Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cutite de outdoor

soimu

Postări Recomandate

Re: cutite de outdoor

nu neaparat

1817138691_ResizeofP2031361.JPG.989bb47fdc23b231237c938be5184bea.JPG

928007227_ResizeofP2031351.JPG.db9f256b7b1a21c278681b7277830a69.JPG

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator diesel4x4

Domnul Soimu ,va rog sa-mi spuneti daca cutitul KIKU de la SOG,in afara de forma deosebit de frumoasa ,are ceva asa de special incat sa justifice pretul de 2500 dolari la ei si 13000 ron la noi. :rsp

Link spre comentariu

Domnul Soimu ,va rog sa-mi spuneti daca cutitul KIKU de la SOG,in afara de forma deosebit de frumoasa ,are ceva asa de special incat sa justifice pretul de 2500 dolari la ei si 13000 ron la noi. :rsp

pai il justifica, ca adaugi la cei 2500 USD transportul, taxe vamale si TVA de 19%.... faci o socoteala simpla si iesi la 13.000 RON

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

"Jungle King 1" - asta e o investitie de anul trecut, cumparat cu 300 si ceva de Euro din Andora, e super util, chiar l-am folosit cu succes :grin:

Link spre comentariu

De la Neramo il iei la juma de pret ! Ce ai vrea sa faci cu el ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

cei de la Aitor au cutite bune care reflecta bine calitatea in pret

prin 91-92 am avut in mana atat jungle king 1 cat si 2 si am fost impresionat

cutite de supravietuire reusite

totusi, intrebarea colegului de forum pitonul e pertinenta....ce vrei sa faci cu el....

e f f voluminos, (teaca aia enorma in care ai de toate dar nu folosesti normal nimic), j king 2 e un cutit cu lama mai normala si il poti folosi la multe (king 1 e prea mare dua parerea mea), dar e totusi cu un tais f gros si dintii aceia speciali....te limiteaza mult la folosirea normala

totusi, ca si cutit de supravietuire probabil ca e unul din cele mai reusite

despre kiku...

sunt cateva lucruri care il face valoros (nu pe deplin justificat)

1. otelul este special, este un tip de otel bazat pe pulberi metalurgice (am incercat si eu sa lucrez cu asa ceva dar sunt blocat la capitoul calire), asta inseamna ca e enorm de greu de prelucrat dar rezista taisul f f mult

2. serie limitata (100 buc pe luna) ceea ce il face mai rar (ce sa zic,afara se pareciaza, aici u unicat e privit cirumspect si nu ca valoare)

3. e un cutit fulltang nu cu maner vulcanizat pe el....

4. finisaj mult peste cutitele de serie normala

oricum, se adreseaza pasionatiolr cu bani multi care vor un cutit de factura militara dar din otel f f bun si o serie scurta...adica o nisa care pana acum era deschisa

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator diesel4x4

Multumesc pentru raspuns :h5 .Cu diferenta de pret intre noi si ei am inteles cum sta treaba ,am intrebat pentru ca este o arma care mie imi place,nu vreau sa fac nimic cu acel cutit ,ar fi o nebunie chiar daca l-as avea ,s-al folosesc ca si cutit de outdor sau orice alte treburi gospodaresti,nici macar nu e un cutit de panoplie,cred ca e facut sa stea intr-o cutie si sa-l admiri din cand in cand ,dar si asa , dupa cum am m-ai spus ,mie imi place.Domnul Soimu", eu cred,dar s-ar putea sa ma insel,ca la pulberile metalurgice sa fie nevoie, dupa ce au fost presate ,de cel putin un tratament de coacere la temperatura joasa aproximativ 400 grade celsius,de la cateva minute pana la ore,pentru a se (suda) particulele solide intre ele.In rest,va multumesc inca odata pentru raspuns si din ce am vazut eu pe aici faceti niste cutite laudabile,din partea mea va urez felicitari pentru efort.

Link spre comentariu

cand primesti materialul PM....ala e...adica or fi facut ei coacerea aia ...dar cred ca pe la 1400 grade si la presiuni fantastice de au ajuns de o densitate atat de mare...problema e la calire, pt ca am nevoie de o calire la 1060 (fix) grade pentru o perioada de 7-10 minute nu mai multi si nici mai putin, iar pe forja nu pot mentine temperatura asta o perioada de timp de 10 minute

Link spre comentariu

cand primesti materialul PM....ala e...adica or fi facut ei coacerea aia ...dar cred ca pe la 1400 grade si la presiuni fantastice de au ajuns de o densitate atat de mare...problema e la calire, pt ca am nevoie de o calire la 1060 (fix) grade pentru o perioada de 7-10 minute nu mai multi si nici mai putin, iar pe forja nu pot mentine temperatura asta o perioada de timp de 10 minute

Daca nu e un cutit de dimensiuni prea mari,adica mai mare de 20-25 cm, poti incerca un tratatament termic intr-un cuptor de preincalzire dintr-un laborator dentar.In functie de model, poate ajunge la 1100 grade si poate fi pastrata temperatura cu mare precizie cit vrei.La al meu, de ex, se poate regla si in cit timp sa se incalzeasca, cu paliere eventual, cit timp sa stea, etc.

De altfel, intr-un laborator se pot face multe...

Link spre comentariu

cei de la Aitor au cutite bune care reflecta bine calitatea in pret

prin 91-92 am avut in mana atat jungle king 1 cat si 2 si am fost impresionat

cutite de supravietuire reusite

totusi, intrebarea colegului de forum pitonul e pertinenta....ce vrei sa faci cu el....

e f f voluminos, (teaca aia enorma in care ai de toate dar nu folosesti normal nimic), j king 2 e un cutit cu lama mai normala si il poti folosi la multe (king 1 e prea mare dua parerea mea), dar e totusi cu un tais f gros si dintii aceia speciali....te limiteaza mult la folosirea normala

totusi, ca si cutit de supravietuire probabil ca e unul din cele mai reusite

despre kiku...

sunt cateva lucruri care il face valoros (nu pe deplin justificat)

1. otelul este special, este un tip de otel bazat pe pulberi metalurgice (am incercat si eu sa lucrez cu asa ceva dar sunt blocat la capitoul calire), asta inseamna ca e enorm de greu de prelucrat dar rezista taisul f f mult

2. serie limitata (100 buc pe luna) ceea ce il face mai rar (ce sa zic,afara se pareciaza, aici u unicat e privit cirumspect si nu ca valoare)

3. e un cutit fulltang nu cu maner vulcanizat pe el....

4. finisaj mult peste cutitele de serie normala

oricum, se adreseaza pasionatiolr cu bani multi care vor un cutit de factura militara dar din otel f f bun si o serie scurta...adica o nisa care pana acum era deschisa

ai perfecta dreptate, dar utilitatea lui s-a dovedit cu success la cateva iesiri care s-au lasat cu focuri de tabara unde in lipsa de toporisca si-a facut datoria perfect, nu am crezut ca poate taia crengi de cca 15 cm diametru, si am vazut si ce insemna lama de fierastrau, dar e o scula care e de preferat sa o agati de masina, ca daca o pui la brau ti se poate rupe cureaua :grin:

am avut in mana si King 2, dar din considerente de Jeep Expedition am preferat sa-l cumpar pe asta, pana la urma pretul era acceptabil la asa scula, si odata in viata de ce nu :), "socul" a fost insa mai mare cand l-am vazut intr-un magazin de accesorii de vanatoare in Austria si era cca 500 euro...

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Nu vreau sa deschid pt. "maruntisul" asta un topic nou asa ca întreb aici:

Are cineva informatii despre cutitele finlandeze J. Marttiini?

de o calitate execrabila

investesc foarte mult in promovare dar extrem de putin in calitate

sunt singurele cutite de "firma" cunoscute de mine, care afiseaza duritati de 52-53 HRC, valori care ii promoveaza prin comparatie pe chinezi la nivel profesional...:grin:

atat otelul cat si lemnele din manere sunt foarte ieftine si alese special sa se poata lucra usor si cu costuri minime

totusi tecile de piele sunt faine

nu cred ca poate cineva sa aduca aprecieri...decat daca a fost singurul cutit ever

Link spre comentariu

atat otelul cat si lemnele din manere sunt foarte ieftine ........................................................................

totusi tecile de piele sunt faine

Da asa arata si se simte in mîna; doar ieftin. L-am primit cadou de la un amic care a fost în concediu Finlanda, si cum eu nu sînt deloc "tare" în domeniu am zis sa întreb cunoscatorii.

Si da, teaca e într-adevar frumoasa.

:tk soimule

:h5

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare