cristian.cojocar Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 (editat) Salutare. incerc sa inteleg ce rol are VCU. Mi s-a spus ca de la o anumita viteza in sus, decupleaza spatele. Dar nu am gasit documentata o astfel de actiune. Am gasit ceva de genul, daca o roata din fata merge in gol, atunci cupleza spatele... Poate cineva sa ma lamureasca ce face ca sa imi dau seama daca functioneaza sau nu? Mulumesc, Cristian Editat Februarie 20, 2020 de cristian.cojocar 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BogdanIlon Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 (editat) Cand patineaza fata normal se invarte doar bucata de cardan dintre cutia de transfer si VCU, bucata cealalta de cardan dintre VCU si diferential spate nu se invarte. Gelatina din VCU isi schimba proprietatile prin fecare si automat cardanul devine unul inchis adica VCU blocat si intra spatele in actiune.Problema acesta o gasesti in forum mult mai explicita, daca citesti toate topicurile la freelander. VCU este piesa consumabila se schimba ca si uleiul la motor cam 100.000. Daca ramane blocat se strica cutia de transfer si diferntialul spate. Editat Februarie 20, 2020 de BogdanIlon 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian.cojocar Postat Februarie 20, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2020 multumesc mult. Am masina de exact o saptamina si topicurile sint foate multe. incerc sa citesc cit mai mute, dar zilele nu sitn destul de lungi :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BogdanIlon Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 VCU functionare. inlocuire VCU pe sistem mecanic. in toate cazurile VCU functioneaza, mergi pe camp, leagal de un pom, in intaia, o sa vezi ca o sa treaga o roata pe fata si una pe spate, dar in multe cazuri VCU raman blocate, proprietarii circula cu ele fara sa stie si distrug cutiile de transfer chiar in unele cazuri diferentialul de pe spate. freelanderul e facut sa traga fata si doar cand patineaza fata intra spatele. daca VCU ramane blocat masina devine rigida pe curbe, adica iei curba o scoti din viteza si masina incetineste prea mult ai VCU blocat, consumul creste excesiv. In principiu e cel mai simplu mecanism de 4x4 permanent daca ai VCU bun. Multi renunta la el din cauza costului mare de inlocuire cu unul nou, unul second sa nu il iei in calcul ca nu merita.Poti da cardanul jos si ramai cu tractiune fata, consum mai mic de combustibil. 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ismetoz Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 https://www.club4x4.ro/forum4x4/forum/masinile-noastre-sau-ca-si-ale-noastre/land-rover/freelander/47395-reconditionare-vcu daca citeşti poti ınvata multe de vcu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian.cojocar Postat Februarie 21, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2020 VCU functionare. inlocuire VCU pe sistem mecanic. in toate cazurile VCU functioneaza, mergi pe camp, leagal de un pom, in intaia, o sa vezi ca o sa treaga o roata pe fata si una pe spate, dar in multe cazuri VCU raman blocate, proprietarii circula cu ele fara sa stie si distrug cutiile de transfer chiar in unele cazuri diferentialul de pe spate. freelanderul e facut sa traga fata si doar cand patineaza fata intra spatele. daca VCU ramane blocat masina devine rigida pe curbe, adica iei curba o scoti din viteza si masina incetineste prea mult ai VCU blocat, consumul creste excesiv. In principiu e cel mai simplu mecanism de 4x4 permanent daca ai VCU bun. Multi renunta la el din cauza costului mare de inlocuire cu unul nou, unul second sa nu il iei in calcul ca nu merita.Poti da cardanul jos si ramai cu tractiune fata, consum mai mic de combustibil. am vazut si eu TEGRALOK dar inteelg ca nu se produce in serie. Ar fi fost interesant de inlocuit. deci inteelg ca masiana ar trebui sa aibe tractiune doar pe fata si numai cind patineaza fara, sa intre spatele? ce parere ai despre unul reconditionat? Am gasit o firma in Roman care zice ca reconditioneaza, insa tipul cu care am vorbit si care facea reconditionarile nu a reusit sa imi explice cum functioneaza. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 21, 2020 Partajează Postat Februarie 21, 2020 (editat) deci inteelg ca masiana ar trebui sa aibe tractiune doar pe fata si numai cind patineaza fara, sa intre spatele? Cam da. Pe net poti gasi tot felul de informatii dar cele relevante sunt in cartea tehnica unde e descris ce face "VCU The VCU automatically controls the transfer of drive to the rear wheels by limiting the speed differential between the front and rear propeller shafts. The unit is supported in two propeller shaft bearings attached to the floor cross member. The VCU comprises a short cylinder which contains an input shaft supported in a roller bearing race at the front and a ball bearing race at the rear. Within the cylinder, slotted discs are alternately attached to the outer surface of the input shaft and the inner surface of the cylinder. An output shaft is welded onto the rear of the cylinder. The input shaft is attached to the front propeller shaft and the output shaft is attached to the rear propeller shaft. The cylinder is a sealed unit filled with a silicon jelly. The viscosity of the silicon jelly increases when subjected to shear. When there is a speed differential between the front and rear propeller shafts, adjacent slotted discs in the VCU rotate in relation to each other. The shearing action of the rotating slotted discs increases the viscosity and resistance to rotation of the silicon jelly." Am gasit o firma in Roman care zice ca reconditioneaza, insa tipul cu care am vorbit si care facea reconditionarile nu a reusit sa imi explice cum functioneaza. Astia-s tari, le reconditioneaza dar nu stiu cum functioneaza :uameni ... sunt curios cat costa ? Sunt cazuri in care schimbarea lichidului nu ajunge ca exisa uzura si in placi, depinde cat esti dispus sa invesesti in masina Editat Februarie 21, 2020 de sierrafery 2 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BogdanIlon Postat Februarie 21, 2020 Partajează Postat Februarie 21, 2020 (editat) Cum zice dl sierrafery reconditionarea e cam cu cantec. VCU a fost o solutie buna in acei ani pentru masinile 4x4 permanente si pentru straini o investitie de 1000 lire o data la 7-8 ani nu era mult. Pentru Cristian Cojocar - daca VCU al tau este in mintile lui lasa-l in pace, il verifici simplu , il dai jos pe un canal in 5 minute , prinzi o bucata de cardan in menghina si invarti de cealalta parte de cardan cu un mox, el trebuie sa se invarta nu foarte usor , dar daca e blocat adica nu se invarte deloc inseamna ca e blocat si atunci trebuie schimbat. Nu te speria si agita pana nu se strica ceva, le iei pe rand, in general sunt masini bune, iar piese gasesti. Eu trag cu ea si remorca de 2000kg si rulota pe munte si la mare si mari probleme nu am avut. suspensia e moale , nu simte denivelarile la viteze mari , la noi merge peste 50% din drum pe camp , o folosesc in agricultura si concedii. De anul trecut m-am inoit cu alt cotet ce se vede in poza de profil si freelanderul il mai scutesc de treaba. Editat Februarie 21, 2020 de BogdanIlon 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian.cojocar Postat Februarie 21, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2020 Astia-s tari, le reconditioneaza dar nu stiu cum functioneaza :uameni ... sunt curios cat costa ? Sunt cazuri in care schimbarea lichidului nu ajunge ca exisa uzura si in placi, depinde cat esti dispus sa invesesti in masina costa 1000lei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian.cojocar Postat Februarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2020 https://www.club4x4.ro/forum4x4/forum/masinile-noastre-sau-ca-si-ale-noastre/land-rover/freelander/47395-reconditionare-vcu daca citeşti poti ınvata multe de vcu citesc... de 3 zile tot citesc...:) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian.cojocar Postat Februarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2020 deci inteelg ca masiana ar trebui sa aibe tractiune doar pe fata si numai cind patineaza fara, sa intre spatele? Cam da. Pe net poti gasi tot felul de informatii dar cele relevante sunt in cartea tehnica unde e descris ce face deci, ca sa probez, pot sa suspend masina pe un elevator si bag in viteza, ar trebui ca rotile din fata sa se invirta iar cele din spate sa fie libere? Si daca patineaza fata, ar trebui sa intre si cele din spate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 22, 2020 Partajează Postat Februarie 22, 2020 (editat) Daca e pe elevator atunci e ca si cum fata patineaza ca nu trage spatele dupa ea dar fiind rotile toate in aer nu e relevant, testul relevant e cu o roata ridicata ca in video asta https://www.youtube.com/watch?v=L0ytdkWyEsQ citeste si comentariul din el cu timpii si linkul la landyzone ca e important, pt tine e destul sa o faci doar o data cu 5kg la 1.2m ca vezi ca la VCU nou nout original da 34 secunde aici , cu cat mai lung e timpul cu atat mai nasol sau daca nu coboara bara e bulit... testul de facut la rece. Restul cu testat live pe zapada sau noroaie sunt povesti ca nu ai cum sa stii ce face. Bafta Editat Februarie 22, 2020 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian.cojocar Postat Februarie 23, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2020 Daca e pe elevator atunci e ca si cum fata patineaza ca nu trage spatele dupa ea dar fiind rotile toate in aer nu e relevant, testul relevant e cu o roata ridicata ca in video asta https://www.youtube.com/watch?v=L0ytdkWyEsQ citeste si comentariul din el cu timpii si linkul la landyzone ca e important, pt tine e destul sa o faci doar o data cu 5kg la 1.2m ca vezi ca la VCU nou nout original da 34 secunde aici , cu cat mai lung e timpul cu atat mai nasol sau daca nu coboara bara e bulit... testul de facut la rece. Restul cu testat live pe zapada sau noroaie sunt povesti ca nu ai cum sa stii ce face. Bafta da, corect..nu m-am gindit. Daca masina e suspendata totul se invirte in gol. trebuie sa inteleg acum ce inseamna la rece. Masina sta afara la -5 grade - azi dimineata. Ar trebui sa o duc intr-un garaj incalzit si sa o las acolo ca sa ajung la cele 23 grade pe VCU, asa cum zice in film. Sau pot sa fac testul cind ajung la garaj, in contextul in care temperatura pe VCU e la 23 grade. sau pe acolo. incerc si revin. Sper sa fie totul OK. tipul de la care am luat masina mi-a spus ca au fot schimbate piesele alea care im mentin prins de caroserie - ceva tamburi sau rumenti- dar de VCU nu stie nimic. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ismetoz Postat Februarie 23, 2020 Partajează Postat Februarie 23, 2020 (editat) Nu e nevoie de garaj ıncalzit sau ceva de aşa gen,cel mai simplu pe teren aderent ıncearca un viraj la maxim indiferent ın ce parte numai sa fie virat la maxim şi sa nu simti ınfrınare excesiva pe spate numai o retinere acceptabia sa fie ,daca simti frınare excesiva recomdat sa desfaci imediat kardanul ,altfel o sa rupi cutia de transfer şi o sa fie mai mare paguba macar pına rezolvi treaba cu vcu ,vorbesc din experienta o data trosc la un viraj strıns şi pe urma un trosc la 40/50 km şi sa dus transferul Editat Februarie 23, 2020 de ismetoz Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 23, 2020 Partajează Postat Februarie 23, 2020 Nu trebuie sa fie 23 de grade, asa era cand a facut gagiul ala testul nu e ceva obligatoriu... VCU trebuie sa lucreze si la -5 sau orice alta temperatura doar timpii se schimba. Ideea e sa lucreze nu sa fie blocat, daca o conduci cativa km ajunge sau poti sa sufli pe el cu aer cald putin inainte de test 1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 23, 2020 Partajează Postat Februarie 23, 2020 Nu e nevoie de garaj ıncalzit sau ceva de aşa gen,cel mai simplu pe teren aderent ıncearca un viraj la maxim indiferent ın ce parte numai sa fie virat la maxim şi sa nu simti ınfrınare excesiva pe spate numai o retinere acceptabia sa fie ,daca simti frınare excesiva recomdat sa defaci imediat kardanul ,altfel o sa rupi cutia de transfer şi o sa fie mai mare paguba macar pına rezolvi treaba cu vcu ,vorbesc din experienta o data trosc la un viraj strıns şi pe urma un trosc la 40/50 km şi sa dus transferul Si daca face trosc exact cand face testul asta live? metoda aia cu o roata ridicata e cea mai relevanta indiferent de temperatura NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ismetoz Postat Februarie 23, 2020 Partajează Postat Februarie 23, 2020 La viteza redusa şi controlata ptr test nu e aşa pericol ,sau cel putin foarte rar cred Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian.cojocar Postat Februarie 23, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2020 Nu trebuie sa fie 23 de grade, asa era cand a facut gagiul ala testul nu e ceva obligatoriu... VCU trebuie sa lucreze si la -5 sau orice alta temperatura doar timpii se schimba. Ideea e sa lucreze nu sa fie blocat, daca o conduci cativa km ajunge sau poti sa sufli pe el cu aer cald putin inainte de test Corect, dar carea r fi noii timpi daca se schimba temperatura? Ineleg ca substanta din interior este influentata de temperatura. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 23, 2020 Partajează Postat Februarie 23, 2020 Se poate face o estimare grosiera nu exista date exacte... altii doar apasa pe un levier si daca se misca incet in jos zic ca-i OK. Fa testul si posteaza rezultatul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate