Sabau-Rosic Jiri Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Salutare colegi, Am cautat pt al meu Jimny o varianta de inaltare a suspensie si dat online peste niste discutii legate de montarea telescoapelor de pe Grand Vitara, Lada Niva si Daihatsu Terios codurile telescoapelor sunt: Set 1 Fata Jimny - Monroe D7644 - 170 Ron originale Spate Grand Vitara Spate Jimny - Monroe D7021 - 250 Ron originale Spate Daihatsu Terios Set 2 Fata Jimny - Sachs M230048 - 250 Ron Originale Spate Grand Vitara an 1998-2000 Spate Jimny - Monroe MD2563 - 170 Ron Originale Spate Lada Niva 1.6 Arcurile nu stiu daca potrivesc de la altceva - aici e mai complicat legat de greutatea masinii etc. Multumesc si rog colegii care au informatii legate de alte telescoape care potrivesc si arcuri sa ne scrie. Editat Octombrie 29, 2019 de Sabau-Rosic Jiri 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Salut! Eu la al meu am facut asa: Amortizoare : -spate :amortizoare punte spate lada niva kayaba 343098 amandoua 230 ron (echivalent si kayaba 443123),nu recomand monroe MD2563 ,vin fara bucse . -fata :amortizoare punte spate GV1 kayaba 553158 cele gri sunt mai scumpe 200 ron bucata (echivalent si optimal A1789G) Am confectionat din poliamida bucse pentru arcuri dupa cotele din fotografia de mai sus si se potrivesc perfect. Studiez si eu arcuri mai lungi si din cate m-am documentat ar fi cam asa: -pe spate le pui pe cele de pe fata existente lift 5cm -pe fata ar merge arcuri audi A4 spate prima generatie 96'-01' cu o mica modificare, trebuie taiat un capat ca sa intre, lift 5 cm. Un arc kayaba ar costa in jur de 100 ron nou. In momentul de fata, suspensia in oras, doar in oras pentru ca inca nu am iesit in off, se comporta destul de ok ca confort, la limitatoarele de viteza daca le iau mai cu viteza simt ca scutura putin spatele, oricum eu am avut Feroza cu arcuri lamelare pe spate care scutura la fiecare groapa, de aceea poate sunt putin subiectiv in legatura cu confortul suspensiei. Pe viitor totusi vreau sa pun o suspensie raptor 5cm undeva la 2000 ron sau este pe ebay un producator din Polonia "xshockdakar" , care au un pret decent undeva la 1500 ron cu transport,dar din pacate nu am prea gasit un feedback despre ei. 2 "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Iar pentru amortizorul de directie Monroe R3256 130 ron si kitul de montaj l-am facut eu. 2 "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau-Rosic Jiri Postat Octombrie 31, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Salutare, Am gasit si alte kit-uri: Punte Fata Jimny: Arcuri TRW JCS495 sau ROC CS5503 - de pe spate Lada Samara - lungime 425 mm Fi108 x 425mm x 11.5mm - sunt putin mai moi ca cele de Jimny de fata Telescoape KYB 443031 - 310 mm comprimat si 525mm deschis - de pe spate Opel Rekord Punte Spate Jimny Arcurile fata de Jimny sunt cu 5 cam mai lungi ca in spate si au exact aceasi duritate fata si spate de fabrica. Telescoape KYB 343098 - 310 mm comprimat si 505mm deschis - de pe stae de la Lada Niva Cica potrivesc si pe fata la Jimny - arcurile de spate Honda CR-V 2.0 16v: dim Fi108 x 415mm x 11.75 mm cod Monroe SP3484, TRW JCS396 si ROC CS4150 pe spate la Jimny - arcurile de spate de Ford Fiesta CS 0642 dim Fi102 x 365mm x 10 mm - astea ar fi pereche buna cu cele de Lada Samara pe fata pt cei care vor o masina foarte confortabila pe fata la Jimny - arcurile de spate TRW JCS495 sau ROC CS5503 - de pe spate Lada Samara - lungime 425 mm Fi108 x 425mm x 11.5mm - telescoape spate de Vitara KYB 553158 pe spate la Jimny - arcurile fata de Jimny - telescoape spate de Lada Niva KYB 553005 sau KYB 343098 Si pt cei care vor un Lift mai mare de 2 inch - undeva in jur de 4 inch adica 10cm ar fi kit-urile folosite sa inalte Vitara pe fata la Jimny - Telescoape spate de Astra Mk2 - dim deschis 355 mm si inchis 595mm pe spate la Jimny - Telescoape spate de Ford Capri - dim deschis 380 mm si inchis 552mm Arcuri: Mercedes C180 Arcuri: Ford Focus Estate arcuri de spate sau Rover 600 arcuri de spate Daca mai gasesct ceva variante am sa le scriu sa le aiba si ceilalti colegi Editat Octombrie 31, 2019 de Sabau-Rosic Jiri 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Parerea mea este ca un lift de 5 cm mai merge incropit cu componente de la alte masini,dar pt 10cm nu m-as risca decat cu un kit dedicat impreuna cu toate celelalte piese tendoane ,bare panhard ,furtune frana etc. Oricum,pentru cei cu un buget mai mic ,este binevenit acest topic. 1 "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eti79ety Postat Ianuarie 5, 2020 Partajează Postat Ianuarie 5, 2020 Dar furtunele de frana nu trebuiesc schimbate? de la ce se potrivesc? Multumesc Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine! eti79ety@politisti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Ianuarie 6, 2020 Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 Se gasesc pe siturile de specialitate la un pret decent dedicate jimny . Nu cred ca se merita sa le improvizezi de la alte masini. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eti79ety Postat Ianuarie 6, 2020 Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 ok, ai un link ceva? poti sa trimiti in privat daca nu e voie sa pui aici, multumesc Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine! eti79ety@politisti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 https://shop.gtcauto.ro/produse//kit-racorduri-frana-suzuki-jimny https://www.olx.ro/oferta/furtune-frana-de-prelungire-suzuki-jimny-IDbRNoc.html https://www.jimnybits.com/jimny/brakes/suzuki-jimny-stainless-steel-extended-braided-brake-hoses.html https://www.xshockdakar.com/en/shop/details/47/2/suzuki-jimny/suspension/brake-lines-for-lift-+2''-+3''.html "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate