Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Repatriere

nellorunner

Postări Recomandate

Re: Repatriere

Stie cineva daca pe repatriere se mai pot inmatricula masini cu scutiri de taxe vamale?

Taxe vamale nu mai exista. Doar taxa de prima inmatriculare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator koala

Asa am luat eu Patrolul anu' trecut, asa ca uite ce stiam eu la momentul respectiv :

- persoana "repatriata" trebuia sa fi avut cel putin 12 luni domiciliul in afara granitei ... la mine a fost un soldat din trupele alea de se duc prin Kosovo ... misiunea lui a fost de peste un an, deci se incadra ...

- ministerul afacerilor externe i-a eliberat o adeverinta in acest sens, in care se specifica in mod clar ca persoana in cauza are dreptul la scutire de taxe vamale, pentru bunuri personale, in temeiul articolului cutare si cutare ... bla, bla ... este o Ordonanta de Guvern care reglementeaza lucrurile astea ...

- masina a fost cumparata din Germania pe numele "repatriatului" si, la vama , a fost prezentata scutirea respectiva ( hartia de la MAE ) ... astfel nu s-au platit taxele vamale care, la vremea respectiva, se apropiau de suma de 10.000 euro ( masina japoneza, motor 3 litri, motorina, euro 3, an 2004 ) ...

- aceeasi Ordonanta de Guvern stipuleaza clar faptul ca persoana care a dobandit scutirea de taxe vamale nu are dreptul ca timp de 12 luni sa vanda, cesioneze, inchirieze, etc, bunul respectiv ... asta se traduce prin faptul ca, timp de un an, masina trebuie sa fie inmatriculata pe numele repatriatului ... de abia apoi o poti cumpara tu, pe numele tau ... eu tocmai am trecut prin asta ...

- cred totusi ca taxa de prima inmatriculare se plateste oricum ... daca vrei, ma pot interesa si aflu mai multe ...

Link spre comentariu

Vizitator koala

ORDONANÅ¢A nr. 59 - din 22 august 2003 - privind unele categorii de bunuri scutite de la plata datoriei vamale

... asta e actul de care vorbeam in postul anterior ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare