Dorian L Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Salut, Sunt Dorian, m-am inregistrat pe forum pentru a cauta raspunsuri la diverse intrebari neelucidate,... de mine. Sper ca cineva sa-mi poata da un sfat vizavi de problemele ce le intampin in momentul de fata la masina mea. Detin un Range Rover Sport 2.7 si de curand am ceva simptome ciudate la masina, cum ar fi: Luminile masinii palpaie atat la ralanti, cat si in mers. Nu tot timpul, uneori da, alteori nu, atat cu motorul rece, cat si cald. Am observat ca uneori coincide palpaiala luminilor si cu mersul in valuri al motorului la ralanti. Incarcarea este ciudata rau. La masurare, cel mai putin am avut 15,4V, insa am avut si 18,7, iar cand aparea simptomul de palaire a luminilor (crestere/descrestere in intensitate) si mersul motorului in valuri, plaja masurata la incarcare in timpul mersului la ralanti era intre 16,6v s- 18,7v. Exista posibilitatea ca regulatorul de tensiune, releu de incarcare sa fie problema? Sau si diodele? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Salut am mutat topicul aici, la tensiunile de care vorbesti e cam dus regulatorul dar sa fii sigur trebuie sa masori cu osciloscop sau sa schimbi tot alternatorul...asta cu conditia sa fie bornele bateriei bine stranse si sa nu fie rugina sau contact prost la cablul de masa al bateriei unde e legat de vehicul deci verifica astea prima data. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorian L Postat Aprilie 21, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2021 #sierrafery Multumesc de raspuns. Bateria este noua, bornele sunt stranse. Voi verifica conexiunea la masa, cat tine de verificarea cu osciloscopul, stiu un service care detine asa ceva, insa cineva trebuie sa stie sa-l foloseasca. Nu este o problema sa inlocuiesc alternatorul, ideea este ca trebuie sa stiu sigur ca de acolo este problema, sa nu-l cumpar degeaba. Recent am cumparat baterie noua, pe motiv ca cea de pe masina cu vechime de un an este defecta. Am cumparat-o degeaba, problema fiind electromotorul. Nu am gasit electricianul care trebuie. Asa si in acest caz, cumpar alternatorul, dar sa stiu ca el este de vina. O zi buna!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 21, 2021 Partajează Postat Aprilie 21, 2021 Aici vezi cum singura varianta relevanta de verificare a redresorului e cu osciloscop ca de obicei sunt 8 diode in redresor si daca doar una sau doua sunt duse tensiunea aratata de voltmetru poate fi OK dar nu e 100% "redresat" ci are componente alternative care dau peste cap sistemele electronice: https://www.brighthubengineering.com/consumer-appliances-electronics/83694-how-to-test-an-alternator-with-an-oscilloscope/ NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate