Halfmen Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Va salut!M-am inscris de curand in comunitatea 4x4 cu gandul de a-mi lua un Landcruiser 200, primul model, cel produs din 2008.M-am tot invartit pe cateva site-uri de vanzari de pe meleagurile noastre si am remarcat faptul ca 90% din masinile scoase la vanzare au motorul schimbat.Ma intreb de ce?Sau mai bine zis va intreb pe voi, ca sunteti o multime priceputi pe aici si as avea nevoie sa stiu motivele, pt a ma feri in continuare de vicii ascunse ale modelului astuia.Ce ma sfatuiti in legatura cu o viitoare achizitie, la ce sa fiu atent, ce sa iau in calcul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 (edited) Nici sa nu te gandesti sa cumperi fabricatie inainte de 2011 daca nu vrei sa arunci cu banii pe fereastra. Modelul pana in 2011(informatia corecta este ca s-ar fi rezolvat problema consumului de ulei dupa 2010) are o problema mare cu, consumul de ulei. Un defect de proiectare..merge pana ramane fara ulei. La acest model 1 litru de ulei/1000km este normal...Eu l-am intrebat pe mecanicul meu de la Toyota Pipera mai demult cand cochetam si eu cu ideea si mi-a spus clar NU. M-a sfatuit un LC150 nou, cutie manuala musai . Si m-am pus pe strans bani ... Bafta in decizie si alegere. Edited March 6, 2019 by emanoeladrian 1 RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halfmen Posted March 8, 2019 Author Share Posted March 8, 2019 (edited) Asta sa fie motivul?Pai si daca Toyota schimba motorul, ma gandesc ca nu sunt atat de nebuni incat sa nu schimbe si pompa de ulei cu una fabricata dupa 2011. Am gasit pe forumuri diferite "consumuri" de ulei, unele chiar mici, care sunt normale la asa un utilaj :) Asta nu m-ar deranja...ma refer la un consum de ulei de 500 ml/5000 km.Se intampla la VW frecvent. In alta ordine de idei, nu-mi permit un exemplar fabricat dupa 2011.Bugetul e de max 35000€€.Legat de LC150...da, e o masina ok, consum bun, moderna, etc.Dar nu e un 200 :) Cand ma uit la LC 200 am convingerea ca design-ul nu se va invechi peste ani.Asta e impresia mea.Nu zic ca Prado nu e frumos, dar e perisabil ca un Touareg la capitolul imagine. Nu stiu inca ce sa fac.Mai astept pareri. Multumesc oricum pentru sfat, emanoeladrian! Edited March 8, 2019 by Halfmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 (edited) Vezi ca avem un coleg 'Mufasa' a deschis un topic sub al tau(Vi-l prezint pe FRAM) si are de anul trecut un LC 200. Ia legatura cu el, este cel mai in tema si iti poate da informatii calde la subiect. Din cate stiu eu masina lui este 2011 si utilitara. Mai am un sfat pentru tine si anume --NU te grabi !-- ai rabdare ca ofertele apar si uneori extrem de bune cu masini N1. Da un ochi si pe autoscout 24 (ES -Spania si BE-Belgia) si mobile. Mult succes ! Uite ce ti-am gasit in Olanda : https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...5-9364d08a8adf sau Germania https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...6-62c678d50c55 si cea mai buna oferta ... https://home.mobile.de/BEST-AUTOMOBILE#des_274893587 Edited March 9, 2019 by emanoeladrian 1 RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts