crispus Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Daca mai e cineva interesat, am reusit sa conectez telefonul la sistemul audio prin bluetooth la masina din dotare echipata cu navigatie (Mitsubishi MMCS). Sunt masini care au mufa AUX deja expusa (nu a fost cazul meu) - acolo e mai simplu, se poate sari direct la pasul 3. Aici sunt manualele de service pentru sistemele audio: http://mmc-manuals.ru/Audio:_Service_Manuals#AM.2FFM-ST_Electronic_Tuning_Radio.2C_CD_Player In cazul meu, e MMCS HDD/DVD Mufa cu pricina e P703: Mufa de la navigatie e asta: https://ro.mouser.com/ProductDetail/656-MX34032SF1 (MX34032SF1), iar pinii necesari sunt astia: https://ro.mouser.com/ProductDetail/656-M34S75C4F4 (M34S75C4F4). Eu am folosit unul singur pentru activare permanenta AUX. 1. Activare optiune AUX Din cate am inteles, navigatia ar activa optiunea cand detecteaza semnal pe liniile audio, dar se poate activa permanent punand pinul 24 la masa (se mufeaza folosind pinul de mai sus, si se leaga undeva la caroserie). Pentru asta trebuie demontate gurile de aerisire, clima si apoi se poate da jos navigatie. Cei cu outlander zic ca ar fi disponibila mufa undeva in spatele consolei centrale, dar am gasit mai tarziu informatia si nu am cautat... 2. Pinii 9/25 sunt pentru audio (dreapta respectiv stanga), la mine erau deja mufate dar nu am gasit unde duc, asa ca le-am "intepat" si m-am legat la ele. 3. Liniile audio + masa le-am conectat la un TP-LINK HA100 Si aveam muzica, ba chiar si bonus: zgomote si fasaiala. Auzeam alternatorul, stergatoarele, xenon-ul, etc. Devenea deranjant atunci cand volumul din telefon era mic, iar cel de la navigatie dat peste 20... Pentru a rezolva problema, cel mai simplu e cumparand cablul asta: mz360136ex (e undeva la 250 lei, instructiunile sunt in link). M-am prins mai tarziu si mi l-am facut singur (cablul trebuie separat galvanic, am folosit 2 transformatoare audio pentru fiecare canal). Ideea e ca liniile audio + masa dintre adaptorul bluetooth si sistemul audio sa fie separate galvanic, cel mai simplu e folosind 2 transformatoare audio. Abia ieri am reusit sa fac izolarea si se aude perfect. Daca as fi stiut acum cateva luni cand am montat adaptorul toate informatiile pe care le stiu acum, as fi cumparat cablul original, vine cu pini, cu tot ce trebuie si nu mai sunt batai de cap in plus. Bafta! 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
219CXR Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Domnule, jos palaria! Explicat clar si concis. Un mare Multumesc! 0724066100 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat August 6, 2021 Partajează Postat August 6, 2021 Inseamna ca eu cu L200 meu sunt un norocos - exista mufa AUX in cotiera, un 150 lei pe cabluri dedicate de calitate si un receptor bluetooth si gata. Functioneaza impecabil,ori prin bluetooth , ori prin infigere directa a telefonului-tabletei via mufa aferenta . PS: eu l-am folosit de 3-5 ori de cand l-am montat....youtube,spotify,ceva filme pt copii in concediu.... in rest mi se pare greoi sa conectezi, alegi,schimbi. Chiar si la Suzuky unde se face mirroring este greoi sa folosesti waze si sa alegi /schimbi postul radio,muzica de pe tel,orice altceva din meniu.....o sa vezi ca in 1 luna te vei plictisi de butonat :)))) dar optiunea este misto,sa o ai. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crispus Postat August 6, 2021 Autor Partajează Postat August 6, 2021 Eu nu am avut norocul ala, si mi l-am facut singur :ha: Folosesc destul de des, ca mai ascult podcasturi mai ales la drumuri lungi ca trece timpul mai usor. Mai ales cand la radio nu gasesc nimic din ce-mi place. Oricum, e misto sa fie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate