Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot in cutie viteze si alte mici nelamuriri

Adrian D.

Postări Recomandate

Salut.

Revin aici dupa ceva vreme cu o problema la care as avea mare nevoie si de parerea comunitatii pentru ca pana acum n-a reusit nimeni sa ma lamureasca si am primit informatii contradictorii:

Dupa ce am cumparat anul trecut o masina in stare buna ( sau cat de buna sa poate pentru o masina din categoria ei de varsta) si dupa ce am facut intr-un an cat nu am facut cu alta masina (pur si simplu te cheama la plimbari agregatul asta) m-am hotarat ca i-a venit timpul pentru niste investitii mai serioase, asa ca m-am pregatit psihic si am bagat-o anul asta in service.

Problema e ca de atunci au inceput...problemele, si par ca nu se mai termina.

Tin sa mentionez ca timp de un an am facut ~ 20.000 km si nu am sesizat nimic in neregula cu mici exceptii neimportante de la lucruri clare ce se cereau schimbate.

In primul rand masina a trecut in ultimul timp prin asa:

- Schimb de toate zemurile (cutie viteze/transfer/diferentiale)

- Inlocuit placute si alte garnituri pe la frana, ceva pe la etrieri

- Inlocuit curele transmisie pe la servo, ac si pompa

- Inlocuit disc ambreiaj/pompa/diverse acareturi

- Inlocuit amortizoare/bucsi/cruci cardanice si alte mici chestii.

- Inlocuit cauciucuri (doar pe spate...ca am ajuns la capatul funiei cand am ajuns la ele) Sunt acelasi model si dimensiune doar ca pe spate sunt noi si pe fata sunt cele vechi. E ceva diferenta de inaltime intre ele ( 4-5 mm raza) dar mi-au spus de la service ca atata timp cat nu cuplez fata pe asfalt e ok.

- alte mici chestii pe la electrica si aiurea

Eh, toata aventura asta m-a costat binisor ceva peste 2000 de euro si la final m-am ales cu o masina care:

1. Suiera cutia intr-a 5-a si se incalzeste cutia (inclusiv maneta schimbatorului) dupa 2-300 km de drum. Incepe sa se apese cu zgomot pedala de ambreiaj ( ca si cum ar "tine ceva" de la dilatarea metalului si "agata" sau " freaca" la intrarea in viteze, tot asa .

Dupa 10-15 min de pauza e ca noua. Din ce am mai intrebat, una din cauze ar fi ulei putin in cutie.......Dar tocmai a fost schimbat uleiul....si nu pare ca curge sub masina.

2. Frana tine nitel sus, pe urma are o cadere in care nu se intampla nimic si pe urma mai tine doar jos pana la capat ( franeaza complet, dar e foarte derutant). Poate fi aer in instalatie?

3. Volanul are un mic joc in care rotesc de el si masina nu raspunde decat foarte putin, mai ales al viteze mari ( am presupus ca e din cauza cauciucurilor mai grele) dar e ciudata senzatia. Nici inainte nu excela la exactitatea directiei, dar nu in halul asta. Pot sa traiesc cu asta la viteze mici, dar la 110-120 orice evitare devine problematica.

4. La o franare de urgenta de pe la 120 la ora a inceput sa "danseze de spate" si sa imi traga volanul ca si cum ar fi franat inegal pe roti.

5. Pare sa fi crescut putin consumul ( de pe la 8,5-9 la 10 si nitel la suta). E adevarat ca fiind vorba de vara si aer conditionat as paria ca e de aici, dar mentionez si asta.

Mentionez ca toate lucrurile astea s-au intamplat intr-un drum de vreo 2000 km dupa ce am ridicat-o din service unde a stat vreo 3 saptamani din diverse prelungiri ale lucrarilor. Mentionez ca nu e neaparat vina lor. Toti cei la care am fost par super ok si au venit cu recomandari foarte bune.

Prefer sa nu le dau numele aici pentru ca orice mici scapari ar fi avut s-au rezolvat pana la urma. Sper ca toate.

Pot sa presupun ca e o coincidenta dar as vrea sa stiu daca nu sunt si lucrari facute mei in graba care neduse chiar pana la capat ar da rezultatele astea.

Cum insa trebuie sa fac un drum destul de lung in locuri unde o pana serioasa m-ar cam pune in situatii destul de neplacute, si mai ales foarte costisitoare, intreb aici:

Din experienta voastra, de unde ar fi putut aparea aceste defecte avand in vedere ca vorbim totusi de o masina verificata. Sau ce ar mai trebui sa verific la ea?

Pur si simplu ma simt nesigur pe ea in momentul asta.

Va multumesc mult pentru orice pareri.

Editat de Adrian D.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

1. Suiera cutia intr-a 5-a si se incalzeste cutia (inclusiv maneta schimbatorului) dupa 2-300 km de drum. Incepe sa se apese cu zgomot pedala de ambreiaj ( ca si cum ar "tine ceva" de la dilatarea metalului si "agata" sau " freaca" la intrarea in viteze, tot asa .

Dupa 10-15 min de pauza e ca noua. Din ce am mai intrebat, una din cauze ar fi ulei putin in cutie.......Dar tocmai a fost schimbat uleiul....si nu pare ca curge sub masina.

2. Frana tine nitel sus, pe urma are o cadere in care nu se intampla nimic si pe urma mai tine doar jos pana la capat ( franeaza complet, dar e foarte derutant). Poate fi aer in instalatie?

3. Volanul are un mic joc in care rotesc de el si masina nu raspunde decat foarte putin, mai ales al viteze mari ( am presupus ca e din cauza cauciucurilor mai grele) dar e ciudata senzatia. Nici inainte nu excela la exactitatea directiei, dar nu in halul asta. Pot sa traiesc cu asta la viteze mici, dar la 110-120 orice evitare devine problematica.

4. La o franare de urgenta de pe la 120 la ora a inceput sa "danseze de spate" si sa imi traga volanul ca si cum ar fi franat inegal pe roti.

5. Pare sa fi crescut putin consumul ( de pe la 8,5-9 la 10 si nitel la suta). E adevarat ca fiind vorba de vara si aer conditionat as paria ca e de aici, dar mentionez si asta.

1. De suierat nu pot sa-ti spun nimic pentru ca eu nu il am. Pedala de ambreiaj si la mine face cateodata un zgomot, un fel de 'țac' parca ar fi arcul pedalei. Si la mine se incalzeste tija schimbatorului dar nu exagerat. Este calda. Asta doar vara, iarna este rece.

2. Eu cred ca da, este aer in instalatie. Poate nici autoreglajele nu au fost date la minim, poate nu functioneaza corect.

3. Cunosc senzatia :-Pprima data cand am condus-o am zis ca are caseta de directie praf. Am fost cu ea la service si mi-au spus ca este caseta pe bile si de-aceea are 'jocul' ala.

Cand am facut ITP ul in iunie, a fost blocata de RAR. A fost verificata la sange, de agentii de la RAR si pe directie. Asta este 'jocul' ei.

4. Ce am spus si la 2

5 Eu am 9.5% -10% vara cu AC ul. Este imposibil de mers intr-o masina neagra fara AC:dr1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare