TaviOcta Postat Martie 17, 2019 Partajează Postat Martie 17, 2019 (editat) Va salut colegi si multumesc ca m-ati primit in grup. Dupa cum scrie in titlu sunt in cautarea un wrangler tj. Masina mi-o doresc de foarte mult timp, asa ca am zis ca ii momentul sa o achizitionez. Dupa lungi cautari m-am oprit la o singura versiune, adica cea de 2.4 din 2004-2006. Imi doresc sa aiba Ac, pilot automat si 6 trepte( din cate am vazut toate dupa 2004 au cutie manuala in 6 trepte. Legat de modele sau versiuni am vazut ca sunt - wrangler: - SE - Sport - Sahara - Rubicon Acum dilema mea si poate ma lamuriti, am gasit foarte multe modele Sport cu motor de 2.4. Din cate am citit cele cu motor se 2.4 sau 2.5 s-au pus doar pe SE( nu stiu de pa ce vine SE), iar pe versiuna Sport-Sahara-Rubicon sau pus cele de 4l. Sunt incepator in domeniul acesta si daca se poate sa ma ajutati in legatura cu niste sfaturi. Bugetul este de 12-13 mii E. Va multumeec Editat Martie 17, 2019 de TaviOcta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 17, 2019 Autor Partajează Postat Martie 17, 2019 Si o poza in care arata toate versiunile dar la modelul sport doar cea de 4 l este, iar pe mobile sau pe la noi am vazut o multime de masini de 2.4-2.5 varianta Sport. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Martie 18, 2019 Partajează Postat Martie 18, 2019 Salut! SE, Sport, Sahara si Rubicon sunt sunt niste echipari standard. Si mai sunt cateva, dar nu sunt asa raspandite. Cam toate versiunile au si motor 2.5(apoi 2.4) si 4.0. Mai bine spune-ne pentru ce te-ai gandit ca vei folosi masina? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 18, 2019 Autor Partajează Postat Martie 18, 2019 (editat) Ms de raspuns " misca". Ce am vazut comform tabelului cica nu ar fii versiune Sport pe 2.4 desii am gasit pe mobile.de sau alte siteuri o multime. Masina o voi folosi 50%-50% oras-off road light( drumuri neasfaltate). Vroiam sa merg pe un wrangler kj dar tot mai mult imi place Tj (mai spartan) :))) Am prins dragostea de off road nu de mult, fiind pasager intr-un toyota, la cateva plimbari. As dori sa caut si sa gasesc un Tj de 2.4 Cu ce am descris mai sus, iar pe urma sa il prepar cum vreau. Zic eu poate gresesc decat un Tj de 4l cu impozit de 5800 Ron mai bine un 2.4 cu un kit turbo de 1500 e. Poate gresesc astept sfaturi. O seara frunoasa. Editat Martie 18, 2019 de TaviOcta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 Ideea e sa nu te blochezi pe numele ala de Sport, SE... cauta masina cu ce ai tu nevoie: motor, AC, hard-soft top etc. De cele mai multe ori masina nu mai e cum a iesit din fabrica, poate avea unele modificari facute de fostii proprietari. Este o masina de care te indragostesti si bagi bani in ea cu placere :)) Cu motorul de 2.4-2.5 ttrebuie sa te opresti la niste roti de 31. Daca nu vei depasi aceasta dimensiune la roti si vei intelege ca nu e masina de curse, face fata foarte bine in toate situatiile, mai ales in teren. Nici nu merita sa te complici cu turbo, zic eu. Motorul de 4 iti permite sa ajungi usor la 32-33, dar si riscul de a rupe ceva in transmisie creste. Dar e mai placut ca nu trebuie sa turezi motorul aproape niciodata, ai suficienta putere in orce situatie. Pentru impozit inca merge varianta BG, eu am avut si Cherokee XJ 2.5i tot pe BG deoarece exista taxa de prima inmatriculare. Acum am 4L si sunt ok cu varianta asta. Pentru consum - GPL (dupa ~10k incepi sa economisesti bani). TJ e bun pentru calatorii medii si oras, JK e pentru calatorii mai lungi, dupa parerea mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 19, 2019 Autor Partajează Postat Martie 19, 2019 Multumesc de raspuns "misca". Vreau sa o caut si sper sa o gasesc cat mai originala, adica cu ce a venit ea de fabrica, exterior-interior original fara nici o modificare. Vreau ce-a de 2.4 pt ca, cutia ii cea in 6 trepte de crysler daca nu ma insel, nu stiu cat ii de fiabila acea cutie fata de cea anterioara. Roti mai mari de 31 nu ii voi pune. Vreau sa o am pe Romania pot plati 1000 lei impozitul ( atat ma pot intinde :)) ). Va fii a doua masina si m-ai mult o voi folosi prin oras si drumuri forestiere si nidecum in offroad extrem . Va multumesc si toate cele bune Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 Vroiam sa merg pe un wrangler kj Cum arata acest Wrangler kj? sper sa o gasesc cat mai originala, adica cu ce a venit ea de fabrica Avand in vedere ca este cea mai modificata masina din lume, perioada aleasa de tine este foarte scurta si destul de indepartata de zilele noastre, acest lucru va fi foarte dificil si costisitor. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 20, 2019 Autor Partajează Postat Martie 20, 2019 Flow am gresit,am vrut sa scriu jk :))urmatorul model. In legatura cu originalitatea, credema ca se mai gasesc pe mobile am gasit de la 12.000 e i sus. Aici ma refer la partea exterioara-interioara . Poate suspensia ii schhimbata dupa atatia ani dar asta nu ma deranjeaza. Ma intereseaza cum se comporta motorul de 2.4 fata de 2.5 si cutia in 6 trepte fata de cea cu 5. va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 Exact asta am scris si eu, costisitor, cu siguranta nu merita. Fa un efort si ia un jk, e ce trebuie, de la 12k in sus deja intri oricum in raza lui. Dupa ce ai urcat putin in dimensiune cu anvelopele la TJ poti sa uiti de ultimele trepte ale cutiei de viteze, este o masina lesinata si asa, fara minime modificari, 2.4/2.4 consuma cat un 4.0 la un sfert din performante (lasam aici la o parte valoarea impozitului in Romania) Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 20, 2019 Autor Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) Ma tenteaza si un jk. Imi este greu sa ma decid care ii mai frumos cel cu 2 sau cu 4 portiere. Cel manual sau cel automat. Ii drept ca imi place mai mult Cutia automata, dar nu stiu cat ii de fiabila. Dar in 14000e gasesc un jk rupt-tras-chinuit, in care trebuie sa mai mag vreo 5-6mii. Stiu ca Tj de 2.4 ii puturos, dar fiind la inceput de drum il voi folosi la plimbari lejere si presupun ca va fii suficient. Corectati-ma daca gresesc. Editat Martie 20, 2019 de TaviOcta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Martie 21, 2019 Partajează Postat Martie 21, 2019 Cu 15k si cu rabdare gasesti unul bun. Nu va fi suficent, ia de prima data ce trebuie si o sa te tina mult si bine. Cutiile automate sunt ok. Pe vremuri in america, la iesirile jeep, raportul era 1 jeep lung la 9 scurte, in zilele noastre raportul este 9 wranglere lungi la 1 scurt :grin: Recomandare: Jk lung, automat, 2007 + , sunt foarte multe multe avantaje, nu te crampona in detalii de nivel echipare sahara sport rubicon bla, si cel mai slab te va servi fara probleme Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 21, 2019 Autor Partajează Postat Martie 21, 2019 Ms mult Flow de sfaturi. Sunt constient ca gasesc cu rabdare un jk in suma de 15k, si posibil ca la cele lungi am mai multe avantaje. Dar cele scurte sunt preferatele mele. Este o lupta mare in dorinta de a alege intre un TJ si un Jk deoarece amandoua imi plac. Poate gresesc eu dar cred ca Tj se poate mentine mai usor pe linia de pluturi. Imi plac mai mult nu stiu de ce. Stiu ca ii mai puturos dar il voi folosi mai mult in oras 10-15 km zilnic nici nu ma gandesc la roti de 31, si rar la o iesire la padure-pescuit. As vrea sa il tin cat mai clean si ferit de crengi si alte nebunii. Imi place la tj efectiv formele caroserie si las puterea motorului pe locul 2 . De aceea caut unul cat mai original desii sunt constient ca voi scoate mai multisor din buzunar. Va multumesc de intelegere Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Martie 21, 2019 Partajează Postat Martie 21, 2019 Fa o plimbere/test atat cu o varianta, cat si cu alta, la sfarsit vei sti care ti se potriveste, spor. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 21, 2019 Autor Partajează Postat Martie 21, 2019 Flow ii greu sa gasesc aici in oras pe cineva sa imi dea un wrangler sa il testez. Voi alege prima data varianta Tj si vad cum ma acomodez. Vad ca lumea fuge de vechituri si isi doresc variante mai noi cazul de fata Jk, sunt constient ca au inbunatatiei mai multe dar eu am foat si am avut tot timpul vechituri, m-au atras mai mult, mai putina electronica . Fiecare cu piticii lui. Sper sa gasesc unul pe placul meu si sa il poatez aici. Va multumesc de sfaturi si toate cele bune! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Martie 21, 2019 Partajează Postat Martie 21, 2019 La JK motoarele VM pot fi prilej de mare bataie de cap....de obicei se suprainalzesc si apoi au se pot imbolnavi de chestii grave...chiar de deces. Eu personal stiu 3 povesti, soldate cu schimbat motorul... La diesel mai ai riscuri si pe la injectoare si la commonrail... In rest Jk e mult peste TJ la capitolul confort, siguranta in exploatarr, roti mari, poti gasi multe cu blocant de fabrica... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JijiRacheta Postat Martie 22, 2019 Partajează Postat Martie 22, 2019 Ca posesor de TJ as zice ca e diferenta destul de mare intre TJ si JK. TJ-ul e mai tractor, cand vine vb de confort si toate cele. Desi sunt la inceput de drum cu al meu (achizitionat anul trecut in mai) as zice ca nu l-as da prea curand (desi am inceput sa cochetez cu gandul la un motor de 4L). Partea cu ac-ul, desi mi-am dorit-o, parca tot mai fain e sa decapotezi masina (doar asta e unul din punctele forte) Eu am roti pe 31 si mai am si roti *de strada* cu care a venit masina standard. Cu cele de 31 110-115 e cam top speed, asta cu vant din spate :) Consum cu cele de 31 in jur de 15%, cu celelalte 11%. E drept ca am motorul de 2.5 nu cel de 2.4. Acum, poate ma contrazice cineva, pe forumurile de afara parerea era cam generala ca 2.4 e mai slab ca 2.5. Ca si mentenanta poate ajuta ca e motor pe benzina si nu ai atat de multi senzori si alte nebuneli, dar si asta iti poate da batai de cap. Mie unul imi place destul de mult pt faptul ca pot sa imi bag eu nasul in el, atat cat pot :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 22, 2019 Autor Partajează Postat Martie 22, 2019 Ms JijiRacheta , ma bucur ca sunt cativa colegi care imi raspund. Desii ii greu ca nu prea sunt multi cu Tj, cu care as putea lua legatura. Cum am zis sunt costient ca tj ii mult sub jk. Vreau Ac pt ca ii bun sa fie acolo, adica daca nu dau jos hardtopul vara ii super ok. Acum intre 2.4 si 2.5 or fii diferente avand in vedere diferenta de caluti de la 118- 143 . Vreau Tj din simplu motiv ca nu ii asa complicat (fara geamuri electrice si alte briBrizuri :)) Si cum am zis l-as vrea cat mai original pentru ca el in timp nu isi va pierde valoarea drept dovada preturile lor destul de piperate. Va multumesc si daca mai sunt colegi detinatori sau fosti detinatori de Tj va rog sa postatii parerea si doar la acest model Tj cu bune si rele, unde sa ma uit mai atent cand il achizitionez , probleme cu rugina ( unde se ascunde ) sau altele. Zic doar de modelul TJ pt ca raman pe acest model si nu oe Jk. Toate cele bune . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Martie 22, 2019 Partajează Postat Martie 22, 2019 De obicei aripile fata ruginesc, ca si punct comun, restul in functie de cum au fost intretinute sau zona de provenienta Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TaviOcta Postat Martie 22, 2019 Autor Partajează Postat Martie 22, 2019 Multumesc Flow am sa fiu atent la detaliile astea . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate