Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Swap Y60, OM606 sau M57

avolocaru

Postări Recomandate

Pentru ca RD-ul meu a fost facut praf de unii sau de altii, sunt nevoit sa ma gandesc la o solutie pentru viitor. Si pentru ca mi-ai cazut in mana atat un OM606 cat si un M57 va intreb pe voi ce ati alege/ati ales. La prima strigare as alege M57, se gasesc usor flansa de adaptare la cutia de Patrol cat si toate accesoriile necesare modificarii. Dar, am gasit ceva informatii despre OM606, cum ca acesta poate fi stors si de 600CP, ceea ce nu este rau desi nu vreau sa ma arunc la o cheltuiala pe masura celor 600 CP. Totusi se pare ca OM606 se adapteaza mai greu la cutia de Patrol.

Prin urmare, BMW sa MB?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Colegu' cei "care nu stiu ce si cum" sunt prezentati pe net ca fiind zeii reparatiilor de motoare cu ardere interna! unii de la Bistrita si altii de la Satu Mare. As cumpara un RD, dar imi este teama de ce as gasi prin Romania, ori muncit ori statut cu anii prin dezmembrari. Cel mai probabil imi voi aduce o masina intreaga, dar pana atunci studiem si alternativele, mai ales ca cele doua motoare sunt in curtea mea si pe care pot sa le evaluez in tihna.
Link spre comentariu

Ambele motoare prezentate mai sus sunt motoare foarte bune. Ptr mașinile care au fost gândite, nu ptr Patrol. Nici Rd nu este un motor rău. Este mult mai ușor la un moment dat sa folosești apa calda decât sa te apuci sa o inventezi “altfel”! Desigur este doar părerea mea.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

La o prima vedere, s-ar spune ca nu isi are rost comparatia intre cele 2 "uzine".

2.8-ul scoate 250 NM, cel de 3.0 are 390 NM. Plus o curba de cuplu mai liniara.

Dar in afara de performanta, mai sunt si alte aspecte care trebuie urmarite, cand vine vorba de o masina pe care vrei si trebuie sa te bazezi in mijlocul muntilor.

Care e mai predispus sa se strice in padure ?

Cat de usor e de reparat un RD28T in salbaticie, comparativ cu un M57D30 ?

Un lucru cu cat e mai simplu, cu atat e mai rezistent.

Oare cum se descurca baia de ulei de la BMW la inclinatiile laterale ?

Puterea mai mare nu cumva duce la o suprasolicitare a restului de componente din lantul cinematic? Vor rezista aceste piese?

Pe de alta parte, un motor mult mai puternic va merge mai putin solicitat.

Motoarele de Nissan sunt recunoscute ca fiind cu probleme in ceea ce priveste sistemul de racire, "se stie" ca ciupesc garniturile de chiulasa. Cum se descurca motoarele de BMW puse pe NISSAN ?

Nu in ultimul rand, trebuie puse pe hartie si costurile necesare.

Dintr-un RD28T in stare buna se pot scoate mai multi cai, pentru cei care au nevoie de mai multa putere.: alta turbina, alta pompa, etc... Dar costa!

In conditiile in care motorul de NISSAN necesita reconditionare, cat ar costa reparatia acestuia ?

Dar reparatia + modificarile ?

Categoric e mai costisitor swap-ul; intrebarea e: merita diferenta ?

1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v.
Link spre comentariu

Colegu'! fii atent la intrebarea mea. Eu am intrebat ce sa aleg intre OM606 sau M57. Restul sunt discutii, eu vreau sa ma hotarasc intr-o luna pe care sa-l pastrez. Dilema mea este ca M57 este mai electronizat dar se gasesc de cumparat tot ce este necesar pentru modificare, in timp ce OM606 este (pare) mai simplist, dar zic unii pe net ca scoti 600 CP din el. In fapt nu ma intereseaza aceasta putere dar ma gandesc ca este mai solid. Cam astea sunt dilemele mele. Editat de avolocaru
Link spre comentariu

Pentru 606 îți pot spune că e destul de fiabil pentru offroad. Am mers un concurs întreg cu el super încins din cauza pompei de apa care scăpa. Totodată, dintr-o greșeală într-o iarnă a rămas fără antigel și a înghețat apa într-un manșon. Am mers cu el vreo 35 km, într-adevăr la vale in mare parte.

Motorul merge și astăzi fara sa fi fost desfacut.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare