Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turatie la relanti si valori crescute lambda

ralucam

Postări Recomandate

Buna ziua, am achiziționat de curând un Land Rover Freelander 1.8 benzina din 2000. In urma controlului la RAR, masina nu a trecut deoarece avea emisiile de gaze mult prea mari. Am dus-o la service pentru schimburi si verificare, i-am schimbat catalizatorul si sonda lambda, dar masina tot nu prezinta valori normale. Am atasat o poza cu ultimele rezultate obtinute.

Care ar putea fi cauzele pentru care are aceste emisii Si ramane uneori durata la relanti? Multumesc!

e8bbe811555cb720d1777d844dcad59c.thumb.jpg.9dadcedc68e7bf3f4a0a9083092ae713.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Posibil sa fie un defect de etanșeitate, motorul trage pe undeva aer fals, ecu mașinii vede ca este prea mult oxigen la prima sau a 2 sonda lambda și baga ca nebunu benzina sa corecteze. Am avut o problema asemănătoare, amestec prea bogat, la o verificare amanuntita am găsit un segment al galeriei de evacuare secționat complet pe unul din cilindri, pe acolo trăgea aer fals cu consecințele respective. Trebuie mers la un tester și văzut ce valori are senzorul O2 înainte și după catalizator. Părerea mea!
Link spre comentariu

Debitmetru, sonda temperatura motor ... Trebuie diagnoza si comparate valorile reale cu cele prescrise

Inlocuirea catalizatorului si a sondei lambda sunt cele mai frecvente greseli care se fac in astfel de situatie.

Editat de stelea
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare