Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rog ajutor conectare modul telecomanda

Recommended Posts

Buna tututor,

Am o GV 2.0 hdi din 2002 careia i-am montat un modul de telecomanda pentru inchiderea centralizata. Din schema electrica a inchiderii centralizate am dedus ca firul de comanda pentru inchidere se leaga la conductorul roz, iar cel pentru deschidere la cel roz-verde. Din pacate, din telecomanda functioneaza doar inchiderea tuturor usilor , insa deschiderea se realizeaza doar pentru usa soferului.

Mentionez ca din butonul de inchidere/deschidere al usii, totul functioneaza normal.

Conectarea modulului am facut-o la firele ce intra in mufa controllerului de inchidere centralizata. Nu inteleg ce am gresit.

Ma puteti ajuta, va rog?

Multumesc pentru raspuns, insa nu se intampla acest lucru. Degeaba apas butonul de deschidere al telecomenzii de doua ori, tot nu imi deschide si celelalte usi. Pe de alta parte, am observat ca daca pun la masa firul roz-verde de la butonul de inchidere centrala de la usa, se intampla deschiderea tuturor usilor, insa ma nedumireste de ce nu se intampla acest lucru prin intermediul modulului de telecomanda. Ori firul roz-verde de la butonul usii sa nu fie acelasi cu cel roz-verde care intra in controllerul inchiderii centralizate?

Update: am facut niste masuratori cu voltmetrul si am constatat ca pentru deschiderea tuturor usilor este nevoie de un impuls dublu de punere la masa a conductorului roz-verde. Pe de alta parte modulul meu de telecomanda ofera un singur impuls.

Rezolvarea a fost sa folosesc ca semnal iesirea pentru semnalizări a modulului (care da doua impulsuri la inchidere), impreuna cu un montaj electronic inversor pe care l-am construit cu un tranzistor si niste rezistente, pentru a da impuls de masa si nu de +12V. Acum merge toata treaba.

Edited by Rene

• 2 years later...
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use