Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme stabilitate directie


MariusEdward
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am o intrebare pentru posesorii "mai vechi" de Jeep... de cand am cumparat masina( o luna si un pic) nu am mers cu ea mai mult de 300 de km, intrucat are o problema legata de stabilitatea directiei la viteze de peste 50 km/h. Efectiv la o viteza de peste 40-50 km/h, daca dau peste un hop sau o denivelare cat de mica incepe un joc stănga-dreapta al volanului violent, in scurt si imposibil de controlat fara sa franez grav...zici ca masina "se scutura" ca un caine care a iesit din apa... Pt a remedia, am verificat caseta de directie si e ok .. nu sunt jocuri sau uzuri, am schimbat: capete de bara, pivoti superiori+inferiori, bucse bara panhard, telescop bara de directie, cuplaj volan-caseta...tampoane motor + cutie de viteze... insa pana acum fara nici un rezultat, masina face exact la fel... asa ca orice idee, orice experienta in sensul asta ar fi de ajutor... caci tot cheltui si merg pe ghicite... Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Salutare,

Fenomenul se numeste death wobble si este destul de des intalnit la masinile cu punte rigida pe fata.

Daca dai un search pe youtube gasesti destule filmulete in care este explicat fenomenul si posibile solutii de remediere.

De exemplu pt Grand Cherokee am gasit asta, sper sa te ajute

 

 

Bafta.

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link to comment
Share on other sites

Si eu am WG 2.7 luat recent si nu am problema asta, am testat pana la 160km/h. Toate bucsele sunt uzate, dar nu vobleaza. Din cate am citit cauzele pot fi multiple, de obicei de la articulatiile de cauciuc uzate, dar mai poate fi si de la roti, o bara stabilizatoare prea subtire sau geometrie.

Cred ca cel mai bine e sa mergi la un service de Jeep unde oamenii stiu foarte bine aceasta problema. Service-urile de masini europene/germane nu se confrunta cu problema asta si o sa iti schimbe incet incet jumate din masina pana gasesc cauza.

:jp1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Am avut eu problema asta la Cherokee KJ..la fel am schimbat toata fata..si nimic..pana in momentul cand am mers la o statie ITP si am probat-o pe bancul cu vibratii etc...bratele laterale pe spate aveau un joc fenomenal..schimbate si nu au mai fost nici un fel de probleme...si am schimbat tot pe fata degeaba..
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use