mackie Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Buna am avut un accident cu un seat leon. Am intrat in 2 copaci, cred ca masina este dauna totala. M am uitat pe contractu de casco unde masina e trecuta la 15000 euro cip. adik fara tva?. eu mai am de achitat vreo 9000 de euro al leasing. cum se procedeaza? Va multumesc mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. Vorbesc doar din cele povestite de citiva clienti.Au recuperat 80-85% din valoarea contractului si erau nemultumiti.Mai multe informatii va ofera colegii care se ocupa cu asigurarile. Succes :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. Valoarea masinii scade functie de vechime. Asigurarile platesc doar valoarea actualizata (ex. pentru dauna totala la Logan de 4 ani asigurarile platesc cca 3500 euro, la valoare nou 5600 euro) din care se scade valoarea ratelor ramase (doar rubrica "principal"). Caz concret: pentru Logan de 5600 euro nou, leasing pe 4 ani, dauna totala cand mai aveam de platit 8 rate am primit 1400 euro. As fi preferat sa mi-o repare, nu m-ar fi costat nimic (decat vreo 2-300 ron reintregirea asigurarii), cele 8 rate faceau vreo 1200 euro, si daca as fi vandut-o dupa reparatie luam pe ea minim 3500 euro. In final 2300 euro in loc de 1400. Insa reparatia era mai scumpa decat valoarea masinii la asigurare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. Puteai posta si aici: viewtopic.php?f=19&t=4181 In cazul contractelor de leasing, dreptul de despagubire il are firma de leasing.In caz de dauna totala, poti fi sigur ca banii care sunt dati de firma de asigurari nu vor ajunge la tine.Cu ce te alegi tu, nu stiu sigur, depinde de contractul pe care l-ai semnat. Am vazut cazuri in care clientul a primit o alta masina, am vazut cazuri in care s-a stins contractul de leasing cu banii primiti de la asigurari si epava a ramas in posesia clientului ,altii care au primit o suma de bani nemultumitor de mica.Totul depinde de clauzele din contract si de procentul pe care l-ai achitat. Masina chiar e ireparabila? Incearca totusi sa nu o dai dauna totala ca sigur vei avea de pierdut! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. pai masina e luata de la porcheleasing, si masina este asigurata la generali. Bun mie pe polita de asigurare imi scrie 15000 de euro cip. de ce sa iau mai putini bani? eu nu am dat in loc de 100 de euro pe luna, 80 sau alta suna. si de aia am casco la masina ca in cazul in care rup masina sa imi primesc prima de asigurare, specificata in contract. in caz contrar voi da firma de asigurari in judecata. Oricum maine voi vedea ce si cum exact. multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. pai masina e luata de la porcheleasing, si masina este asigurata la generali. Bun mie pe polita de asigurare imi scrie 15000 de euro cip. de ce sa iau mai putini bani? eu nu am dat in loc de 100 de euro pe luna, 80 sau alta suna. si de aia am casco la masina ca in cazul in care rup masina sa imi primesc prima de asigurare, specificata in contract. in caz contrar voi da firma de asigurari in judecata. Oricum maine voi vedea ce si cum exact. multumesc. Poate ca nu ai inteles bine! Nu tu esti proprietarul masinii.Nu tu esti beneficiarul politei. Tu nu poti da firma de asigurari in judecata pentru ca tu nu ai dreptul la despagubiri, ci firma de leasing. Inca o data iti repet, daca masina e reparabila repar-o la un service cu decontare directa, altul decat reprezentanta ca sa fie devizul mai mic si sa se incadreze in procentul de 85% (sau cat ai tu in polita) din suma asigurata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. pai masina e luata de la porcheleasing, si masina este asigurata la generali. Bun mie pe polita de asigurare imi scrie 15000 de euro cip. de ce sa iau mai putini bani? eu nu am dat in loc de 100 de euro pe luna, 80 sau alta suna. si de aia am casco la masina ca in cazul in care rup masina sa imi primesc prima de asigurare, specificata in contract. in caz contrar voi da firma de asigurari in judecata. Oricum maine voi vedea ce si cum exact. multumesc. Poate ca nu ai inteles bine! Nu tu esti proprietarul masinii.Nu tu esti beneficiarul politei. Tu nu poti da firma de asigurari in judecata pentru ca tu nu ai dreptul la despagubiri, ci firma de leasing. Inca o data iti repet, daca masina e reparabila repar-o la un service cu decontare directa, altul decat reprezentanta ca sa fie devizul mai mic si sa se incadreze in procentul de 85% (sau cat ai tu in polita) din suma asigurata! ok, sa inteleg ca este o suma max de pt reparatie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. pai masina e luata de la porcheleasing, si masina este asigurata la generali. Bun mie pe polita de asigurare imi scrie 15000 de euro cip. de ce sa iau mai putini bani? eu nu am dat in loc de 100 de euro pe luna, 80 sau alta suna. si de aia am casco la masina ca in cazul in care rup masina sa imi primesc prima de asigurare, specificata in contract. in caz contrar voi da firma de asigurari in judecata. Oricum maine voi vedea ce si cum exact. multumesc. Poate ca nu ai inteles bine! Nu tu esti proprietarul masinii.Nu tu esti beneficiarul politei. Tu nu poti da firma de asigurari in judecata pentru ca tu nu ai dreptul la despagubiri, ci firma de leasing. Inca o data iti repet, daca masina e reparabila repar-o la un service cu decontare directa, altul decat reprezentanta ca sa fie devizul mai mic si sa se incadreze in procentul de 85% (sau cat ai tu in polita) din suma asigurata! ok, sa inteleg ca este o suma max de pt reparatie? La CASCO , daca devizul estimativ depaseste 85 % din suma asigurata dosarul este instrumentat ca dauna totala! Deci uita-te bine pe polita si vezi la ce suma e asigurata masina. (nu are nicio legatura cu pretul masinii de pe contractul de leasing). Unde e masina acum? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. deci pe contract imi scrie 14999cip. pe polita de la generati. masina este la seat, am duso . problema e ca eu vreau sa scap de masina, miercuri o dadeam la buyback, pt ami lua alta. eu luam acum pe ea 14000. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. In al catele-a an de leasing esti? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. In al catele-a an de leasing esti? cred ca in mai o sa am 3ani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. Vezi atunci in contractul CASCO care e valoare de despagubire in anul 2. Din valoarea aia nu trebuie sa depaseasca 85% "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. Vezi atunci in contractul CASCO care e valoare de despagubire in anul 2. Din valoarea aia nu trebuie sa depaseasca 85% bun si daca depaseste ce se intampla? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. pai din ce am vazut eu acolo am asa: 2 jante fata aripa dreata capota, bara fata si ceva fier din spatele bari. faruri st,dr,(xenon) toate radiatoarele potorul e deplasat in sus putin( dar intra frumos in viteza) bord,volan. si pe la motor nush... inca rotine sunt drepte nu cred ca sa deplasat ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. Dauna totala. Din suma aia se scade valoarea ramasa de plata pentru inchiderea ctr. leasing + comision inchidere anticipata + cheltuieli de radiere. Adica: Valoare de despagubire - rest plata leasing(fara dobanda si CASCO) - comision inchidere anticipata leasing - cheltuieli de radiere = rest plata client (asta in cel mai fericit caz) sau Valoare de despagubire - rest plata leasing(fara dobanda si CASCO) - comision inchidere anticipata leasing - cheltuieli de radiere - valoare epava = rest plata client (asta in cazul in care asiguratorul nu are acord de preluare a epavei si ti-o va da tie + restul de bani in cazul in care mai amane ceva) Succes "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. deci pe contract imi scrie 14999cip. pe polita de la generati. masina este la seat, am duso . problema e ca eu vreau sa scap de masina, miercuri o dadeam la buyback, pt ami lua alta. eu luam acum pe ea 14000. Eu nu am vazut pe nici o polita suma asigurata in varianta CIP. Daca ai dus masina la SEAT poti fi sigur ca vei avea parte de cel mai umflat deviz!E posibil ca cei de acolo sa isi frece deja mainile, pregatindu-se sa puna mana pe epava.Asta daca nu o fi pus cineva de la asigurari ochii pe ea.Dar in ultima vreme nu prea se mai arunca asiguratorii la epave. Daca iese dauna totala, se va stabili o valoare de epava care va fi scazuta impreuna cu ratele neachitate ale asigurarii din suma asigurata! Suma care rezulta va ajunge la firma de leasing.Si de aici tu stii cel mai bine! Atentie, epava nu va fi vanduta niciodata la valoarea stabilita de asigurator! Sfatul meu e sa vorbesti cu inspectorul de daune, sa il intrebi daca ai vreo sansa sa repari masina la vreun service indicat de el! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. deci pe contract imi scrie 14999cip. pe polita de la generati. masina este la seat, am duso . problema e ca eu vreau sa scap de masina, miercuri o dadeam la buyback, pt ami lua alta. eu luam acum pe ea 14000. Eu nu am vazut pe nici o polita suma asigurata in varianta CIP. Sunt polite de asigurare la CIP. Eu am vazut astfel de polite intocmite de HVB Insurance Broker atat la Omniasig cat si la Asiban. Nu stiu daca au si cei de la Generalli CASCO la CIP. Asta inseamna ca depagubesc numai valoarea fara TVA. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. va multumesc pt ajutor. va tin la curent cu ce se intampla. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: casco dauna totala. stai sa vezi daca nu-ti scade si piesele care le considera bune..... astia de la generali sint niste jigodii ai mare grija citeste contractul de 10 ori.....eu am patit-o.. zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: casco dauna totala. stai sa vezi daca nu-ti scade si piesele care le considera bune..... astia de la generali sint niste jigodii ai mare grija citeste contractul de 10 ori.....eu am patit-o.. Pe baza pieselor bune de pe masina se calculeaza valoarea epavei la toate firmele de asigurari! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: casco dauna totala. pe care ti-o scade din valoarea care trebuie sa ti-o dea... ce treaba am eu cu epava??? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: casco dauna totala. pe care ti-o scade din valoarea care trebuie sa ti-o dea... ce treaba am eu cu epava??? Pai valoarea epavei ti se scade din suma asigurata. Epava e a ta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Decembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: casco dauna totala. bun, am fost la generali, unde am am aflat cu stupoare ca masina mea a fost sub evaluata adik in loc de ~18500, e 15000. bun de aici reiese ca daca iasa dauna totala eu raman cu 1500 :uameni . si atunci :F o sa incerc sa nu depaseasca suma de 8800 pt reparatie. pt ca sa nu se incadreze la dauna totala. maine ma duc sa vad ce pe la ce suma se invarte reparatia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: casco dauna totala. bun, am fost la generali, unde am am aflat cu stupoare ca masina mea a fost sub evaluata adik in loc de ~18500, e 15000. bun de aici reiese ca daca iasa dauna totala eu raman cu 1500 :uameni . si atunci :F o sa incerc sa nu depaseasca suma de 8800 pt reparatie. pt ca sa nu se incadreze la dauna totala. maine ma duc sa vad ce pe la ce suma se invarte reparatia. Vezi ca poti lua masina din service sa o duci in alta parte daca devizul e prea mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: casco dauna totala. Si inca o chestie faina e ca odata aprobat un deiz estimativ pt reparatie, acesta poate fi depasit cu 10-15%. Adica: Daca reparatia nu trebuie sa depaseasca 8800 Euro, daca duci un deviz estimativ de 8700, si se aproba repararea si nu dauna totala, service-ul mai poate face reconstatari si reparatia finala sa ajunga in fapt 9000-9500, in loc de 8800. Dar atentie, daca depaseste valoarea de asigurare, diferenta o suporti tu. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate