuie sa fie si din asta.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare