Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reconditionare turbo

crispus

Postări Recomandate

Eu am reconditionat cu succes doua turbine la Robnec, a durat de pe o zi pe alta, dar te duci cu turbina, nu ti-o demonteaza ei!
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 an mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
Cand ai hotarat sa o recondiționezi, ce probleme facea? So cati km are mașina? A mea e din 2016 si are 90k km, însă am un sunet ciudat pe la 2100 de ture si tare mi-e frica ca acolo intra turbina și are joc, de asta face asa
Link spre comentariu

Turbina a fost reconditionatata cu aproape un an jumate mai devreme la un atelier asa mai de cartier unde ma indoiesc ca au pus un miez de calitate. Am fost nevoit s-o reconditionez deoarece palele ei s-au dezintegrat in mers (poveste mai lunga de ce, am contribuit si eu la asta).

In gif-ul de mai sus mi s-a parut ca are joc prea mare, in plus incepuse sa scape ulei (carsa era destul de murdara) iar masina nu parea sa traga cum trebuie. Asa am ajuns sa o reconditionez inca o data (de data asta cu un miez de la Melett) mai ales ca am facut asta o data cu mai multe operatiuni (curatat admisie, reglat supape, pompa apa, etc) si n-a fost un efort asa mare sa fac si turbina.

In concluzie, turbina nu era nevoie sa o schimb atunci, si nici nu mi-a rezolvat problema cu "trasul", a fost o operatiune mai degraba preventiva.

Legat de masina ta, daca nu ai abuzat-o mi se pare ca e cam devreme sa "pice turbina". De obicei, cand sunt "pe duca", turbinele suiera: accelerezi motorul 2-3000 de turatii si iei brusc piciorul de pe acceleratie si daca auzi un suierat atunci e posibil sa fie turbina.

Turbina intra mult mai repede de 2100 turatii, iar daca zgomotul respectiv e doar la 2100 (sub sau peste 2100 nu se mai aude) ar putea sa fie mai degraba vreun surub care nu-i strans bine si la turatia respectiva sa intre "in rezonanta", si sa se transmita prin toata caroseria si sa para sa fie de unde nu-i...

Poate o inregistrare cu sunetul, eventual in ce conditii se reproduce ar putea ajuta la identificare...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare