RTU Postat Ianuarie 1, 2020 Partajează Postat Ianuarie 1, 2020 Salutări! La mulți ani tuturor! Am tot căutat un răspuns, dar nu am găsit nimic concret. Dețin un MKII, 3500 V6, 1998, cel de 194CP. În majoritatea timpului ralantiul stă ok, cu fluctuații foarte mici, insesizabile de cele mai multe ori, dar are momente când fluctuează tare sau chiar se oprește. De oprit se oprește rar. S-a mai întâmplat o singură dkată după care și-a revenit singur. Și de această dată și-a revenit. Poate să îmi spună cineva care ar fi cauza pentru aceste fluctuații? Se aprinde și check-ul uneori, dar nu stă aprins decât 2-3 secunde. Nu am găsit tester la Cluj. Cunoașteți pe cineva în zona Cluj cu un tester pentru acest model? Mulțumesc! O seară bună! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CosminSt Postat Ianuarie 8, 2020 Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 Salut! In urma cercetarilor, pentru ca m-am lovit de aceeasi problema, am ajuns la urmatoarele concluzii: trebuie curatata temeinic clapeta de acceleratie, in cazul trepidatiilor mici si dese. Apoi trebuie verificat daca nu sunt fisurate/smulse furtunele de vacuum sau nu trage aer fals (au boala sa crape galeriile de admisie si de aici rezulta simptome ca cele descrise). Avand in vedere ca a mea e automata si cand puneam cutia in D sau R la rece, murea motorul, am cautat problema mai departe si am descoperit ca responsabil cu turatia este iAC-ul (idle air control valve) care se afla pe clapeta de acceleratie. De cele mai multe ori, aceasta valva este imbacsita de calamina si depuneri si nu mai functioneaza corect, asa ca o curatare temeinica ii va fi utila. Uneori insa se si defecteaza, insa din ce am vazut, simptomele sunt mai ample, cu oscilatii ale relantiului intre 500 si 1500 de turatii. Pentru testarea lui exista tutorial pe google daca cauti iac pajero testing. In cele din urma, problema mea cu oprirea si oscilatiile la relanti a fost rezolvata de schimbarea debitmetrului...am testat functionarea lui scotand mufa. Masina mergea perfect cu mufa scoasa. Avand in vedere ca aftermarket nu am gasit, fiind karman vortex nu poate fi curatat si pe original fiind 3300 de lei, am optat pentru unul second in stare buna (preturile variaza intre 250 si 450 de lei la second). Aceleasi simptome pot fi, uneori (mai rar, ce-i drept) de la TPS si, nu in ultimul rand, daca aprinde si checkul, de la lambda. Spor la verificari! Daihatsu Feroza '94 Slow&NotLow Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate