Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Discovery 300tdi

DanLandRover

Postări Recomandate

Buna seara, am niste nelamuriri cu al meu Disco 300tdi. Prima, vreau sa ii anulez imobilizatorul, dar nu stiu cum sa procedez cu ECU EGR. Pur si simplu ii scot mufa si il las asa? Iar a doua, de ceva timp ma confrunt cu o problema, si anume consumul de ulei. Am in jur de 12-13 mii km cu masina de cand am cumparat-o, iar acum sunt la al treilea schimb de ulei, il schimb pe la 5-6 mii maxim. Primul schimb am bagat Ravenol 10w40 si a inceput sa manance ulei dupa 3-4 mii km, in total la primul schimb am completat cu 1 litru. Al doilea schimb l-am facut cand a venit frigul si am zis sa bag Motul 5w40 pentru a-l protejez mai bine la rece. A inceput sa manance ulei dupa 2 mii km, dar il manca doar daca mergeam mai sportiv, cat se poate spune "sportiv". Fix dupa acesti 2 mii km mi s-a spart un furtun care duce la calorifer, mi s-a spart in mers si vreo 50km nu mi-am dat seama pentru ca acul de la apa a stat unde sta de obicei, la jumatate, dar cand am ajuns la destinatie si am coborat din masina am vazut apa curgand iar cand am ridicat capota mi-am dat seama de unde provine, dar in vasul de expansiune apa era la nivel. In momentul ala am observat ca motorul este foarte incis. L-am oprit, am schimbat repede furtunul cu unul de dacie de prin magazie si am pus apa calduta pe la busonul de la termostat pana a ajuns la nivel, am completat cu mai mult de jumatate din cantitatea de lichid de racire necesar, in total cred ca am pus peste 6 litri. Mi-am dat seama atunci ca termostatul a ramas gol si asta e motivul pentru care imi arata corect in bord in timpul mersului. Clar masina a mers fara mult lichid de racire, dar functioneaza perfect de atunci, nu scoate fum de nicio culoare, motorul se aude bine. Folosita la vanatoare, aveam nevoie sa merg in ture cu ea. Am observat ca manca ulei mult in momentul cand ma dadeam la ea. Al doilea schimb l-am tinut cam pana la 6 mii km, timp in care mi-a mancat vreo 2-3 litri parca. Vazand ca imi papa ulei i-am facut test de compresie cu gandul ca poate s-au cocsat segmentii sau simeringurile de la supape atunci cand l-am incins si pe toate pistoanele mi-a dat 27 bar. Stiu ca in cartea ei scrie 24 bar pe fiecare piston. Acum, la ultimul schimb am pus Motul 10w40, primii 1000km i-am mers numai pe oras(din cauza restrictiilor) si mi-a mancat maxim 50-100 ml de ulei. Filtrul de aer il schimb la fiecare schimb de ulei, in jur de 5 mii km. M-am gandit ca poate are probleme turbina, am desfacut furtunul care duce in ea si jocul din ax este minim, in schimb pe furtunul de admisie si in admisie ajunge totusi ulei. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, initial m-am gandit ca s-a intamplat ceva cu motorul, dar testul de compresie cred ca este ok chiar daca valorile sunt putin mai mari si in plus functioneaza perfect din toate punctele de vedere, iar acum ultima oara ma gandesc ca poate e turbina, dupa ce am vazut uleiul din admisie. Nu ma deranjeaza ca imi consuma si 2-3 litri la 5-6 mii km cand o folosesc intens la vanatoare, pentru ca atunci cand merg normal pare ca nu imi consuma. Atasez doua poze cu furtunul care iese din intercooler si duce in admisie. Am vrut sa descriu cat mai amanuntit si mi-a iesit un roman.

1.thumb.JPG.a54d26fbcbec69e8296cd57f1d237245.JPG2.thumb.JPG.d6be3f1b609bc5d0f88dd2a511d94125.JPG

Editat de DanLandRover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

Ravenol am bagat o singura data si de atunci nu mai bag, uleiul il schimb la maxim 5-6 mii km. Voi incerca sa ii pun oil catch can.

Am primit toate piesele, am curatat tot, urmeaza sa montez sferele, rulmentii, garniturile, toate simeringurile de pe axa fata. Am o nelamurire si anume cu reglarea pivotului superior de la sfera. Masina mea este cu ABS, sfera este noua, rulmentul de jos de la sfera este nou, iar de la pivotul superior, rulmentul cu ace, saibele de diferite grosimi, bucsele in care intra pivotul sunt noi si acum ramane sa reglez acest pivot . Am citit manualul si acolo scrie ca fara simeringul de la sfera pus si fara restul componentelor axei, se regleaza intre 2.0 si 2.8 Nm. Am confectionat adaptorul pentru cheia dinamometrica(reperul 53 din poza). Vreau sa stiu exact cum se regleaza pivotul asta pentru ca pe multe forumuri din afara am citit ca unii tot cu un cantar regleaza(ca la cele fara ABS unde se regleaza cu cantarul pana la maxim 1,46 Kg), dar in cazul celor cu ABS regleaza la 2 Kg; altii regleaza la mana, nici sa nu aibe joc, dar nici sa nu agate. Cum se regleaza corect in cazul meu, cand am ABS? Sa fac ca la carte sau exista vreun truc?

1780575262_Swivelpreload.jpg.b14af2fa3421dd3c2971f5bbb1547ab2.jpg

Editat de DanLandRover
Link spre comentariu

Din cate imi aduc aminte este cu tot cu simeringul mare si apoi reglezi pivotul superior.si in functie de ce joc ai vii cu tablele de diferite grosimi. .....Eu mereu am facut cu cantar.E adevarat nu am avut ABS.Dar la cantar e corect. Si nu am avut probleme. Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Din cate imi aduc aminte este cu tot cu simeringul mare si apoi reglezi pivotul superior.si in functie de ce joc ai vii cu tablele de diferite grosimi. .....Eu mereu am facut cu cantar.E adevarat nu am avut ABS.Dar la cantar e corect. Si nu am avut probleme.

Procedura am citit-o cap coada in workshop. Acolo se specifica fara simering. La pivotul superior eu am rulment cu ace(la fel ca in poza 2) si sigur procedura de reglaj difera fata de sfera cu rulment conic si jos, si sus. La pivotul superior aveai rulment cu ace ca in poza? Daca da, spune-mi la cate Kg ajustai corect pivotul ? Daca as sti o valoare corecta, care sa functioneze si in cazul meu, as regla si eu tot cu cantarul, chiar daca pentru ABS se spefica in manual alta metoda. Ma intereseaza un procedeu care sa functioneze, nu conteaza ca este ca in carte sau nu.

315963497_noabs.jpg.62c99bc6d2be8b9bdeaf7b27bcd7c911.jpg2.jpg.216f0a13ebe92c80d4b4858f06c94060.jpg

Editat de DanLandRover
Link spre comentariu

Cuplu de 2 - 2,8 Nm poate fi echivalat cu o forta de aprox. 0,2 - 0,28 kg aplicata perpendicular la o distanta de 1m , la o distanta de 0,2m ar fi 1 - 1,4 kg. Poti sa masori pe teul de antrenare 20 cm si sa verifici cu un cantar . Poti sa masori aproximativ si distanta dintre axa pivotilor si centrul gaurii de fixare cap de bara . Editat de SMC
Link spre comentariu

Cuplu de 2 - 2,8 Nm poate fi echivalat cu o forta de aprox. 0,2 - 0,28 kg aplicata perpendicular la o distanta de 1m , la o distanta de 0,2m ar fi 1 - 1,4 kg. Poti sa masori pe teul de antrenare 20 cm si sa verifici cu un cantar . Poti sa masori aproximativ si distanta dintre axa pivotilor si centrul gaurii de fixare cap de bara .

Perfect. Dupa ce aplic revin cu rezultate

Link spre comentariu

Procedura am citit-o cap coada in workshop. Acolo se specifica fara simering. La pivotul superior eu am rulment cu ace(la fel ca in poza 2) si sigur procedura de reglaj difera fata de sfera cu rulment conic si jos, si sus. La pivotul superior aveai rulment cu ace ca in poza? Daca da, spune-mi la cate Kg ajustai corect pivotul ? Daca as sti o valoare corecta, care sa functioneze si in cazul meu, as regla si eu tot cu cantarul, chiar daca pentru ABS se spefica in manual alta metoda. Ma intereseaza un procedeu care sa functioneze, nu conteaza ca este ca in carte sau nu.

[ATTACH=JSON]{"alt":"Click pe imagine pentru versiune mai mare.\u00a0 Nume:\tno abs.jpg\u00a0 Afi\u0219\u0103ri:\t0\u00a0 M\u0103rime:\t86,9 KB\u00a0 ID:\t1307016","data-align":"none","data-attachmentid":"1307016","data-size":"medium"}[/ATTACH][ATTACH=JSON]{"alt":"Click pe imagine pentru versiune mai mare.\u00a0 Nume:\t2.jpg\u00a0 Afi\u0219\u0103ri:\t0\u00a0 M\u0103rime:\t97,7 KB\u00a0 ID:\t1307017","data-align":"none","data-attachmentid":"1307017","data-size":"medium"}[/ATTACH]

din ce imi aduc aminte nu erau cu ace ,ci conici.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

In cazul meu a fost asa: am facut verificari cu cantarul, dar si la mana. Cu ajutorul piesei 53 din poza si cu un brat al fortei de 118 mm am transformat cuplul de 2.0 si 2.8 Nm in Kg; asta inseamna ca trebuia sa inceapa la 1,69 Kg si sa se termine la 2,37 Kg, iar la jumatate trebuia sa fie undeva la 2.03 Kg. Am facut toate testele posibile cu diverse combinatii ale saibelor de reglaj si mi-a iesit la sfera stanga 1.65 Kg cu 2.4 Kg iar la cea de pe partea dreapta 1,6 Kg cu 2,3 Kg; am verificat si la mana, iar totul a fost ok, nu era slab dar nici nu agata la valorile astea. Momentan dupa 300 km de mers nu pare sa aiba joc in pivoti cum avea inainte sa schimb sferele. Teoretic si practic pare in regula, acum ramane de vazut in timp

lr.jpg.ad13ed2a6280cb988ddec918d0647182.jpg

Editat de DanLandRover
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
Poate cineva sa imi spuna ce vaselina sa folosesc la gresarea crucilor cardanice si culisantele cardanelor? Ma intereseaza cea mai buna vaselina. Pana acum am folosit Mannol albastra, Yacco rosie, Ravenol rosie, si Castrol(nu mai stiu culoarea), toate NLGI 2, EP si pe baza de litiu. Niciuna nu mi s-a parut buna. Mi-a spus cineva ca ar fi buna cea pentru capete de planetara, de culoare gri si pe baza de Molibden.
Link spre comentariu

Castrol LMX am vazut ca are specificatii bune dar este si mai scumpa.. Indiferent de producator cred ca ar trebui folosita cea indicata in manual ,pe baza de litiu , NLGI 2.
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Revin cu noutati. In pozele 1 si 2 este sfera noua pe care am pus-o cand am reconditionat complet puntea fata. In primii 1000-2000 km totul a fost perfect, dar am observat ieri ca are o zona spre spate in partea de sus unde s-a mancat putin. Nu a facut inca sant, decat foarte fin, se poate vedea si in poza. Roata nu are joc deloc. Ce sa fac in cazul asta, trebuie schimbat simeringul mare de la sfera? Sa mai strang rulmentul conic de la sfera punand inca o saiba de distantare la pivotul superior, poate s-a mai lasat intre timp si greutatea masinii apasa pe sfera? In momentul de fata cred ca am peste 4000 km de cand am pus sfera, simeringul si restul. A doua problema este faptul ca de cateva zile a inceput sa nu mi se mai opreasca motorul din cheie. Se intampla doar cand merg mai mult cu ea, pe distante scurte merge perfect. Am observat ca atunci cand face asa, daca iau contactul si nu se opreste, o accelerez pana la 3000 rpm si imediat se opreste motorul. Primul gand m-a dus la shut off valve. Problema e ca nu am acces la ea deoarece masina mea are imobilizator si este capsulat. Ce sa fac, sa dau pompa jos, sa anulez imobilizatorul la un pompagiu, sa pun pe direct solenoidul? Cum se procedeaza? In pozele 3 si 4 este carcasa unde se afla solenoidul

image_273398.thumb.jpg.13f6c0c4867582a06255d17d777d3690.jpg

3.thumb.jpeg.ef4603d2e6168370056b55ed5b0b03df.jpeg4.thumb.jpeg.e0161f12281bebb179275ed104180567.jpeg

2.thumb.jpeg.a3c83362c24e0ffaa74273c2f58e2e8d.jpeg

Editat de DanLandRover
Link spre comentariu

Revin cu noutati. In pozele 1 si 2 este sfera noua pe care am pus-o cand am reconditionat complet puntea fata. In primii 1000-2000 km totul a fost perfect, dar am observat ieri ca are o zona spre spate in partea de sus unde s-a mancat putin. Nu a facut inca sant, decat foarte fin, se poate vedea si in poza. Roata nu are joc deloc. Ce sa fac in cazul asta, trebuie schimbat simeringul mare de la sfera? Sa mai strang rulmentul conic

Trebuie sa schimbi bila. E mancata dupa cum se vede.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

La omocinetice ai folosit ulei sau vaselina ? Parerea mea este ca uleiul 80W90 asigura o protectie mai buna a sferelor , chiar prin acele usoare pierderi pentru care necesita verificare/completare periodica. Sfera din poza pare sa fie acoperita cu teflon, este posibil ca doar acest strat sa fie deteriorat.

Link spre comentariu

Verifica epuratorul. ......poti pune si catch can. schimba uleiul nuuu pune ravenol.

Scuze ca ma bag dar care e treaba nasoala cu Ravenol? Nu de alta dar am pus si eu la cotetz de vreun an, si n-am observat vreo problema!

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
Link spre comentariu

Stiu ca acea vaselina lichida este pentru omocinetice , dar ma gandesc ca este utila cand sferele sunt uzate si uleiul s-ar pierde foarte repede. In manualul de reparatie pentru omocinetice am vazut ca este specificat a se folosi ulei. Daca patrunde apa in omocinetica pentru ulei este necesar doar golirea acestuia ,daca este vaselina ar trebui demontat si curatat inainte de inlocuire.
Link spre comentariu

La sfere am bagat vaselina speciala pentru ele, am luat-o din UK dupa codul de producator si este o vaselina mai lichida. Problema e ca la cealalta sfera totul este perfect si acum, dar la asta ma gandesc ca nu am reglat corect rulmentul conic sau s-a intamplat ceva si s-a lasat mai jos roata fata de sfera, de aici si faptul ca se vede partea superioara frecata. M-am uitat din nou acolo, teflonul este luat, nu pare sa fie sant in sfera. Ieri am desfacut pivotul superior sa ii mai pun o saiba pentru distantare; astept sa mai fac cateva sute de km sa vad daca de acolo era problema. Cat despre ulei vs vaselina in sfere, a mea nu are decat buson de umplere pentru vaselina, nu le are pe toate 3 cum sunt la cele din anii anteriori unde au venit cu ulei din fabrica. Am zis ca daca fabricantul a facut-o asa sa ii pun si eu tot vaselina. Stie cineva un tester in zona Bucurestiului sa ii anulez imobilizatorul ? Am incercat sa iau legatura cu "Bucuresti > Lynx Evo - Discovery 1, 2, 3, 4 - acoperire completa Stef(@vstef_is)" ,din pacate nu mai locuieste in Romania. Editat de DanLandRover
Link spre comentariu

Daca are decat un buson la omocinetica atunci ai dreptate, inseamna ca a avut din fabrica vaselina. Manualul pe care il folosesc probabil este prima editie pentru Discovery 300TDI si nu are toate actualizarile , iar in cel de piese la codul STC3435 era specificat ca poate inlocui uleiul. Parerea mea este ca aceea uzura nu este cauzata de un reglaj incorect , mai degraba se datoreaza lipsei lubrifiantului pe sfera ce duce la o frecare mare in contact cu simeringul.
Link spre comentariu

Corect si ce spui tu. Eu am bagat vaselina din poza, fix asa mi-a venit, la bidonul ala, ea fiind "one shot grease", de 370 gr. Se poate sa nu fie suficienta in tub, sa ii mai bag eu pe la buson cu un furtun in zona unde a frecat mai mult? Se intampla ceva daca bag mai multa decat a fost in tub?

1231.jpg.3be311580ed340b4c2b7fb30b8a9e42e.jpg

Editat de DanLandRover
Link spre comentariu

Sa verifici de curiozitate diferenta de lubrifiere pe exterior dintre sferele stanga si dreapta. Si eu am vrut sa bag acea vaselina, dar am ramas la ulei ca asa a fost. Pe http://www.lrdirect.com la acest cod apare si un mesaj de informare despre utilizare. Am vazut si pe forumurile din UK ca apare intrebarea ulei sau vaselina , unii chiar completeaza cu ulei peste vaselina. Daca mai ai acelasi tip de vaselina poti sa mai completezi o cantitate mica, eventual sa gresezi sfera pe exterior , periodic pana se mai uzeaza simeringul .

Link spre comentariu

Cealalta sfera nu are uzura, este perfecta. Voi baga vaselina pe la buson in toate zonele posibile, voi gresa sfera si pe exterior. Cat despre saiba de distantare pe care am pus-o, sa o las asa sau sa o scot?
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare