Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor!! Problema Discovery 3 2.7 TDV6

Eddi

Postări Recomandate

Salut, am un Discovery 3 2.7 TDV6, de cateva zile mi se tot ''gatuie motorul'' daca pot sa ma exprim asa. Ma refer ca la accelerare (brusca sau treptata) se bâțâie cand inainte cand inapoi ca si cum s-ar ineca si la 4000 rotatii imi taie gazul, apare in bord Engine System fault, se opresc modurile de teren si altceva nu face decat la 4000 se limiteaza. La accelerare are o zărnăiala , zâm , zâm , zâm , si nu merge rotund motorul. Am pus testerul pe ea si imi da codul de eroare p2288 Injector control pressure to high. Daca decelerez fortat se da in bot masina si apoi cand accelerez se balbaie si se aude zâmzăitul ala la motor, am schimbat Lanturile si patinele, distributie + pompa noua si filtru ulei acum 5000 km. Nu cred ca este problema de la Pompa de Injectie.

Astept un raspuns de la dumneavoastra .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Testerele generice OBD2 interpreteaza gresit codurile la motorizarea asta(in general la toate LR), trebuie citit codul cu tester dedicat. Codul generic P2288 nu se afla in lista specifica protocolului LR, ai documentul atasat dar pt asta iti trebuie mecanic priceput la aceste motoare ss citeasca date live ca atunci se pot vedea daca presiunile sau inputurile sunt OK sau nu... ai schimbat multe piese dar filtrul de motorina cand l-ai shimbat ca si ala poate face figuri, la simptomele descrise suspecta e una din piesele 1, 2, 3 descrise in link, in special nr 3 https://workshop-manuals.com/landrov...ion/page_1711/

D3 fault codes.pdf

• Like 1

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Filtrul de motorina l-am schimbat acum 1 an (cam 15.000km), vreau sa precizez și faptul ca am schimbat motorul tot atunci. Ma gândesc sa nu citească calculatorul acest motor sau codurile de pe senzori.
Link spre comentariu

Filtrul de motorina l-am schimbat acum 1 an (cam 15.000km), vreau sa precizez și faptul ca am schimbat motorul tot atunci. Ma gândesc sa nu citească calculatorul acest motor sau codurile de pe senzori.

Despre ce vorbim aici? Eu am raspuns la prima postare in care e vorba de ceva ce se intampla de cateva zile, eventual mai citeste o data ca eu ma refer la codul de eroare, raspunsul citat in contextul asta pentru mine nu are nici o noima totodata 15.000km e cam mult pentru un filtru. Bafta

Editat de sierrafery
  • Like 1

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ai verificat presiunea combustibilului la intrare in pompa de inalte ? Este o valva ca de camera la bicicleta pozitionata in fata filtrului de ulei, in V-ul motorului. Vezi cit ai acolo si mai vedem. Am trecut si eu prin asa ceva..... Editat de Bb1
  • Like 1
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
Asta iarna la disco3 tdv6 am avut codurile p0087 si p2288. Am schimbat pompa de joase din rezervor ca era intrerupta, a mai mers masina o zi in limp mode, iar in bord aparea engine system fault. Am schimbat si filtrul de motorina si am rezolvat problema. Ieri am patit la fel, doar ca eram in Bulgaria cu masina si cu ajutorul unor baieti de treaba am facut rost de pompa si filtru. In corpul pompei am gasit pilitura metalica, pompa inca invartea dar nu aveam presiune sus la valva schrader de deasupra motorului. Deja e cam mic intervalul sa schimb pompa/filtru. Exista vreo rezolvare pe termen lung? Pe forumurile din afara se vorbeste de adaugarea unei cantitati de ulei 2t la un plin de motorina pt a lubrefia partile in miscarr din sistemul dr alimentare.
If I’m going to hell, I’m going in a Land Rover!
Link spre comentariu

Eu am rezolvat problema cu o reconditionare a pompei de înaltă și verificare injectoare sa vad dacă este unul defect. Și am avut injectorul numărul 2 care numai funcționa în parametri. La dumneavoastră presupun ca este șpan din cauza pompei de înaltă presiune. Eu am recondiționat o cu doar 1200 lei. Una noua am inteles ca este 1000 euro.

Eu am avut cod eroare p2288 și mesajul engine System fault în bord, iar mașina nu trăgea după apariția mesajului și motorul întrerupea la accelerare.

• Like 1
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare