Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

anvelope Navara D22

Komisar

Postări Recomandate

Va salut!

am si eu nevoie de niste sfaturi legat de achizitionarea unui set de anvelope,sunt posesorul unui Nissan Navara D22,merg cu el la munte unde am o cabanuta.problema este ca sunt 83 km pana acolo din care 68 km asfalt ,15 km drum neasfaltat si ultimii 150 m pana la cabana e un drumeag nepietruit in panta,pe care se formeaza noroi daca ploua mult,mai ales in perioada asta ca ploua zilnic.acum am niste anvelope normale de asfalt,care imi dau emotii,de cateva ori am ramas impotmolit,dar am reusit sa ies.prin urmare m-am hotarat sa cumpar un set de anvelope of-road,dar nu stiu ce sa aleg,avand in vedere ca mai mult merg pe sosea...daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi,multumesc anticipat!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Incearca niste AT-uri, se comporta ok pe sosea si in offroad mediu.

Eu am aceeasi masina si este incaltata cu Firestone Destination AT, dar poti cauta si BF Goodrich AT sau similar dar AT (all terrain).

Stima

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

O masina de offroad , capabila iti ofera pe noroi , cam urmatorul procent in tractiune :

- 20-30 % cu anvelope de strada

- 40-50% cu anvelope AT (all terranin)

- 50-70% cu anvelope MT (mud terrain)

- 80-100% cu anvelope profi offroad, gen SIMEX, Booger, Tractoare

Acum alege si dumneata dupa cum consideri de cuviinta.

Ar mai fi de mentionat ca , atunci cand mergi pe drum pietruit sau bolovani, grosimea benzii de rulare e la fel de importanta precum grosimea talpii de bocanc , piatra deteriorand grav anvelopele de strada si AT-urile ( de aici si recomandarea de a scadea presiunea in anvelope , la rularea pe bolovani , pentru protectia lor !)

• Like 1

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri!

As mai avea o nelamurire:in cartea de identitate sunt trecute 2 variante de marimi la anvelope:255/70R16 si 205R16C 110/108R.Eu aveam anvelope de strada pe ea 255/70R16,azi mi-am achizitionat 4 anvelope NORTEHNA AT1 205/80R16,am dat jos cele vechi si le-am pus astea.Arata un pic mai ciudat,eu fiint obisnuit cu cele late...oare am facut o alegere gresita?

Link spre comentariu

O buna regula a latimii anvelopei spune ca latimea jantei trebuie sa fie mai mica cu 1-2 inch decat latimea cauciucului. Asta din criterii de stabilitate a masinii, a micsorarii riscului de dejantare etc. Nu comentez tipul anvelopei, profil sai resapare dar jantele alea imi par de 8" , asemenea si anvelopa. Crec ca observi ca cauciucul sta "umflat" in taloane si ca jantele iti ies in exteriorul rotii , in loc sa fie ca la orice masina obisnuita, unde talonul anvelopei este exteriorul rotii. Nu e vreun bai ca e asa, eu iti exprim doar considerentele de alegere a anvelopei , atat pt tine cat si pt altii...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare