Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Adancime banda de rulare anvelope MT

stanley
 Share

Recommended Posts

Pe site-urile fabricantilor de anvelope, acolo unde in tabelul de caracteristici dimensiunile se dau in inci, la coloana "Adancime banda de rulare" este o mentiune in paranteza 32/IN.

Recunosc ca nu intteleg care este semnificatia deoarece , in coloana, in functie de dimensiunea anvelopei, apare o valoare care in nici un caz nu reprezinta valoarea reala a adancimii profilului in mm.

Sunt fabricanti de anvelope care nu prezinta adancimea profilului in tabelul de caracteristici, de exemplu in catalogul Michelin (eu am catalogul) , unde dimensiunile se dau in mm nu apare coloana cu adancime profil (catalogul Michelin se refera si la anvelopele offroad, la care acest detaliu ar fi important !).

Ma poate lamuri cineva despre semnificatia acestui detaliu?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!

• 1 month later...

Englezii / americanii sunt dubiosi. Nu doar ca ei inci si mile, dar mai folosesc si subdiviziuni dubioase (ei nu impart la 10 / 100 / 1000 etc...precum oamenii sanatosi mintal).

Din motive care imi scapa, pentru ei are sens divizarea inciului in 32 de parti.

Asa ca daca vezi ca o avelopa are adancimea profilului de 16 trezeci_si_doua-imi inseamna ca are 2.54 / 32 * 16 = 1.27 cm. In cazul asta, s-a nimerit sa fie fix juma' de inch.

Parca mai comune sunt alea cu 18/32nds (eighteen thirtyseconds, dupa cum zic ei), deci 1.42 cm.

Acuma, ce ne miram...ienglejii circula pe partea "corecta" a drumului, la urma urmei...

Edited by aaddrryyss

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use