Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme bieleta anti-ruliu Grand Vitara 2002, benzina, motor 2.0, kit inaltare suspensie 5 cm.

Postări Recomandate

Salut! Am urmatoarea problema, poate ma puteti ajuta cu o informatie.

Masina e cumparata in primavara, suspensia inaltata 5 cm la un atelier din Cluj recomandat de o prietena. La plecare de la atelier, se auzeau niste batai dar am zis ca trebuie sa mi se para, masina e proaspat facuta de profesionisti.:grin: A doua zi ma suna de la atelierul respectiv, ca a fost o incurcatura si nu mi-au strans mai multe suruburi, cei doi colegi a crezut fiecare ca le-a strans celalalt. Mai greseste omul...a venit cineva si le-a strans. La cca 2 luni dupa asta, la primul offroad mai serios, in varf de munte, se strica o bieleta antiruliu. :hlMai precis, se largeste gaura din saiba concava inferioara ce tine garnitura de cauciuc si la gropi angrenajul joaca si bate. M-am informat- ca nu e grav, am improvizat ceva sa cobor de pe munte fara sa bata, la intoarcere am mers la Cluj la un service din apropiere de care sunt destul de multumit. Insa aici- ghinion, cel care a schimbat bieleta, nu a observat, pe elevator, ca masina e inaltata si a pus o bieleta standard, din catalog, pt modelul meu de masina, mai scurta decat ar fi trebuit. Cumva a reusit sa o monteze dar fiind fortata s-a rupt dupa 3 zile la prima denivelare mai mare. Cei de la service nu stiu ce bieleta sa imi puna, cele standard nefiind potrivite.

Am sunat la atelierul unde am inaltat masina sa-mi dea un cod de piesa pt comanda insa respectivii m-au chemat sa mi-o schimbe ei... Dar caut sa nu mai ajung la ei: pentru faza cu suruburile, pentru ca bieleta pusa de ei m-a tinut 2 luni si pentru ca sunt foarte ocupati si drumul pana acolo e destul de lung.

Acum cei de la service-ul din apropiere incearca sa improvizeze ceva (bieletele initiale le-au aruncat sau asa zic.:br.) insa as prefera sa comand modelul potrivit care corespunde kitului de inaltare cu 5 cm. Am vazut ca sunteti multi cu experienta la masini inaltate, inclusiv Grand Vitara, mi-ar fi de mare folos un cod de piesa/link pentru o bieleta anti-ruliu potrivita pentru Grand-Vitara-ul meu, cu suspensia inaltata cu 5 cm.

Va multumesc mult!

Tudor

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Bara de torsiune sta tensionata. Nu exista bielete speciale pentru SL 50mm. Nu am auzit sa cedeze. Ai avea varianta expusa de colegul @iulianul, acei biscuti:

https://www.club4x4.ro/forum4x4/foru...u-grand-vitara

Eu am folosit masina cu bara tensionata si nu am avut niciodata probleme.

Editat de cmarin
  • Like 1
Link spre comentariu

Multumesc, @cmarin ! Am citit si inca citesc topicul lui @iulianul. Deocamdata mi-au pus de la service doua bielete in pozitia "normala" zic ei, pe interiorul barii de torsiune, care stau câș, nu cred ca vor tine foarte mult. Initial erau, tot dupa exprimarea lor, puse invers, pe exteriorul barii de torsiune, insa stateau bine. Am vazut si pozele din topicul lui Iulian. Revin cand am o concluzie.
  • Like 1
Link spre comentariu

Deocamdata mi-au pus de la service doua bielete in pozitia "normala" zic ei, pe interiorul barii de torsiune, care stau câș, nu cred ca vor tine foarte mult. Initial erau, tot dupa exprimarea lor, puse invers, pe exteriorul barii de torsiune, insa stateau bine.

pozitia normala este in exteriorul barii de torsiune, adica inspre roata.

stabi.JPG.405d84b6d632778d112de26d590e75f5.JPG

Editat de nikusor
  • Like 1
Link spre comentariu

Mersi @nikusor ! Asa arata si pozele de bieleta din topicul lui @iulianul si asa aratau initial si cele de la mine si in afara de faptul ca mi s-a largit gaura saibei respective totul a functionat chiar in offroad dur. Voi incerca si bieletele de Ford j4893015 care mi-au fost recomandate de un coleg binevoitor.
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare