puiut Postat Iulie 24, 2021 Partajează Postat Iulie 24, 2021 In toamna am gasit dimineata pedala de la ambreiaj lipita de podea de vreo 2 ori. Am mers la service, au facut aerisirea si au spus ca ar trebui schimbata pompa. Am zis sa schimb si kit ambreiaj masina avand peste 210000km. Ei au comandat pompa, eu kitul. Au schimbat kit ambreiaj fara sa mai schimbe pompa. Dupa ce am plecat spre casa au inceput problemele, nu schimba vitezele decat cu greu. Am mers din nou la service si au spus ca au gasit ca discul ar avea ferodourile putin mai groase dar daca mai astept se va lasa. In timp a inceput sa mearga aproape bine, doar la viteza a treia intra mai greu. Acum de mai bine de 1 luna, are momente cand intra foarte greu in viteze, atat la schimbare in trepte superioare cat si inferioare. Chiar si dupa oprirea masini intra dupa ce fac 2-3 pedale. Pedala este uniform de tare pe toata cursa. Am spus si la service ca am impresia ca pedala tine foarte jos. Au spus ca merge bine si ca nu poate fi reglata cursa. Astazi am avut o iesire scurta, a trebuit sa schimb treapta la urcarea unei rampe si deja cel din spate se uita nedumerit la mine, iar in intersectii deja ma gandeam daca nu raman blocat. Multumesc pentru orice sfat. Am de facut 2 drumuri de 300 km la Bucuresti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flo1410 Postat Ianuarie 9, 2022 Partajează Postat Ianuarie 9, 2022 Salut! Ai rezolvat problema? De câteva zile m-a lasat si pe mine ambreiajul. Mi-a dat semne de câteva luni si recent n-a vrut sa mai intre in nicio treapta de viteza. A trebuit sa bag intr-a 3a cu motorul oprit ca sa ma pot deplasa. Am schimbat pompa de ambreiaj si e mult mai bine dar tot am impresia ca imi agata undeva intre treptele 1-2-3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
puiut Postat Ianuarie 10, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Auto este Gv 1.9ddis din 2006. La cateva zile am mers in service din Craiova, au scimbat pompa, dupa 5 km iar nu mai intra in viteza. M-am intors la ei au facut aerisirea si au spus cand ma intorc de la Bucuresti sa trec pe la ei sa se uite. Am ajuns in Bucuresti oprind inainte de fiecare rampa ca sa pot schimba in treapta inferioara, autostrada cu a III-a iar in Bucuresti doar cu I-a si pedale la nesfarsit la fiecare reducere de viteza sau semafor. La demontare rulmentul din volanta a cazut singur, placa presiune decalita, disc uzat neuniform volanta incinsa, rulmentul cazut avea joc si pe ax cutie viteza si in cap vilbroken. Solutie temporara au pus rulmentul cu loctite atat pe ax cat si in cap vilbroken, schimbat placa,disc si rulment presiune. Am mers cu masina cam 1000km , intra bine in viteza nu am simtit sa bata sau sa patineze. in marsarier a mirosit de 2 ori a ambreiaj, desi nu am mers decat maxim 10m. Mecanicul spunea ca e posibil sa fie ceva si la rulmentul de la ax cutie viteze. Variantele bune de rezolvare sunt ax sau cutie de viteze schimbata. Vilbroken pus pe strung si rectificat (alta cota la rulment) sau schimb motor. Ceva a gresit mecanicul care a schimbat kit ambreiaj. inainte schimba bine,dupa ce a schimbat kitul a inceput sa schimbe greu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate