Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masinuta mea-Discovery 2 TD5 2004

ricky3908

Postări Recomandate

Va salut !

Intr-un tarziu mi-am facut si eu curajul sa intru pe forum si sa formulez prima mea postare.Desi nu mi-as fi dorit ca aceasta sa fie cu o problema intalnita la masina , uite ca asa e. Am cumparat masinuta in cauza ( Disco 2 TD5 2004 manual) si am intalnit urmatoarea problema : masina nu trage cum ar trebui (parca are 80 cai) , si scoate si un fum negru . In prima faza , am facut o revizie cu ulei si filtre asa cum se face cand se cumpara o masina despre care nu se stie prin ce a trecut. Ulterior ,mergand cu masina , am sesizat ca nimic nu era schimbat , ba chiar s-a mai aprins uneori si becul care indica apa in filtrul de combustibil.

Ieri , dupa cautari pe forum prin postarile formulate de alti membrii , am gasit o problema des intalnita si anume ulei la nivelul mufei rosii care intra in ECU . Am inteles in mare parte cum s-ar rezolva aceasta problema (prin inlocuirea cablajului de la injectoare ) ,dar intrebarea este urmatoarea : Se poate ca aceasta sa fie problema din care masina nu trage si scoate un fum negru ? Mentionez ca in momentul revizieri am descoperit ca mufa de la debitmetrul de aer era scoasa , la fel si ceva mufa de la EGR , acesta fiind inca prezent pe masina. Ce alte variante as avea sa incerc ?

Va multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, la fum negru si lipsa putere cu debitmetrul deconectat problema cea mai comuna este o presiune scazuta/lipsa aer pe admisie adica nu are ''boost", trebuie verificate furtunele(turbo/intercooler/EGR) sa nu fie vreunul crapat/nestrans sau delaminate(adica moi), eventual o crapatura sau restrictie in intercooler sau in EGR, sensor MAP imbacsit sau chiar defect, turbina dusa, ceva pe partea de "boost", necesita o diagnoza cu tester dedicat pe date live, uleiul de la mufa rosie de obicei are alte simptome conexe dar trebuie schimbat cablul urgent. Vezi si filtrul de aer sa nu fie imbacsit, asa la ghiceala e greu. Bafta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns , urmeaza usor usor sa il pun la punct pe disco , probleme mai sunt de rezolvat ,dar cu timpul se fac , rabdare sa fie.

Cablul de la injectoare trebuie sa fie OEM? Ideea este ca am gasit pe internet la noi in tara de la Bearmach si AllMakes 4x4 parca , si sunt pe stoc , iar cel OEM ar dura ma gandesc undeva la 10 zile lucratoare.

Mufa rosie merge curatata cu spray de frane? Sau trebuie un spray dedicat ?

Cat despre ECU? Ar trebui sa desfac sa vad ce este inauntru , daca a patruns cumva ulei?

O problema am observat la inchidere , cand inchid masina ,se blocheaza toate usile ,iar cand o deschid se deschide doar usa din spate de pe partea soferului .

Ce ma mai supara este faptul ca plafonul este desprins , urmeaza si la el o retapitare cat de curand , dar mai intai sa termin cu problemele din domeniul tehnic.

Mi s-a pus tare pata pe masina si imi place foarte mult , de aceea imi doresc tare sa rezolv toate problemele si sa ma bucur la maxim de ea.

Link spre comentariu

Cablul nu e bun nici macar OEM(asta nu mai inseamna nimic in ziua de azi), singurul valabil e Genuine LR, codul AMR6103LR, oricare altul e loterie si nu tine. Mufa rosie se curata cu spray de contacte electrice, Nu trebuie desfacut ECU. Daca numai usa din spate se deschide din telecomanda toate celelalte actuatoare sunt duse

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare