C.matei.1990 Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Salutare, sunt si eu proaspat propietar al unui Pinin 2.0gdi 2005, nu prea inteleg daca este normal ca atunci cand cuplez fata pe greu 4Llc sa se vireze foarte greu, parca ar frana cv pe virare... Nu am fortat, am decuplat imediat pana am ajuns pe loc drept, m-am gandit ca ar putea avea dif blocabil si sa se blocheze automat atunci cand cuplezi pe greu, dar nu apare nimic la bord pe axa spate, doar cerculetul portocaliu din mijloc si rotile verzi fata.. Si inca ceva, uleiul din cutia de transfer se inlocuieste regulat? Va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ottonel Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 (editat) Salut, Beculetul galben inseamna ca diferentialul central e blocat si corespunde modului 4Hlc sau modului 4Llc. lc vine de la "lock central" Ideea de baza este ca aceaste 2 setari in care diferentialul central e blocat nu se folosesc pe suprafete cu aderenta buna - asfalt , deoarece daca virezi apar suprasolicitari in cutia de transfer / cardan, etc.De aici si senzatia ca masina merge franata. Modurile "lc" se folosesc numai pe suprafete cu aderenta scazuta: zapada, noroi, pietris si chiar in aceste situatii e bine sa eviti bracarea la maxim. Mai bine mai faci o manevra in plus :) Deci ai facut foarte bine ca ai simtit masina si ai decuplat imediat. Inca ceva: tractiunea pe spate e permanenta. Daca nu se aprinde beculetul de la bord pentru rotile din spate, ori e ars ori ai o problema la firele legate la grup. Mai jos 2 link-uri pe wiki cu o descriere sumara a sistemului superselect: https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Select https://www.awdwiki.com/en/super+select/ Despre ulei nu stiu sa iti raspund acum dar daca scotocesti un pic pe net sigur gasesti manualul si recomandarile de intretinere. Spor la offroad :) Editat Aprilie 1, 2019 de ottonel 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
C.matei.1990 Postat Aprilie 2, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Multumesc foarte frumos pt informatii, nici bine nu am cumparat-o si era gata sa o stric..... Sper ca nu am facut nici o stricaciune pe acolo.... Multumesc inca odata :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Geo_ZGA Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Indicat ar fi sa schimbi uleiurile. Recunosc ca nici eu nu am apucat inca, de 1 an, dar tinand cont ca sunt masini vechi si fara istoric clar, e mai sigur sa fie schimbate. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate