Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

L322 vogue 2006 - nevoie de electrician auto

alegzzzandru

Postări Recomandate

Inainte de toate, dati-mi voie sa va salut pe toti care imi veti citi postarea si sa va transmit sarbatori fericite si toate cele bune.

Este primul meu topic pe un forum de pasionati auto, adica primul strigat de ajutor intr-o comunitate asa mare. Nu este o exagerare cand spun strigat, poate posesorii de Range Rover ma pot intelege.

Pe scurt, incepand cu anul trecut am un l322 vogue Td6 din 2006 - nu sunt (inca) foarte priceput la mecanica sau electrica dar nu mi-a pierit entuziasmul si incet, incep sa imi invat masina.

Pana voi ajunge la performanta de a-mi repara singur balena, as vrea sa merg la cineva care chiar se pricepe si care poate sa ma ajute.

Nu doresc sa jignesc profesionistii adevarati sau pasionatii care au dobandit un nivel de cunostinte impresionant, dar intr-un an de zile m-am saturat de "doreii" care merg dupa deviza "stiu, nu stiu - stiu" si care mai mult strica sau carora le mai raman cateva piese in plus dupa ce iti fac un service la masina.

Mentionez ca la inceputul anului 2020, am trecut printr-o reparatie de instrument cluster cu inlocuit ceva piese dintr-un alt bord luat din UK. (spun ce mi s-a spus, nu pot verifica - stiu doar ca m-am dus cu un bord in brate pentru piese de schimb).

Imediat dupa aceasta interventie au inceput sa imi apara erorile "transmission failsafe mode" impreuna cu "limp mode".

Eroarea a aparut prima data cand mi-am bagat telefonul la incarcat - nu mai facusem asta pana atunci.

Apoi am observat ca imi aparea eroarea NUMAI cand existau consumatori - inclusiv cand se incalzea motorul in oras si auzeam ventilatorul de la radiator.

In service nu vedeau nimic, au spus ca NU sunt probleme electrice, e de la cutie. (am factura ce atesta rebuild-ul cutiei in germania - la momentul acela avea sub 20.000 km de la reparatie).

In acelasi timp, pe tester aparea ca masina nu comunica cu aproape niciun modul.

Dupa ce am reusit sa stric cutia pentru ca am mers 200 km in limp mode (nu observasem eroarea ca era noapte si eram obosit) si dupa ce a mai fost reconstruita odata, am decis sa schimb din proprie initiativa alternatorul. (Multa lectura online - am zis ca trebuie incercat)

De atunci nu am mai avut probleme cu limp mode, imi apare doar eroarea "Transmission failsafe mode" - repet, FARA sa imi puna masina in "limp mode". Apare si dispare.

Eroarea apare NUMAI cand este in Drive, nu si in Sport, NUMAI cand regimul de turatii este scazut - sub 2000. Am testat si sunt sigur ca acestea sunt imprejurarile in care problema se reproduce.

In continuare imi apare ca masina nu vorbeste cu niste module...

Asfel, va intreb: Imi puteti recomanda niste service-uri sau niste persoane civilizata unde sa adresez problemele acestei masini? Daca se poate sa fie in jumatatea de sud a Romaniei ar fi perfect... Nu ma astept sa fie in fiecare oras... sunt realist... de aia spun in jumatatea de sud.

Eu stau in Bucuresti si in Ploiesti, dar m-as plimba fara probleme in alte orase daca ar insemna sa port o discutie cu cineva care se pricepe.

Va multumesc anticipat,

Alex

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt doua service-uri autorizate LR in Bucuresti, unul in zona Obor, celalalt in zona Calea Calarasi-Delea Veche. Le gasesti usor pe google.

Bafta!

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare