Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Jeep Cherokee xj 2.5D vs Toyota 4Runner/Hilux Surf 2.4TD

4x4OffRoad

Postări Recomandate

Buna ziua! Am aceste doua masini Toyota 4Runner/Hilux Surf 2.4TD si Jeep Cherokee xj 2.5D si nu stiu pe care sa o aleg sa o cumpar in viitorul apropiat. As dori niste informatii despre fiecare avantaje/dezavante si cateva opinii despre ele. Si daca se poate sa ma lamuriti cu diferenta dintre 4Runner si Hilux Surf. Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai grija mare la achizitie, ambele motoare sunt sensibile, unul mai tare ca altul. Motorul wm pe jeep e foarte sensibil si greu de inviat. Diferente intre 4runner si surf sunt destul de mari: runnerul are cutie de transfer cu 2H, 4H si 4L, surful are cutia de transfer cu ceva electronica, majoritatea Surf au cutie automata, in general stricate si cam ireparabile pe Romania, racitorul de ulei la cutia automata e in radiator si automat circuitul de apa e predispus sa se supraincalzeasca. Ambele modele jeep si toyota au viteza de croaziera mica( le place la 80-90), la jeep ai punte rigida pe fata, iar la toyota ai planetare. As recomanda Cherokee cu motor de 2.1 de renault- destul de reusite. eu am Runner daca ai alte intrebari despre el poti sa ma intrebi.

Link spre comentariu

Salut! Mersi frumos de raspuns in primul rand! Prefer 4Runner-ul pentru ca e un JDM (detin in momentul de fata un Subaru WRX 2004 225cp) si de asta vreau sa raman pe ceva japonez pentru ca sunt fiabile simple si au un aspect placut. Nu ma deranjeaza viteza, vreau neaparat cutie manuala. Stiu ca 4Runner sunt mai simple si nu au electrica fata de Surf, dar ca si la Subaru, sunt curios, cat de greu se gasesc piesele la 4Runner, nu ma plang ca le gasesc rar le Subaru dar sunt curios la 4Runner cum sunt. La Jeep la motorul de 2.5D VM stiu ca problema la chiuloasa se remediaza cu un anumit termostat after market care deschide la 10 grade mai putin fata de cel stock, nu stiu daca mai sunt si alte probleme si daca poti sa-mi spui ar fi perfect. Ce ma atrage la Jeep ar fi piesele si modificarile pe care le gasesti la noi in Romania/Europa.
Link spre comentariu

La jeep nu ma prea pricep , deoarece nu prea m-am documentat prea mult despre ea. Daca era preferam motorul de 2.1, gandestete ca a fost pe renault trafic ( duba), ar trebui sa fie fiabil.

La runner, eu am vrut sa fie in stare perfecta, de recomandat sa il cumperi din Italia ,pentru motoarele de 2.4, nu au rugina si gasesti modificate destul de multe, inclusiv cauciucuri mari trecute in actele de Italia, adica omologate si nu ai treaba laRAR.Clima functionala. Se inalta foarte usor , pe fata din bara de torsiune si pe spate arc spirala mai lungi si Panhard( reglabila). Pe runner ai pompa de injectie mecanica, pe surf ai electronica(efi). La runner la capitolul piese, gasesti, caroserie si suspensii, interioar de surf englezesti moarte in Ro. , Cutia si reductorul nu cad. La motor depinde de tine. Daca era motorul de 3000 atunci nu era problema nici acolo.Motorul de 2.4 este identic cu cel de pe J70.eu am vrut caroserie mare pentru familie.

Pozitia la volan la runner e ca la subaru, scaunul coborat pana pe podea, oricum la semafor te claxoneaza toti, pleaca ca o babuta.Indicat ar fi sa probezi unul.

Eu am fost personal in Italia dupa ea, are vopsea originala, fara rugina, intretinuta, a plans italianul dupa ea cand am luat-o.

Editat de BogdanIlon
Link spre comentariu

pe subito.it , sau iti dau link cu una care arata bine https://www.subito.it/auto/toyota-4-...-391387764.htm

in Romania nu gasesti in starea asta, poti sa cauti cat vrei.

pe site gasesti si cherokee in stare buna, au masini faine italienii si istorice in stare super

daca te hotarasti din Italia iti explic si cum sa o aduci pentru ca la ei nu o poti trece pe tine si nu au numere provizorii pt export

Si sa nu uitam de jeep, mie imi plac, dar treuie sa uitam de motoarele de 2,5 care nu sunt reusite, inclusiv in italia nu mai gasesti decat motoare de 2,1, care dupa mine sunt mai fiabile decat cele de 2.446 de toyota https://www.subito.it/auto/jeep-cher...-386660177.htm

Si eu am stat pe site-uri de Romania prima data, apoi am cautat in Italla, am vrut sa merg si in Spania(tenerife sau Palma de Mayorca) pentru un J60 , unde sunt masini perfecte. Am cantarit-o mult pana m-am hotarat, eu am vrut caroseria perfecta, km acceptabili, interior perfect, doar jantele le-am pus originale din nou. Am stat 6 luni pana am gasit, dar cand am gasit-o am vorbit cu italianul pe whatsapp si am si plecat dupa ea

Editat de BogdanIlon
Link spre comentariu

Foarte frumoase! Da, ai dreptate sunt intr-o stare de 10 ori mai buna fata de Romania, daca mai ai site-uri cu masini de vanzare din alte tari(din Europa) cum ar fi Italia, Franta, Spania, Olanda, etc ti-as multumi mult(de autoscout si mobile.de stiu).

Link spre comentariu

sta incordata, la orice inaltare se incordeaza.

eu cred ca am +10, dar asa am luat-o, planetarele nu se forteza decat cand cuplezi fata. ale mele nu bat inca planetarele

de ce crezi ca ti-am spus ca imi place cherochee cu punte rigida pe fata.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare