Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Big problem

Gil

Postări Recomandate

Salut baieti,

in sfarsit am scos si eu samul din tinichigerie si, tare bucuros mi-am zis sa-l scot un pic la namoale.

Zis si facut insa, iesind din oras pe autostrada, prin viteza a V-a cam pe la 70km/h, a inceput sa oscileze volanul

groaznic (o cursa de minim 10-15cm) de era sa sar de pe drum. Culmea, franand nu s-a potolit ba parca a facut mai tare.

Ca un fel de oscilatie care se amplifica. Abia pe la 40 si-a revenit. Am testat si la intoarcere si tot asa, pe la 60-65 incepe

si face tot mai tare. Sincer, prima senzatie a fost ca am facut pana.

E posibil sa fie rotile dezechilibrate? Am mai avut roti dezechilibrate pe alte masini dar nu mi-a facut asa de tare.

Mentionez ca am si flanse la toate rotile (3cm cred). Am fost cu el la o inspectie tehnica la Suzuki si mi-au zis acolo ca totul

e ok au tras de toate celea pe sub ea si au spus ca nu-s probleme inafara unui amortizor fata dreapta un pic slab +

arcurile fata un pic cam moi.

Maine merg sa echilibrez si rotile dar nu-mi vine sa cred ca-i de acolo. Bine ca n-am fost intr-o depasire cand am patit-o,

ca naiba ma lua :twisted:

Sunt curios ce ziceti si voi ca eu inafara de roti dezechilibrate n-am nicio idee.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Big problem

exact asa a facut si al meu....dar aveam cateva kilograme de noroi pe jenti :ha:

verifica daca rotile sunt echilibrate corect.....si vezi un pic si amortizorul de directie daca e in mintile lui :grin:

Link spre comentariu

posibil sa fie unghiul de fuga reglat incorect, adica rotile fata sunt "deschise" prea mult, asta in cazul cand sa umblat la capetii de bara, eu am patit-o la toyota, cu toate ca am fost la un atelier si au spus ca e OK.

Link spre comentariu

Multam' pentru raspunsuri, sunteti grozavi.

Crucile cardanice nu au joc deloc. Mai raman de verificat:

- rotile (cat de echilibrate sunt) + flansele

- amortizor de directie

- unghiul de fuga

Exact cum zice Marius, parca as avea un kil de noroi pe jenti.

Oare e o idee buna sa pun rotile de pe spate pe fata si sa vad daca mai tremura?

Link spre comentariu

incearca si asta....inainte de tinichigerie facea la fel?

crucile daca sunt duse....vibreaza ca naiba....nu vad cum sa-ti miste volanul in mana :grin:

vineri am schimbat o cruce care-mi facea vibromasaj :ha: .....si volanul imi statea bine

Link spre comentariu

Inainte de tinichigerie n-am verificat, am condus-o doar prin oras cu viteza mica.

Crucile sunt 100% ok, le-au verificat la Suzuki. Ma gandesc ca datorita amortizorului

de directie nu poate sa intre in vibratie, doar sa n-o poata amortiza daca apare.

Ca sa descriu altfel, e ca si cum una dintre roti n-ar fi prinsa bine (desi am verificat si e ok),

asa de tare oscileaza. Abia am reusit sa tin volanul. Iar eu nu sunt genul care se sperie din

orice.

Link spre comentariu

Am patit si eu la fel,prima impresie a fost ca am facut pana,dar nu facusem,la 80km/h daca merg constant si drumul e putin denivelat incepe sa faca,daca trec de 80 e ok,am schimbat suspensia si amortizorul de directie(OME) am echilibrat rotile,absolut nici o schimbare,bucsaraia e ok ;la o presiune a rotilor mai mica(1,7)face mai rar,daca bag 2 face mai des,rotile sint 33 ,ma gindesc ca or fi prea grele rotile...alta explicatie logica n-am gasit.

Link spre comentariu

Opincile sint noi,am doua rinduri de roti AT -uri si MT-uri, la fel, nici o diferenta,singura schimbare a fost cind am scazut presiunea in pneuri la 1,7;oricum m-am obisnuit cu fenomenul,trebuie doar sa fiu atent cind ma apropii de 80 :)

Link spre comentariu

Gumele mele sunt Yokohama Geolandar I/T dimensiune standard. Maine ma ocup de ele si va tin la curent.

Am mai citit si pe net despre asta si trag concluzia ca e o problema destul de frecventa la Samurai. (se numeste Death

Wobble la ei, foarte sugestiv, si e caracterizata de o oscilatie care se amplifica si poate avea multe cauze).

Un filmulet pe youtube (la mine e mai rau decat in film):

Multumesc mult pentru sfaturi.

Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic....la mine faceau ca o turma de indieni numai cand aveam jentile incarcate cu noroi sau cu gheata.....sau aveam gume resapate si neechilibrate....indiferent ca erau la Cherokee. ..Patrol sau Samurai :h5

Link spre comentariu

Tot Yokohama Geolander MT am si eu pe masina,totusi nu cred sa fie din cauza cauciucurilor.Sint curios daca se schimba ceva dupa ce ai sa le echilibrezi.

Si la mine face mai tare ca in filmulet,parca sare puntea fata cu totul,vibreaza toata masina...

cred ca ceva de genu asta...n-am vazut din exterior pina acum.
Link spre comentariu

Am fost azi sa verific unghiurile si sa echilibrez rotile.

Surpriza, unghiurile erau complet aiurea iar rotile asa de prost echilibrate incat

cei de la service m-au intrebat cum de-am putut umbla cu asa ceva.

Una peste alta, dupa echilibrare si reglat unghiuri... 100km/h fara probleme ,

nicio vibratie, nimic.. :h5

Multumesc inca o data pentru sfaturile care mi-au fost de un real folos. :bravo :x

Link spre comentariu

Cred ca echilibratul rotilor a ajutat cel mai mult, deci asta ar trebui sa faci mai intai.

Cel putin asa mi-au zis cei de la service. Bafta!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare