CristianEmac Postat Octombrie 15, 2019 Partajează Postat Octombrie 15, 2019 am descoperit această prelingere de ulei, cred, pe peretele pedalier superior și nu îmi dau seama care ar fi cauza. orice părere/sfat e binevenit! atașez poze și un scurt filmuleț! mulțumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Septimiu. Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Nu cumva este lichid de frana? Sterge foarte bine toata zona si calca pedala de ambreiaj de cateva ori. Apoi verifica capul pompei de ambreiaj in zona garniturii negre. Daca vezi ca de acolo este atunci cel mai probabil o sa trebuiasca inlocuita pompa de ambreiaj. Si eu am avut aceasta problema si am inlocuit pompa si cilindrul receptor. Nu este foarte complicat... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Octombrie 16, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2019 @Septimiu. : nu cred că e lichid de frână. am șters toată zona acolo, am făcut cum mi-ai zis, am apăsat pedala de ambreiaj de câteva ori și pare că se prelinge fix pe la garnitura aia neagră de la pompa pedalei. tu cum ai procedat, ai înlocuit piesa asta, cum au făcut?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Septimiu. Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Daca scurgerea este din zona incercuita atunci e lichid de frana sigur. Pompa de ambreiaj functioneaza cu lichid de frana si cel mai probabil o-ringul nu mai etanseaza. Nu stiu daca la diesel este la fel ca la benzina. Eu am circuit separat pentru frane si ambreiaj. Daca te uiti in compartimentul motor poti sa vezi daca este un rezervor mai mic in stanga celui mare de lichid de frana. Daca e asa atunci se schimba destul de usor. Te bagi sub masina pana la cilindrul receptor (urmaresti conducta care iese din pompa de ambreiaj). Acolo ai un aerisitor pe care il desfaci pentru a scoate lichidul din instalatie. Apoi desfaci siguranta de la pedala de ambreiaj si scoti boltul care intra prin urechile din din poza de mai jos. Desfaci o piulita si un surub daca bine tin minte (piulita o desfaci din compartimentul motor iar surubul din interior dupa ce dai la o parte capitonajul). Apoi desfaci piulita care tine conducta in pompa si la montare faci operatiunile in sens invers. Eu am schimbat si cilindrul receptor cu toate ca nu avea scurgeri daca tot am lucrat acolo ca nu arata prea bine. Dupa ce montezi totul la loc pui lichid de frana in rezervor si aerisesti instalatia cu metoda clasica cu pedala apasata (o sa ai nevoie de ajutorul unei persoane). Eu am pus pompa si cilindru de la TRW (PJD255 si PNB722). La pompa, asa cum se vede in poza, bulbul cu urechile in care se cupleaza pedala este mai mare si nu intra prin gaura din carioserie dar eu am luat bulbul de la pompa veche si la-m infiletat in cea noua. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Octombrie 16, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2019 @Septimiu. : să-ți dea Dumnezeu sănătate! mulțumesc din suflet ptr toate informațiile detaliate pe care mi le-ai dat, apreciez enorm. o să caut piesa, respectiv pompa de la pedală, s-o înlocuiesc complet, sper să mă descurc cu toată operațiunea, te țin la curent. zi-mi, te rog frumos, dacă există vreun risc să merg așa cu mașina până mă apuc de reparat. stric ceva la ambreiaj, ce se poate întâmpla până mă apuc eu de reparat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Octombrie 16, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2019 @Septimiu. : da, am acel rezervor mai mic, lângă cel mare de frână. și pe capacul lui scrie că tot cu lichid de frână trebuie completat, DOT 3 sau 4. habar nu aveam că și pompa asta de la pedala de ambreiaj funcționează tot cu lichid de frână! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Septimiu. Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Cand cumperi piesa sa verifici ce model se potriveste pe masina ta. Poate la diesel este alt model. Imi este greu sa iti spun daca mai poti merge asa sau nu. Totul depinde de cat de mare este scurgerea. Verifica in primul rand nivelul de lichid din rezervor. Daca este scazut mult sub maxim atunci nu cred ca ar fi indicat sa mai mergi. Exista riscul sa ramai fara ambreiaj. Daca nivelul nu este scazut atunci probabil ca mai poti merge cateva zile... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Septimiu. Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Daca mai circuli asa cu masina incearca sa protejezi cumva zona respectiva ca lichidul de frana afecteaza foarte tare vopseaua si daca se imbiba mocheta cu lichid de frana atunci o sa ai probleme cu rugina pe viitor in zona respectiva. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CristianEmac Postat Octombrie 16, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2019 @Septimiu. : am verificat nivelul lichidului din rezervor. este în parametri, la nivel, nu a scăzut deloc. ce-i drept, am completat cu vreo luni în urmă cu lichid de frână, meșteream ceva pe la motor și am văzut acest rezervor că era cu nivelul aproape de minim. de atunci a rămas în limitele normale, n-a mai scăzut, cu toată prelingerea asta pe care am depistat-o acum la interior acolo la podul pedalier! PS: am găsit pompa de la TRW, fix cu acel cod indicat de tine, PNB722. îmi poți spune, te rog frumos, de pe site ai comandat-o?! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Septimiu. Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Pai cred ca nivelul scazut de atunci se datora acestei probleme deci e posibil sa fi umblat de mai multa vreme fara sa stii de scurgere. Ti-am trimis MP cu site-ul de pe care am comandat pompa. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate