claudiu.mures Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) Salutare tuturor. As avea nevoie de o mica indrumare. Ramanand fara incarcare la Discovery 2, TD5, am demontat alternatorul (multe lucruri desfacute, dar no, asta e). In el totul pare Ok, dar, totusi, am comandat perii, releu si diode noi. Tocmai pentru ca e destul de greu de dat jos. Constatarea a fost ca e foarte imbacsit cu ulei. Intrebarea care o am este daca intre pompa de vacuum si alternator exista ceva garnitura, simering etc. care ar fi putut fi cauza aparitiei uleiului din alternator. Ca daca tot e pe masa... Desigur si rugamintea unui cod pentru garnitura respectiva. Multumesc. Later edit: PS. Am gasit asa ceva: DENSO 081103-0080 și DENSO 081103-0060. Sper că acestea or fi. Editat Martie 8, 2021 de claudiu.mures Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Salut, primul Denso 081103-0080 e sigur, mai poate fi gasit ca Toyota 29341-64130 , de codul al doilea nu stiu nimic. Bafta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2021 Partajează Postat Martie 9, 2021 La un alternator mai repede se "duc" periile, rulmentii si colectorul decit electronicele. Fiind cu ulei aveti sansa sa gasiti si colectorul cu sant. Diodele cad in general din motive intemeiate, regulatorul "la noroc" :( . Fiind cu ulei in zona ati putea avea suportul periilor afectat, in genere este in regulator si atunci este normal sa`l inlocuiti, altfel nu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiu.mures Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 Salut. Revin după ce am schimbat perii,diode si releu de incarcare. Plus garnitura dintre pompa de vid si alternator. Cateva zile a fost OK, cu 13,1 V la incarcare. Azi a inceput să palpaie martorul baterie din bord, lipsa incarcare. La verificare cu aparat indica o incarcare inconstanta. Cand 13 cand 10 V. Electricianul zice ca incarcarea s-ar face prin calculatorul mașinii. Se poate asa ceva? Sau este vreun releu,siguranta etc. intre alternator si baterie? Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Salut. In primul rand 13.1V nu e tensiune buna din start, trebuie in jur de 14V, zici ca ai schimbat "perii, diode si releu de incarcare", nu exista "releu de incarcare" ci un regulator de tensiune... povestea cu ECU e aberatie, sigur e conectata bine mufa mica bine la alternator? , masoara daca ai 12V doar cu contact pe 2 la firul alb/ verde, daca da alternatorul e varza NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiu.mures Postat Martie 18, 2021 Autor Partajează Postat Martie 18, 2021 Nu ma pricep sa fac masuratori, iar in electricianul care a făcut reparatia nu mai am incredere. Stii pe cineva prin Targu Mures care se pricepe? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 Stiu un baiat care s-ar putea sa te ajute, am uitat numele ca l-am salvat altfel. iti dau PM cu numarul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate