Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vaccin HPV-o noua afacere sau?

HEM

Postări Recomandate

Re: Vaccin HPV-o noua afacere sau?

E putin cam vechi topicul, dar ar merita adaugat ca din acele 22 de victime vreo 21 au murit din alte cauze gen accidente de masina.

In ceea ce priveste treaba cu afacere sau nu intrebarea e de cate ori trebuie administrat acest vaccin? Banii adevarati se fac din tratamente pe termen lung, nu din vaccinuri care previn boli. Sau poate nu stiu eu cum functioneaza vaccinul asta particular, caz in care imi cer scuze.

banii firmelor farmaceutice se fac prin afaceri cu statul

adica sunt convinsi oamenii politici sa cumpere in cantitati foarte mari

24 milioane de euro ... e o afacere zic eu

daca nu ii "convingeau" pe politicieni ... ar fi vandut 2500 doze :P

deci a fost o afacere buna: au vandut de 24 milioane, in conditiile in care nimeni nu cerea produsul respectiv

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...

Re: Vaccin HPV-o noua afacere sau?

E putin cam vechi topicul, dar ar merita adaugat ca din acele 22 de victime vreo 21 au murit din alte cauze gen accidente de masina.

In ceea ce priveste treaba cu afacere sau nu intrebarea e de cate ori trebuie administrat acest vaccin? Banii adevarati se fac din tratamente pe termen lung, nu din vaccinuri care previn boli. Sau poate nu stiu eu cum functioneaza vaccinul asta particular, caz in care imi cer scuze.

banii firmelor farmaceutice se fac prin afaceri cu statul

adica sunt convinsi oamenii politici sa cumpere in cantitati foarte mari

24 milioane de euro ... e o afacere zic eu

daca nu ii "convingeau" pe politicieni ... ar fi vandut 2500 doze :P

deci a fost o afacere buna: au vandut de 24 milioane, in conditiile in care nimeni nu cerea produsul respectiv

@Noobius: Asa e, ai dreptate, nici un caz n-a putut fi pus pe seama vaccinului....dar media nu agreeaza dezmintiri la propriile dezinformari ca asta ar insemna sa nu mai aiba credibilitate, audienta, rating...

Sunt necesare 3 doze, la 0, 2 si 6 luni si deocamdata, dupa 7 ani, nu s-a constatat scaderea titrului de anticorpi care practic confera protectie contra HPV, la femeile din lotul martor, ca ar fi nevoie de rapel....

@dan03

Ai si....n-ai dreptate!

Sa-ti spun de ce:

-doar o parte din bani se fac din afacerile cu statul si banii aia grei ies din medicamentele pe Programele nationale (vezi pe site-ul MS cate programe sunt...) si de pe retetele compensate, dar uiti sau nu stii ca mai sunt si OTC-urile,adica alea care se vand fara reteta si pe care si le cumpara fiecare, deci bani privati, care crede-ma, au o cota frumusica din total piata;

-ai idee cat e un tratament pt HIV sau pt hepatita B pt un(1) singur pacient/luna? iti spun orientativ ca pt HIV este intre 1000-6000 euro(in functie de stadiul bolii si de produsele corespunzatoare), iar pt hep.B este cam 1500 euro, care asa cum am zis, fiind pe Program, le suporta statul (ma rog, noi...), deci aia 24 mil nu sunt o suma teribila in acest context;

-cererea pt vaccinul Silgard exista, crede-ma ca sunt in cunostinta de cauza, si se vindeau cam 3000 doze/an, (din febr.07 de cand a venit la noi) pana in dec.08 cand si-a facut efectul campania negativa impotriva vaccinarii....pentru un produs care necesita 3 doze, nu se poate spune ca era o cerere mica...

-cu politicienii a avut legatura doar in masura in care a trebuit sa fie aprobata campania, dar vaccinul a fost cumparat direct de la producator de afara, nici un distribuitor n-a castigat 1 euro din afacerea asta...

-sa mai calculam si banii pt aparatura medicala din spitale? cu tot cu consumabilele lor?......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare