Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Planetara rupta, Ford Ranger 2,2 , 2015

gonzo
 Share

Recommended Posts

Deci....un 4x4 de kkt la Ford. Am fost sa spal masina in seara asta. Prietenul meu de la spalatorie a spus ca masina e super si vrea sa o conduca si el. A urcat el la volan, eu in dreapta...din pozitia mea nu am vazut becul de 4x4H si nici nu m-am gandit ca idiotii de la spalatorie cand au curatat interiorul au mutat si butonul pe 4h...ca urmare in primul sens giratoriu....trosc...poc. Sper ca doar planetara e ....fucked. Vreo idee de costuri la planetare ?!! Deci, un sistem mai idiot nu cred ca puteau scoate unii pe piata. Am avut Patrol, Pajero...plus multe altele cu reductor....la alea 4h era 4h. Deci aveti mare grija !!!! Daca ma urcam eu la volan , vedeam kkt-ul ala de bec aprins.......

planetara.thumb.jpg.88a114b3b5d9928ade8409f188c2b2cb.jpg

• 6 months later...

Din pacate nu sistemul este idiot (desigur nu este ideal), ci exploatarea a fost gresita. Problema nu este ca are reductor, ci ca pe fata la Ranger (si multe altele) nu ai diferential liber, cand este cuplat este blocat, stanga/dreapta. Nu este vina ta desigur, nu aveai cum sa vezi ca apare 4H pe bord. 4x4 (4H/4L) la aceste masini se foloseste strict in conditii in care rotile pot sa alunece una fata de alta, ceea ce nu se intampla pe asfalt uscat. Amicul tau care a condus masina cu siguranta a simtit ca se opinteste sau nu merge cum ar trebui dar a continuat.

Din imagine, pare ca ai masina inaltata pe fata, cel putin.

Edited by onobeka

De fapt, e vorba de lipsa diferential central. Pe fata, ca de altfel si pe spate, are diferential!

Si da, e bine stiuta slaba calitate a planetarelor fata la Ranger, care se rup ca sticksurile cand dau de aderenta pe viraj in 4x4.

Edited by stelea
4x4MANIA is where we are !!!

• 11 months later...
Din pacate nu sistemul este idiot (desigur nu este ideal), ci exploatarea a fost gresita. Problema nu este ca are reductor, ci ca pe fata la Ranger (si multe altele) nu ai diferential liber, cand este cuplat este blocat, stanga/dreapta. Nu este vina ta desigur, nu aveai cum sa vezi ca apare 4H pe bord. 4x4 (4H/4L) la aceste masini se foloseste strict in conditii in care rotile pot sa alunece una fata de alta, ceea ce nu se intampla pe asfalt uscat. Amicul tau care a condus masina cu siguranta a simtit ca se opinteste sau nu merge cum ar trebui dar a continuat.

Din imagine, pare ca ai masina inaltata pe fata, cel putin.

Nu are nici o inaltare masina, e originala. Imi mentin parerea ca e idiot sistemul. Ce facem cand mergem prin oras si este zapda ??...apoi intru in giratoriu unde a fost curatat...sau pe o strada la dreapta sau stanga unde e doar umed ?! ...decuplez..cuplez..decuplez etc. Prietenul mi-a spus ( dupa incident) ca merge infranat cand o scotea din spalatorie, nu a zis nimic, nu se pricepea la asa ceva.

NIci eu nu am avut problema asta nici la Mitsubishi, nici la Jeep. Am mers ani de zile cu 4H pe asfalt. Masinile ar trebui sa aiba LSD sau diferential open ca sa nu faca figuri. Daca are diferential blocabil pe una din punti, va face bending/twisting pana se blocheaza sau se rupe, in functie de cuplu. Mare atentie cu manualul de utilizare, ar trebui sa specifice daca se poate merge cu 4H pe asfalt uscat. Din poza pare doar capatul de planetara afectat, dar masina fiind destul de moderna, nu ai cum sa stii, mai bine mergi la un service specializat (eventual nu BDT Ford, eu am avut probleme cu ei ca sunt cam hoti).

:jp1

Ceva a mers prost. Eu intru frecvent la mine in gradina , intr o curba la 90gr , in panta, in 4x4 Low cateodata incarcat, cateodata cu remorca. N am auzit nici o croncaneala, doar cateodata niste harsaieli...

De altfel, planetarele fata sunt chiar solide.Le am schimbat burdufele, sunt chiar solide !

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use