Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare becuri ceasuri bord Y61

DexPatrol

Postări Recomandate

Salutare prieteni!

Y61-ul meu are un iluminat al ceaurilor de bord foarte foarte slab, nu este vizibil decat cand este bezna totala.

Ma gandeam sa le schimb, sau macar sa desfac sa vad daca mai functioneaza toate.

A facut cineva modificari ale ilumintaului de bord?

Un how-to pentru desfacutul ceaurilor de bord? Nu as vrea sa ii rup clemele de prindere...

Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ii slab sau e dat pe minim ? in stanga fata de volan este o rotita de reglaj a intensitatii luminoase a bordului. Incearca de acolo inainte sa desfaci ceva.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Daca nu merg din prima montare, inversezi pozitia si vei fi mai multumit ca de becuri + ca consuma mai putin, pui ce culoare vrei, dar sa fie la 12v.(daca nu sunt cu alimentare la 12v se pune rezistenta aditionala la fiecare de1 kohm) Le mesteresti singur. Spor. Editat de gamis
Link spre comentariu

Am gasit pe olx led-uri (B8T4 cred) cel care mi le-a vandut nu stia exact ce sunt, dar gasiti la.electrice, doar ca trebuie sa mergeti cu modelul si sa fiti atenti la distanta dintre soclu si pini, sa faca bine contact pe placa.

cestea sunt pt. backlight (cele portocalii din poza de mai sus).

La martori sunt T5-uri si se pot scoate din soclu,.insa eu nu le-am schimbat pentru ca erau toatr OK (cele negre, la.poza.cu spatele.placii de bord).

La clima sunt T4.2 cele mici iar cele lungi nu stiu, eu am pus atat la butoane (cele 4 de jos) cat si la display (cele 2 de sus) din acestea, s-au potrivit, cunputin bricolaj.

La ceasurile de bord am schimbat doar backlight-ul si am pus leduri cuntot cu soclu, pe care le-am luat de la Sogest (7 lei setul de 2 buc.)

Inca.mai am de rezolvat problema becurilor de la butoane, ce sunt de fapt niste micro becuri. Eu cele mai mici pe care le-am gasit sunt de 3 mm si nu incap...mai studiez problema si revin.

Editat de DexPatrol
Link spre comentariu

Totul este gata : am reusit sa schimb si becurile de la butoane (dezaburire, stabi, stergatoare faruri, etc.)

Am gasit tot la Sogest, niste asa zise micro becuri. Se scot becurile din soclurile.lor, se desface pijamaua de cauciuc albastra prin frecare ai se monteaza pe noul bec.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
La 25.10.2020 la 19:01, DexPatrol a spus:

Salutare prieteni!

Y61-ul meu are un iluminat al ceaurilor de bord foarte foarte slab, nu este vizibil decat cand este bezna totala.

Ma gandeam sa le schimb, sau macar sa desfac sa vad daca mai functioneaza toate.

A facut cineva modificari ale ilumintaului de bord?

Un how-to pentru desfacutul ceaurilor de bord? Nu as vrea sa ii rup clemele de prindere...

Va multumesc!

Salut.

Ai idee cum se schimba becul de la butonul de AC  la un Patrol din 2007?

Multumesc.

Editat de Dorineros
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Bună seara,

Mă poate ajuta un coleg cu cantitatea becurilor și ce tip de bec am nevoie pentru a inlocui becurile în bord, climă și butoane la Nissan Patrol y61 2.8 swb din 1999,

Motivul înlocuiri este că bordul este iluminat foarte slab. 
Mulțumesc!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare