pmstancu Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 Seara bună tuturor! Știe cineva care-i dimensiunea (grosimea) standard a chiulasei de TD42? Am dat-o jos, îmi băga presiune în răcire, și încerc să-mi dau seama dacă a fost rectificată sau nu. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 De multe ori rectificarea chiulasei, cilindri sau alte piese nu are si efectul dorit. Daca masina de rectificat nu este in parametri sau mesterul e imbibat cu alcool sau nu stie meserie, rezultatul va fi dezastruos. Cei care rectifica trebuie sa verifice lucrarea si sa o garanteze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grizzlee Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 Trebuie sa o duci la cineva care rectifica si trebuie verificata planeitatea. Cred ca el iti poate spune daca a fost umblat la ea sau nu. Ei trebuie sa iti faca si o verificare de etanseitate sa nu cumva sa ai pierderi pe altundeva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 20, 2019 Autor Partajează Postat Martie 20, 2019 Dragi tovarăși, mulțumindu-vă pentru intervenții și bunele intenții (față de care opinii exprimate pot subscrie) îmi fac mea culpa și pentru că nu mi-am exprimat ideea până la capăt (adicătelea ceva detalii suplimentare). Planeitatea se verifică, asta-i biștoș, dar cum nu am putut stabili cu precizie dacă a mai fost rectificată sau nu (există ceva indicii dar sunt incerte - un marcaj pătrat ștanțat pe antecamera de ardere de la 6 se vede foarte puțin) voiam să aflu grosimea standard și să măsor grosimea actuală. Rezultatul mi-ar indica dacă s-a mai lucrat la ea și, dacă s-a lucrat, dacă grosimea actuală mi-ar permite prelucrarea suplimentară stabilită prin măsurătoarea planeității/paralelismului/etc. Am primit informația că grosimea minimă acceptabilă este de 89.7mm iar ea are (~91.1mm la un capăt și ~91.4mm la celălalt - măsurat de mine cu un ”șubler”/China doar cu zecimi ). Mâine mă cocoșez cu ea la un meseriaș, pe care îmi doresc să-l găsesc ”sober”, să refacă măsurătorile/planeitatea/paralelismul, să stabilească dacă e nevoie de rectificare și dacă necesarul de prelucrare n-o va subția peste limita acceptabilă. Pentru informare, se pare că pierdeam presiune între 4 și 5, aparent între garnitură și chiulasă (sper să nu am probleme și cu blocul) care se ducea fix în sistemul de răcire. Fără ulei în apă, fără apă în ulei, fără apă în capul pistoanelor (Doamne feri!). Consecința fiind presiune în instalație, lichidul în vasul de expansiune (și de acolo jos) și scăderea nivelului în sistem cu rezultatul încălzirii motorului. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 22, 2019 Autor Partajează Postat Martie 22, 2019 Rectificat chiulasa, 0.22mm. Cota a doua de reparație, garnitura de 1.25mm, pe vine. Sursa: partsouq dar vânzătorul nu boate să bună la boștă mai devreme de luni, schimbă broviderul de server magazin online... AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate