AlexandruTone Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Salut! De curand sunt posesorul unui Land Rover Discovery 4 din 2011 si ma intrebam in afara de lucrurile clasice de genul : ulei motor,cutie+ filtre , distributie ce altceva mai trebuie verificat inainte de a o scoate la treaba. M-ar ajuta si niste info legate de numarul de km la care se fac diverse schimburi * ulei in cutie , ulei la motor, ulei la cutia de transfer etc Multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Salut, citeste te rog asta http://www.club4x4.ro/forum4x4/forum...over#post35520 mai ales ce scrie cu rosu apoi vezi pct 2.d din Regulament si dupa ce te conformezi vei primi raspuns, eu pana atunci imi respect propria semnatura atat din principiu cat si din faptul ca obsesia mea pt a fi profilul complet dpdv al masinii se confirma ca nu as putea sa raspund la intrebare nestiind ce motor si ce transmisie are masina ta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AlexStrugariu Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 (editat) Salut! Presupun ca ai motorul de 3.0 L (TDV6 - 211 CP sau SDV6 - 245 CP) si cutia in 6 trepte (ZF6HP28x). Daca masina are peste 80.000 km, recomand sa-i schimbi uleiul din cutie de viteze, cutia de transfer si grupuri. ZF, producatorul cutiei de viteze recomanda schimbul la 80-120.000 km. LR zice ca uleiul din cutie e "lifetime" sau se schimba la 240.000 km. Schimbul uleiului din cutia de viteze este ceva mai complex, dar pentru grupuri si cutia de transfer e foarte simplu si nu este foarte costisitor (uleiul de CT e ceva mai scump, dar operatiune o poti face si singur; personal, as schimba uleiurile din grupuri si cutia de transfer la 2 ani, dar probabil nu este nevoie chiar atat de des). Distributia se schimba la 167.000 km sau 7 ani. Vezi ca sunt 2 curele de schimbat, pe langa cureaua de accesorii. Nu am auzit de probleme cu pompa de ulei la D4 (motorul de 3.0), insa probabil ca as schimba-o si pe aceasta impreuna cu distributia; o pompa noua ar asigura o circulatie buna de ulei si probabil ar diminua sansele unor probleme catastrofale ale motorului. Stiu ca LR recomanda efectuarea reviziei la 24.000 km, dar eu nu as permite mai mult de 12-15.000 km intre revizii... Bafta! Editat Martie 1, 2019 de AlexStrugariu 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AlexandruTone Postat Martie 1, 2019 Autor Partajează Postat Martie 1, 2019 Multumesc baieti pentru implicare! Imi pare rau ca nu am dat toate detaliile.Am facut cont pe linkul dat de sierrafery insa nu am reusit sa gasesc ce ma interesa.Masina este un disco 4 din 2011 cu tdv6 de 211 cai si 212.000 km.Are carte service insa este din Belgia si trebuie sa ma bag la tradus cu google translate plus ca aia care au scris in ea scrisu oribil.Nu stiu daca are si service electronic( detin si un mercedes benz cls si am vazut ca la mercedes sunt toate reviziile electronic tinute). Ceva probleme specifice? Cu ce ar fi mai fiabil sau mai putin fiabil tdv5 asta fata de sdv6 cel de 245 cai? Am facut vreo 400 km si am vazut ca a aparut martorul de service.Am verificat ai ultima revizie este facuta la 188 mii deci probabil ca la 212 ai este este timpul pentru ulei si filtre.As face pe langa asta macar schimbul in cutia de transfer si cutia de viteze.Am vazut ca distributia o are facuta cf carte service la 170k. Trepideaza putin la franare de la viteze mari desi placutele sunt la jumatate fata-spate.Cum pot sa imi dau seama care discuri ar fi de schimbat ?Daca mai aveti alte sugestii va rog sa imi spuneti.Ca si service bun in Bucuresti pentru chestii deosebite gen ulei la cutie ce recomandati? Nu as merge totusi la retrzentanta decat maxim pt o verificare si o constatare si deviz....Executia tuturor lucrurilor sunt sigur ca este foarte piperata in regim de reprezentanta.Probabil o sa fac o programate la Tiriac Otopeni pt o constatatare si o nota de plata de curiozitate:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate