Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fiabilitatea la Jeep-uri

gabic

Postări Recomandate

Re: Fiabilitatea la Jeep-uri

Salutare la toata lumea.Eu sunt posesor de Wrangler din 87 cu motor de 4.2 cutie automata.

De cind am luat masina ,in afara de instal.electrica nu am schimbat nimic la ea.

Cei cu care am iesit in teren stiu ca nu o iert niciodata si pina acum nu m-a facut de ris .

Parerea mea este ca "daca vrei sa rupi o masina ,poate fi ea si tanc ca tot o rupi"

Revenind la Jeep ,nu inteleg de ce sunt unii asa inversunati inpotriva marcii (unii care nu au avut Jeep )

Cei care ma cunosc,si cred ca nu sunt putini,stiu ca eu lucrez Mitzu. si Suzuki si stiu exact ca fiecare marca are

plusuri si minusuri.Asadar rog pe cei neaveniti sa NU-SI MAI DEA CU PAREREA!

Fara poezie,viata e pustiu !

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

...stii de ce nu mai are usi si de ce probabil nu mai are si nici haionul? :grin:

Cred, ca dupa cateva incrucisari de punti, usile nu se mai deschid/inchid bine.

Nici vorba, parerea mea. Eu pe unde prind ocazie de incrucisari ma prostesc si n-am avut probleme decat cu inchisul haionului cand sunt incrucisate puntile. Fiecare poata sa creada ce vrea, exista si mitul ca se darama masina pe tine daca dai jos usile si incrucisezi puntile.

Singurele pareri ce le-am vazut legate de probleme serioase cu caroseria erau la masini cu punti full-width, 35+ inch, rugina, cum ar fi chestia asta : http://www.jeeps-offroad.com/reader-rig ... 9/P2271048

E practica destul de intalnita in state sa te dai fara usi.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

@blast

Monser, vezi ca o dai in aroganta si nu e frumos, fata de membri ai forumului destul de vechi! Pune pe nas ceva ochelari si citeste cu atentie titlul topicului! Nu o lua ca un avertisment, este un indemn la o discutie CONSTRUCTIVA! Vrei sa ne demonstrezi ceva te invitam in TEREN, si nu SA STAI IN SPATELE TASTATURII sa ne vrajesti, ce mare o ai tu!

Fiabilitatea unei masini se stabileste dupa 5-6 ani de exploatare! Este nefiresc sa vorbesti de fiabilitate dupa cateva luni! :grin: Ai masina frumoasa foc ACUM in conditiile unei exploatari pe sosea sau forestier! Sa mai vorbim insa peste vreo 4 ani! Si eu am ceva masini noi prin curte dar nu pot vorbi inca de fiabilitatea lor! Chiar daca asazisa "concurenta" intre posesori de marci este evidenta chiar si aici pe forum, trebuie sa va amintesc ca nu vi se da certificat de "1 coi in plus" asa usor! Subliniez ca te astept in teren (nu Calugareni sau trasee de ses) in urmatoarele luni ptr a ne demonstra si noua pe viu minunea! Am impresia certa ca multi "potenti" de aici de pe forum ... in teren sunteti cam mielusei la taiat! :grin: (nu lua drept afronturi aceste idei, sunt niste pareri ale unuia cu minima experienta in offroad, fiabilitati, fineturi etc) :x

pe bune ? nu eu am in semnatura numarul de centimetri. din cite am vazut, majoritatea invitatiilor la iesiri pe care le-am vazut sint la calugareni sau pe transalpina (transalpina am facut-o cu ani in urma, cind inca nu-si batusera astia joc de drum cu asfaltul). deci tot prin baltoace sau pe forestier se merge. sau poate trebuia sa tac chitic, ca sint nou pe forum si in acceptiunea membrilor vechi am cas la gura, muci la nas si mai sint si nesters la cur.

asa ca va urez toate cele bune si sa n-aveti probleme cu masinile.

prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti.
Link spre comentariu

@ssrli - am avut XJ si stiu despre ce vb ...troznea caroseria in teren de o lua naiba ...si nu aveam 35-uri!

@blast - ...sau pe autostrada viewtopic.php?f=38&t=11853 ... caci noi suntem "offroaderi de autostrada de padure"! :grin: TE INVIT OFICIAL INCA DE PE ACUM LA URMATOAREA ORGANIZATA DE GRUPUL NOSTRU ...Esti mult prea tare in gura (din taste) si chiar incep sa ma gandesc ca s-ar putea sa ai al 3-lea coi ... ramane de vazut daca este asa sau este doar "O"-ul de la tastatura!

PS - sper sa nu dispari intre timp de pe forum, sau sa motivezi ca nu poti merge ca ai "fiabilitatea" in service!

Intre timp iti dau un sfat prietenesc: Ca sa nu te evapori de pe forum, citeste regulamentul forumului pe care l-ai acceptat cand ti-ai facut userul, fereste-te de de discutii in contradictoriu si cauta sa participi la aceasta discutie cu ceva ONTOPIC!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Si eu mi-am permis sa vorbesc despre fiabilitatea Jeep-ului deoarece un prieten de pe aici avea Jeep Wrangler si mergeam impreuna pe coclauri. Jeep-ul lui se strica aproape la fiecare iesire, cruce de la planetara, cruce de la cardan, injectorul, ambreiajul, arc rupt, etc. Jeep-ul avea putin peste 150000km iar LJ-ul meu 280000km. El a vandut Jeep-ul si a spus ca nu ii mai trebuie vreodata iar eu pe langa LJ am mai luat inca o Toyota si as mai tot lua...

Link spre comentariu

Propun sa se inchida acest topic deoarece genereaza pre multe polemici. E evident ca nici moderatorul - Yonutz - nu poate fi obiectiv deoarece e posesor de Nissan.

Undeva s-a deraiat de la subiectul FIABILITATE JEEP-uri si s-a ajuns la discutii gen Patrol e mai tare ca Jeep. Toyota e mai fiabila ... Scula aia e mai lunga samd... :ha: :ha: :ha:

°lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll°
Link spre comentariu

@camargue

Am invitat de cateva ori la ontopic! Este adevarat ca am ACUM Nissan dar in trecut am avut Jeep (XJ)! La aceasta discutie POT participa si cei care au alte marci! Forumul (aceasta discutie si altele) este deschis ptr toata lumea ...Chiar daca unii participanti la discutie au incearcat sa faca o comparatie cu alte marci am invitat din nou la ontopic!

Daca vrei sa stii cat de fiabila este din punctul meu de vedere ... iti marturisesc :p : in conditiile in care aveam varianta de 4l, cutie manuala cu mult mai multi cai decat cea stock (era data pe ulei) dupa cateva iesiri (nu extrem) am rupt ambele lonjeroane, haionul nu se mai inchidea, usile se inchideau foarte greu, deci caroseria se contorsionase, geamurile spate se deplasasera din chedere, consuma cam cat fabrica de la Cernavoda ...ajunge? :grin:

Link spre comentariu

Hai sa va intreb si eu atunci ce implica faptul ca nu are sasiu: e bine, e rau, de ce e mai bine, de ce e mai rau....Or fi avut vreo ratiune cei de la Jeep cand au facut-o asa, nu?

In ce mod afecteaza sau nu fiabilitatea masinii sau diverselor sale componente?

(FIABILITÁTE f. Capacitate a sistemelor tehnice de a func?iona un timp determinat, men?inându-?i parametrii prestabili?i.)

Link spre comentariu

@camargue

Am invitat de cateva ori la ontopic! Este adevarat ca am ACUM Nissan dar in trecut am avut Jeep (XJ)! La aceasta discutie POT participa si cei care au alte marci! Forumul (aceasta discutie si altele) este deschis ptr toata lumea ...Chiar daca unii participanti la discutie au incearcat sa faca o comparatie cu alte marci am invitat din nou la ontopic!

Daca vrei sa stii cat de fiabila este din punctul meu de vedere ... iti marturisesc :p : in conditiile in care aveam varianta de 4l, cutie manuala cu mult mai multi cai decat cea stock (era data pe ulei) dupa cateva iesiri (nu extrem) am rupt ambele lonjeroane, haionul nu se mai inchidea, usile se inchideau foarte greu, deci caroseria se contorsionase, geamurile spate se deplasasera din chedere, consuma cam cat fabrica de la Cernavoda ...ajunge? :grin:

Te cred, si eu am auzit povesti de groaza despre cherokee. Asta se intampla daca faci offroad cu o masina fara sasiu. In opinia mea cherokeeul nu e o masina de offroad.

Singura masina care are pretentii de offroad de la jeep e wraglerul in varianta rubicon. Restul gamei sant doar marketing junk: cherokee, compass , liberty, patriot doar niste suv-uri - veritabile socker mom vans.

Link spre comentariu

Fiindca tot vorbim offtopic... aveti idee pe unde s-au dat astia?

P.S. Jeepurile astea cu motoare hemi par al naibi de "fiabile"

Clatiti-va ochii cu frumusetile astea:

http://www.cop4x4.com/video.shtml

Link spre comentariu

Hai sa va intreb si eu atunci ce implica faptul ca nu are sasiu: e bine, e rau, de ce e mai bine, de ce e mai rau....Or fi avut vreo ratiune cei de la Jeep cand au facut-o asa, nu?

In ce mod afecteaza sau nu fiabilitatea masinii sau diverselor sale componente?

(FIABILITÁTE f. Capacitate a sistemelor tehnice de a func?iona un timp determinat, men?inându-?i parametrii prestabili?i.)

daca o modifici pt offroad cu un kit de inaltare sanatos, scuturi si roti ca lumea, scoti dintr-un cherokee o masina mai usoara decat un Wrangler si cu performante mai bune... problemele care vor aparea sunt: se vor deteriora partile caroseriei daca o lovesti lateral sau in spate respectiv vor aparea probleme de zdranganit ale unor componente... in rest e foarte bun.

ca si exemplu, Cherokke-ul in 4 usi a lui Marius Lupu care rupe in Off Road, ( a se vedea specialele de la Odorhei si Bogata ) unde masini preparate de extrem nu i-au facut fata... si nici macar nu este o masina modificata serios...doar un kit de inaltare facut din resturi, si un troliu care merge doar cand vrea el...

conteaza insa si cel dintre volan si scaun :ha: , daca incepi sa dai in pomi cu el ( ca unii patrolisti ), logic ca o sa se duca la un moment dat lonjeroanele... :grin:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Laure ...eu recunosc m-am dat ca un patrolist novice in ale offroadului :grin: ...dar tu te-ai dat cu Marius Lupu (un profesionist) la volan?

Sa o luam altfel ...la un sezon (an) de dat cu masina ce bani ai bagat in ea? Si la ce stadiu ai adus-o ...Si ce ai mai rupt de cand i-ai facut upgrade ... Si sa fi sincer, ca acest subiect s-a deschis in ideea ca marca Jeep sa-si mai atraga niste fani (mi-ai facut socoteala odata la Dreamer's ...si nu cred ca erai la final :grin: )! Intotdeauna am avut atractie catre marca asta ... Am fost de mai multe ori pe punctul de a achizitiona un YJ ... niciodata nu mi-a iesit! Poate va fi un TJ ...cine stie? Tu vinzi piese A.M. Jeep! Convinge-ma sa-mi iau una (aici vb. numai de offroad nu de sosea)! Si sa devin clientul tau de piese ...Pana atunci ...raman patrolist convins!

Si nu e valabil numai ptr tine ... mesajul se adreseaza fostilor sau actualilor posesori jeep! E timpul sa spuneti pe nume lucrurilor1 Nimeni nu va rade de voi, poate doar respect ptr sinceritate! :grin:

Link spre comentariu

zic si eu....am avut Cherokee....in afara de probleme cu caroseria la incrucisari de punti....nu m-a deranjat.....nici cu cruci...nici planetare....nici zdranganeli..... :grin:

de ceva vreme ma dau cu un Wrangler cu motor de 4.0.....si aici...deja sunt probleme....daca o calc un pic mai tare....imi adun cardanul spate....de sub masina....iar asta e un lucru extrem de enervant....mai ales ca daca e nevoie....calc acceleratia...cum trebuie iar animalul ala de motor nu sta pe ganduri....si rupe crucea de la cardan :P

acum o sa schimb tot ansamblul flansa si eclisele respective...noi....sa vad daca mai face aceeasi figura....in rest nu am probleme cu el....iar motorul isi face treaba cu brio :grin:

Link spre comentariu

m-am dat si cu marius Lupu la volan si vice-versa ca sa stiu cam in ce stadiu ma aflu cu condusul si stapanitul uni Jeep...

dupa Upgrade-ul de la Jeep, nu am rupt nimic.

prepararea si modificarea unui Jeep ( si aici dau exemplul la obiect pt Wrangler, dar este valabil si pentru Grand si Cherokee ), ca sa devina o masina performanta in OffRoad, consta in urmatoarele modificari ( unele fara de care mai bine nu o bagi, iar altele recomandate ) / nu vb aici de troliu, scaune, terratrip sau altele, ci strict de punctele slabe care ar trebi remediate:

intr-un cuvant TRANSMISIA:

Obligatorii:

- Kit inaltare de la min 2.5" / 7 cm;

- cauciucuri - min 31";

- scut motor ( baie de ulei );

Recomandate:

- daca se pun gume mai mari de 31".... de ex 33", 35" 37" sau 39.5" Obligatoriu ori se face un tratament termic la planetare, ori se schimba planetarele cu planetare HD.

- de asemenea este recomandata modificarea cardanelelor cu cardane de saviem ( 450 ron / bucata la Romcardan ), nu se rup, doar se pot indoi , nu am vazut cardane de Jeep rupte, dar la banii astia merita schimbate...

- blocanti daca nu are ( recomandarea este de Detroit Lockers, dar merg si ARB-uri cu micile lor inconveniente )

Obligatoriu de rezerva ( dar asta este pt majoritatea masinilor ):

- sa fiti dotati cu set de cruci pt planetare si cardan ( daca nu se modifica - "saviem" ), NU recomand schimbarea crucilor cu cruci HD, deoarece prefer sa rup ( nu am rupt inca ) niste cruci banale standard care sunt ieftine ( 50 RON ), decat sa se propage fortele in planetare si sa apara probleme la ele sau in grupuri...

In acest moment avem preparate de 8 luni si respectiv 2 ani urmatoarele Wrangler-uri:

1. cel negru / masina de "discoteca" / OPEN:

Kit 4" facut din Kit de 2.5" + distantiere 1,5" - short arm ( include: arcuri si amortizoare fata + spate, brate mai lungi pt punti, suporti prindere brate inferioare punti, distantiere scut cutia de viteze, bielete decuplabile pe fata ) ;

amortizor suplimentar pt directie ( in caz ca se rupe bara de directie, poate avea directie din amortizorul suplimentar );

cardan fata modificat cu cardan de "saviem";

blocanti ARB;

scut baie de ulei;

flanse roti 32 mm;

planetare HD cu 30 spline de la 27 spline;

2. cel albastru / EXTREM:

Kit 6" - long arm ( include: arcuri si amortizoare fata + spate, brate punti cu sistem de flexare, suporti prindere brate punti, scut cu inaltare pt cutia de viteze, sistem decuplate prin MLR a bieletelor pe fata, bielete long pe spate, limitatoare de cursa, Pitman arm long si bara panhard modificata ) ;

punte spate Ford 8.8 ( a implicat si schimbarea rapoartelor fata cu 4.88 );

cardane "Saviem" fata + spate;

auto-blocanti Detroit lockers 100%;

scuturi baie ulei + caseta directie;

flanse roti 32 mm;

planetarele nu sunt nici schimbate, nici tratate termic, sunt cele stock !!!

am experimentat mai multe tipuri de accesorii HD, unele pur si simplu nu au o utilitate pt OffRoad ( sunt doar de design ), altele le-am montat ca sa nu zic ca nu le pun, dar deasemenea nu sunt utile ( de ex bara de directie HD )

am invatat ce se poate face in Romanica fara sa dai banii in State, si le poti face mai bune si mai sanatoase si mai IEFTIN ( brate punti cu flexare, cardane... ), si respectiv ce marci sunt cele bune, si nu neaparat cele mai scumpe ( de unele e doar numele... de ex: OME )

... si uite asa incercam sa facem treaba buna in OffRoad, si ca si business... de ce sa nu si producem unele elemente in loc sa contribuim la cresterea PIB-ului Australiei sau SUA... :grin: :hi

Link spre comentariu

si cum merg montate cardanele de Saviem .....sub Wrangler sau Cherokee....si mai ales...de unde se i-au flansele de pe pinionul de atac?

asta in afara de custom fabrication? :grin:

astea le-am spus ff serios...ca ma bate gandul de un Jeep....Cherokee....sau Wrangler.....ramane de vazut :grin:

Link spre comentariu

Totusi sa fim ontopic Gogane ... se discuta de fiabilitatea marcii Jeep ...

Pana acum decat Flow a fost pe subiect ... Restul o balanganim de la primarie la biserica si viceversa! Rog domnii cu "sculele" din categoria Jeep se convinga asistenta de ce Jeep-ul e fiabil! :grin: Eu si nu cred ca sunt singurul, sunt geana pe acest topic ...Ca vreau sa-mi schimb Patrolul cu un Jeep ...CONVINGETI-MA! :P

Cum stam la:

-dpdv constructiv tehnic si optic

-dpdv al modificarilor (unde e cazul)

-dpdv al exploatarii (cat tin planetarele si alte chestii din astea)

-dpdv al servisarilor

samd

Masinile din 2005+ ies din discutie ...fiabilitatea se vede dupa 5-6 ani de exploatare!

1. "dpdv constructiv tehnic si optic" : este o masina bricolabila si are si design.

2. "dpdv al modificarilor (unde e cazul)" : in afara de modificarile de OffRoad generale (troliu, inaltare, CB, terratrip...) nu ai nevoie de altceva.

3. "dpdv al exploatarii (cat tin planetarele si alte chestii din astea)" : depinde la ce o folosesti... daca vrei la ferma...nu ii mai faci nimic fata de punctul 2, daca vrei Campionat national de OffRoad de Extrem sau Open citeste un raspuns in topic mai sus;

4. "dpdv al servisarilor" : aici este o problema intradevar serioasa... multi se dau ca stiu, dar putini cunosc, pt parte de motor si electronica recomand Jeep Comservice de pe Odei din Bucuresti ( George stie meserie dar daca nu il cunosti e cam scumput ), pt restul, ori le faci singur cu cava sfaturi de la cei ce stiu, ori service-ul MALUMET ( Marius Lupu Metal ) din Barsov (Halchiu)... asta ca sa nu imi fac reclama si sa va aduc la mine :grin: , de asemenea si Tuparu are ceva experienta cu Jeep-urile si face treaba foarte buna cand are timp... a se vedea JK-ul li SuperAlfi.

Link spre comentariu

si cum merg montate cardanele de Saviem .....sub Wrangler sau Cherokee....si mai ales...de unde se i-au flansele de pe pinionul de atac?

asta in afara de custom fabrication? :grin:

astea le-am spus ff serios...ca ma bate gandul de un Jeep....Cherokee....sau Wrangler.....ramane de vazut :grin:

povestea se imparte in 2 variante:

1. iei cardanele de pe el ( cele stock cu urechi ) se iau capetele de cardan si se pun pe cardane de saviem, se echilibreaza si gata.

2. iti cumperi ( e mai scump sa le faci aici, dar se poate si asta ) flanse de pinioane cu disc ( in loc de flansele cu urechi )...si idem punctul 1.

daca nu sti unde poti face cardanele ma suni si te trimit la "laborator"...

Link spre comentariu

de ceva vreme ma dau cu un Wrangler cu motor de 4.0.....si aici...deja sunt probleme....daca o calc un pic mai tare....imi adun cardanul spate....de sub masina....iar asta e un lucru extrem de enervant....mai ales ca daca e nevoie....calc acceleratia...cum trebuie iar animalul ala de motor nu sta pe ganduri....si rupe crucea de la cardan :P

acum o sa schimb tot ansamblul flansa si eclisele respective...noi....sa vad daca mai face aceeasi figura....in rest nu am probleme cu el....iar motorul isi face treaba cu brio :grin:

E YJ? Are foi?

Din ce stiu se intampla des la motoarele mari cu foi din cauza fenomenului axle wrap, nu numai la Wrangler. Le trebuie un traction bar (sau antiwrap bar) si cruci HD.

Sau conversie pe elicoidale.

[youtube:ka71egbi]http://www.youtube.com/watch?v=Hv6HZVv4GUo&feature=channel_page[/youtube:ka71egbi]

[youtube:ka71egbi]

[/youtube:ka71egbi]
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

conteaza insa si cel dintre volan si scaun , daca incepi sa dai in pomi cu el ( ca unii patrolisti ), logic ca o sa se duca la un moment dat lonjeroanele...

@worldscape......stii cum e cu patrolistii (avem cu ce).........barem ei sunt PILOTI in masinile lor slp :ha: :ha:

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

da e YJ din 92 arcuri cu foi...motor de 4000... gume Superswamper de 33.combinate cu autobolcant....abia asteapta sa rupa ceva :grin:

ultima cruce a rezolvat-o cand am plecat din benzinarie.....pe loc drept.....fara o fortare deosebita ....noroc ca-s patit si am cruci de rezerva la mine..... :ha:

sau poate crucile sunt slabe :grin:

Link spre comentariu

@Maris-e... mai sudeaza-i niste tabla de 6 la capetele de arcuri pe post de scut.... nu stica...

Link spre comentariu

Eu nu inteleg cum rupeti voi cardane sau cruci.

Fara suparare ca sa conduci un WRANGLER iti trebuie talent :ha: :ha: :ha: :p

poate ca nu faci ce fac ei cu un wrangler...

ca daca ai face probabil ca ai sti cum se rup cardane si cruci pe standard

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare