Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

L200 - virbratie in intervalul 2300-2800 RPM

dart

Postări Recomandate

Salutare,

Am un Mitsubishi L200 2.5 133CP din 2001 luat prin primavara. A avut niste probleme la motor, am reusit sa-i dau de cap si acum functioneaza in parametri. Intr-una din zile am lat o curba la stanga mai stransa si cand am revenit in linie dreapta, in viteza a 2-a, in timp ce acceleram, am simtit o vibratie puternica in podeaua masinii. Vibratia se manifesta cel mai puternic in intervalul 2300-2800 RPM. Dupa 2800 se diminueaza simtitor insa e tot acolo - o simt si o aud. Si, poate un amanunt important, vibratia se manfesta doar cand accelerez. Daca iau piciorul de pe acceleratie, vibratia dispare complet indiferent de turatia motorului.

In zilele urmatoare am desfacut cutia de viteze pentru a schimba sincronul de la a 3-a - asta a fost o chestiune planificata de mai mult timp. Avand cutia jos am rezolvat cateva alte chestiuni pe care le-am descoperit ulterior:

- schimbat o cruce la cardanul mic

- rezolvat un joc la un lagar la o cruce la cardanul mare (spre grupul spate)

- schimbat simeringurile de la cutia de transfer catre cardane

- lipit prin alamire baia de ulei (avea 2 pori si picura ulei)

- schimbat simeringurile fata si spate la vibrochen (curgeau amandoua)

- schmbat distributia

- schimbat burdufele la planetarele fata (ambele erau rupte si pline de mizerie, deci am desfacut, curatat, gresat si pus inapoi)

- montat MRL-uri la rotile fata

Mentionez toate acestea pentru a elimina cateva din posibilile cauze ale aceste vibratii.

Mai citeam ca e posibil sa fie de la evacuare. N-am idee cum sa verific asta - m-am bagat sub masina, am tras de ce am putut trage, pare sa fie totul teapan.

Cauciucurile nu sunt grozave - ceva italienesti resapate. Am fost cu ele si le-am echilibrat caci volanul facea urat peste 80/h, acum se comporta bine si la 120/h (cat am reusit eu sa-l fugaresc intre casa si oras)

Aveti vreo idee ce ar putea genera vibratia asta?

Multumesc,

Daniel

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare