Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Achizitie Grand Vitara

Postări Recomandate

In primul rand as dori sa va salut pe toti, sunt de mai mult timp membru insa pana acum doar am citit. Experienta in offroad este aproape zero. Am avut pana anul trecut un Duster 4x4 pe care l-am folosit la vanatoare si de care am fost multumit.

Acum sunt in cautarea unei masini pe care sa o folosesc zi de zi si in teren cand incepe sezonul la vanatoare. Dupa ce am citit destul de mult m-am hotarat sa cumpar ceva cu motor pana in 2000 de cm3, costuri de intretinere rezonabile si asa am ajuns la Suzuki Grand Vitara in 2 usi insa nu sunt sigur ce motor s-ar preta mai bine si care ar fi alegerea mai buna pentru teren accidentant si modificari.

Pana acum am gasit 2 masini in Germania care mi se par interesante si pe care le-am si probat

1. Grand Vitara 2013 43000 de km motor 1.9 diesel Euro 5 foarte bine intretinuta 11000 de Euro

2. Grand Vitara 2002 95000 de km motor 1.6 benzina Euro 3 foarte bine intretinuta fara rugina 6000 de euro

Ca si nr de km anual cred ca min 7000 max 15000 de km fiind a 2 masina , in afara soselei va fi folosita pentru a ajunge in zona de munte la vanatoare.

Ca si modificari as dori sa o inalt , scut de protectie si cauciucuri adecvate. Masina planific sa o tin 6-7 ani.

Care ar fi din punctul vostru de vedere alegerea mai buna?

Multumesc anticipat pentru sfaturi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

- Motor benzina;

- GV 1 e mult mai potenta in teren fata de GV2;

- GV1 are punte rigida fata și bascule fata. GV 2 nu prezintă punte rigida.;

- CT-ul la GV1 e acționata prin levier/ maneta, la GV2 prin buton rotativ.

- GV2 are electronica, iar GV1 e de școală veche;

- Ambelele au garda de 19 cm;

- Pentru vânătoare: varianta LWB.( 4 uși) ;

- GV1 are sasiu, GV2 nu.

- pentru modificări off-road tot GV1 e câștigătoare, în fata GV2, din toate punctele de vedere.

​​​​​​

​​​​​​

Editat de cmarin
  • Like 1
Link spre comentariu

Salut,

Le-am avut pe amandoua. Benzina de 2000. GV 2 este mult mai confortabila. In teren la GV2 TC-ul face minuni, am trecut prin santuri cu tractiune doar pe o roata. GV2 mai scumpa si mai pretentioasa la modificari. La sosea iar are un mare plus GV2. La intretinere sunt cam pe acolo amandoua (eu cumpar numai piese originale) GV 2 nu mi se pare mai firava doar ca este mai complexa si de aici ideea unor ca este mai scumpa. Ceva tendinte mai mari de rugina la GV1.

As alege numai motorul pe benzina iar la GV1 cel de 2.0 nu 1.6.

In momentul actual am renuntat la ele si pt scandal am o Vitara destul de pregatita.

Eu pentru vanatoare as alege un pick-up, daca esti dispus sa aloci 11000 eur pt o GV in acelasi buget gasesti cu siguranta un pick-up in mintile lui. Ii cumperi un set de cauciucuri bune si este suficient.

ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car
Link spre comentariu

În ceea ce privește rugina vorbim de perioade de fabricație diferite, dacă ne raporam la cele doua modele, astfel ca nu cred ca se pot facd comparatii.

Și la același tip de mașină contează uzitarea/ întreținerea.

Ca exemplu am avut GV1 fără gram de rugina și asa a rămas la mine 4 ani.

Colegul a etalat, cred, experienta sa, dar nu e un exemplu pentru a generaliza.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare