Uliu_190 Postat Iunie 26, 2019 Partajează Postat Iunie 26, 2019 (editat) Tin sa salut membri care au contribuit/contribuie la aceasta comunitate minunata. Un Samurai din 99 1.3 benzina ce se pregateste de restaurare si mici imbunatatiri. Masina merge pe asfalt si drum de tara cu AT Insa Turbo Ranger 205/70/15 pe timp de vara si 195/80/15 Black Guiane un profil de noroi pe timp de toamna, iarna, primavara. Masina nu o folosesc pentru Off Road. 1. Sasiul este praf!! Suportii arcurilor spate,oalele care sunt pe punti (locul unde se prind cilindrii de frana) am reusit sa bag degetul si sa rup bucatica. Am alt sasiu doar rugina superficiala. Am actele din Germania a acelei masini, dar eu ma gandesc la taiere si sudare a seriei. Ce recomandati? 2. Masina nu trage cum trebuie zic eu. Ambreiajul este foarte sus iar la plecarea de pe loc trebuie turata mult. 3500. La schimbatul treptelor de viteza in 4x2 H la fel, trebuie sa ma duc in 3000-3200. La drum intins sub 2500 ai zice ca masina este subturata, trepideaza. Citint forumul am descoperit ca am flanse si nu MRL automate cum ma gandeam ca ar fi. Vreau sa iau niste MRL-uri manuale AVM (sau ziceti voi de care) si de unde in cazul in care exista mai multe AVM. Avand MRL manual nu se vor mai invarti planetarele, grupul, cardanul si ce se invarte in cutia de transfer. Cred ca asa voi mai remedia din handicap. Citint am vazut ca este variata schimbarii rapoartelor sau cutia de transfer de Sj 410. 3. Arcurile fata sunt sigur ca sunt praf. Sunt drepte, nu au nici macar putin o inconvoietura. Poate in jos. La GTC au un kit Raptor 4x4 fara inaltare sau cu +5, +7.5 asa mai departe incepant de la 2100 ron. Ma gandesc la cel + 5 ca sa nu mai stau cu grija ca nu imi intra cum trebuie 195/80/15. Noroiul este foarte cleios la Niculitel localitatea unde rulez cu ea si sa se curete anvelopa usor. 4. As vrea blocant spate. Arb stim ca ajungem la 1500 euro cu totul, Tyrex 1000, Power locks 700. Eu zic ca am nevoie de blocant. Iarna trecuta am fost cu Pajero, blocant fata, spate si abia am strabatut zapada si noroiul de dedesubt. Stiu ca are cu 800kg mai mult, dar totusi. Trageau toate. 5. Turatia de ralanti e mare la rece 2300 si nu prea scade nici la cald. 1500. Citeam ca ar trage aer fals pe undeva si in felul asta primeste benzina mai multa si sta turata. Am vazut ca am mici scurgeri de ulei si vreau sa le remediez. Pe unde curge, dau jos si garnituri noi, strans la cuplul respectiv. Daca are cineva carte de service. 6. Caroseria pare in regula la podul pedalier, ceva rugina vad in spate sub mocheta. Contrapragurile sunt pe alocuri cu gauri. Recomandati un anume tip de ''table''. Un producator? 7. Intentionez sa schimb tot ce este bucsa, tampon, service punte fata, toate uleiurile, capete de bara si ce mai este de schimbat. 8. Anvelopele 195/80/15 sunt pe tipul de janta care merg montate invers. Am nevoie sa latesc masina pentru ceea ce fac eu? 9. Anvelopele 195/80/15 le-am luat la pachet cu jantele. Cautam jante care pot fi montate invers si le-am gasit cu tot anvelope in conditii bune. Aceiasi marca dar difera putin profilul de pe mijlocul anvelopei la una. Pe margini sunt toate la fel. Imi afecteaza asta cu ceva? Ma gandesc daca pun blocant cele identice pe puntea cu blocant. Cu astea 9 intrebari defilez de vreo 4 saptamani pe forum si citesc, dar mai tare intru in ceata. Toata manopera de restaurare o voi face cu tata in garajul lui, cu ajutorul unui Kemppy Minarc Mig Evo 180 , chei multe, injuraturi din partea tatalui ca el asa repara Aro. Timpul alocat 6 saptamani incepand cu august cand ajung acasa. Vopsirea o fac la un atelier. Cam atat am in minte acum, neavand masina in fata si nedesfacand nimic . O zi buna! Ps. functia search a forumului. Scriu in casuta resectiva MRL Samurai si am foarte multe rezultate. Cum pot filtra sa am doar ce e pe samurai, doar ce este relevant si sa nu imi dea in rezultate , toate raspunsurile unui topic. Editat Iunie 26, 2019 de Uliu_190 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Salut. O sa incerc sa dau eu raspunsuri punctual la fiecare din cele 9 intrebari. Sa incepem deci: 1. La sasiul de samurai eu zic ca atata timp cat are toti suportii de arcuri si de caroserie zdraveni, fara sanse mari de a se rupe datorita ruginii in urmatorii cativa ani, e OK. Cel mult ai putea sa-l tratezi preventiv. Talerele de la frane se stie ca ruginesc insa nu merita sa schimbi sasiul datorita lor. Mai de graba te chinui sa schimbi acele talere... Daca tot faci treaba asta cauta talerele cu tot cu sistemul de franare spate de la un Samorai Japonez. E mul mai fiabil si mai ieftin de servisat ulterior. Alternativ, te poti gandi la un sistem de frane pe discuri care ar scoate talerele cu totul din discutie, insa pentru acesta va trebui sa te gandesti cum vei rezolva problema franei de mana... E o discutie mult mai lunga dar ca sa inchid cu intrebarea 1... nu ai probleme cu sasiul atata timp cat prinderile de arcuri si caroserie sunt OK. 2. Eu as zice sa nu dai banii pe AVM-uri. Cauta niste MRL-uri de samurai SH. Sunt cele mai fiabile dupa parerea mea. In nici-un caz nu ai nevoie de ambreiaj HD pentru rotile cu care este ea echipata. In cazul in care vei dori sa-i montezi 235/75R15 sau 31"va trebui sa te gandesti la schimbarea pinioanelor in reductor insa chiar si asa nu as recomanda ambreiaj HD. Eu de exemplu am 235-uri pe masina si de 12 ani merg cu ambreiaj normal. Ambreiajul original al masinii, un Lukas, l-am schimbat pe la 110000km. Cu noul ambreiaj un Exedy am facut deja 30000km si nu da semne de uzura. Tine mult si de stilul de condus al fiecaruia bine-nteles. 3. Nu stiu daca chitul ala de la Raptor e cea mai buna idee, nu l-am testat, sunt sigur insa ca pentru 195 un +5cm sunt suficienti. In mod normal, acestea ar trebui sa aiba loc pe Samurai si fara chit de inaltare. PS Arcurile fata nu trebuie sa fie incovoiate in sus. Ele veneau drepte din fabrica... asa a fost masina proiectata. Daca insa s-au incovoiat in jos nu e bine. 4. Orice autodeblocant gen Power Locks sau Spartan sunt suficiente la Samurai atata timp cat nu intentionezi sa-i pui blocant si pe fata. Daca din start te gandesti sa-i pui blocant si pe fata va trebui sa te gandesti la o solutie ARB sau similara. Atentie insa ca daca vrei sa-ti montezi blocant pe fata va trebui sa-ti pui planetare HD pe 26 caneluri (la care se potriveste exact acelasi model de blocant ca si in spate) 5. Schimba toate furtunasele de vacuum. Cauta unele de silicon cu gaura interioara de 3mm. AI sanse foarte mari sa rezolvi aceasta problema in felul acesta. 6. Iti trebuie un tinichigiu bun doar :) Partea exterioara a pragurilor se gasesc de cumparat. Partea de dedesubtul masinii trebuie reconstruita manual pentru a evita schimbarea intregii podele. 7. Asa si trebuie. Mai mult ca sigur bucsele sunt praf. Cele mai importante sunt cele de la arcuri. In functie de chitul de inaltare insa, acesta poate veni deja cu bucse, asa ca ai grija sa nu le platesti inca o data. 8. E suficient daca reusesti sa intorci jantele invers. Va trebui insa sa te gandesti si la o solutie de overfendere latita, altfel vei avea toate geamurile pline permanent cu noroi. 9. Cu sau fara blocant, punele pe cele identice pe spate, pentru ca acolo ai tractiunea principala... in alta ordine de idei, n-o s-o prea deranjeze pe masina oricum o mica diferenta de profil. Samuraiul e o masina toleranta. Inca o observatie... as merge mai degraba cu AT-uri iarna si nu cu MT-uri... daca vorbim de iarna cu zapada. Daca vorbim de iarna cu noroi (nu stiu cum e in dobrogea iarna) atunci e OK cum te-ai gandit tu sa le utilizezi. Cele bune 2 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Uliu_190 Postat Iunie 28, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2019 Merci de raspunsuri. Ma apuc sa fac lista de cumparaturi si preturi. Ma tot invarteam pe aici si numai ce dadusem de clipul tau din mai in care explicai ordinea de echipare. In poza de profil pari mai in varsta. Citind pe aici am decis sa fac conversie la frane pe disc. Este pe olx un kit pentru etrieri de alfa romeo 156. Ca si frana de mana vad ca pot pune frana e cardan. Am gasit la cineva asa ceva. Ceva inconveniente la aceasta frana? Si ii pun si CT de sj 410. Weekend placut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Eu am frane pe disc cu etrieri de VW... cred ca sunt mai usor de gasit... sau poate sunt identici cu cei de alfa. Problema la franele pe disc este aceea ca au nevoie de mentenanta si curatare permanenta. Nu sunt foarte prietenoase cu noroiul si tind sa se blocheze. daca servisezi etrierii, schimbi garnituri burdufuri si ungi bine culisantele din start va fi OK. Am si frana pe cardan. Este o solutie foarte buna care te scapa de cele 2 cabluri, foarte probabil ruginite si pe cale de ase rupe in momentul de fata. Va trebui sa faci o adaptare la frana de mana pe cardan pentru a utiliza actualul levier de pe masina ta. El are parghia mai mica in comparatie cu levierul franei de mana pe cardan asa ca ti se va duce maneta sus de tot si nu va tine. Fie inlocuiesti levierul cu unu special de frana pe cardan (dar e cam urat - eu asa am) fie ii montezi o adaptare care o gasesti pe samurai4x4.ro (parca) Reductorul de SJ410 nu-ti va oferi o modificare semnificativa a reductiei. S-ar putea ca nici macar sa nu simti schimbarea. Eu zic sa ramai la actualul reductor. Mai tarziu vei dori sa-i montezi masinii 235-uri, asa ca tot la schimbat pinioane in actualul reductor vei ajunge. Parerea mea. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Uliu_190 Postat Iunie 29, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Cu CT de 410 sper sa ii corectez mersul foarte urat pe asfalt si consumul de 13% Am un Drum de 3 km pe asfalt 3 pe pământ pe care îl face mașina zilnic. 235 nu văd rostul.Cei câțiva cm pe care ii câștig nu ma ajuta la ce fac eu. Pentru service punte fata, recomanzi un anume kit? Am vazut ca încep la 500 RON cele normale și tot de la Raptor Italia, HD 700 RON. am văzut pe samurai4x4.ro ca au prinderile pentru etrieri pasat. Nu prea înțeleg cum prind Discul pe punte. Editat Iunie 29, 2019 de Uliu_190 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Uliu_190 Postat Iunie 29, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2019 Și cum se prind rotile spate pe Discul nou instalat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Ma interesez de chitul de service punte fata... insa nu Raptor. Mai bine un chit compus clar din rulmenti si semeringuri de brand gen skf sau koyo decat nu stiu ce kit facut si adus din China de Raptor. Eu mi-am luat multe tepe cu produse de-astea gen TrailMaster, Zanfi, etc De-aia sunt foarte cincurspect cu Raptor. O sa fac duminica niste poze la frana mea pe discuri spate ca sa vezi cum sunt montati. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate